×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

  Представете си, че планирате пътешествие. Трябва да знаете най-добрия маршрут, правилното време за тръгване, какъв багаж да си вземете и какво да избягвате по време на пътуването. Същото може да се отнесе и към вашето пътуване към майчинството. Може би са ви необходими някои експертни съвети, за да стане то малко по-малко тайнствено и много по-поносимо и достъпно. Ето какво съветва и препоръчва науката.

Не забравяйте романтиката

Когато става въпрос за създаване на бебета, не става дума само за птички и пчелички, но и за правилно планиране. Редовният, незащитен полов акт на всеки 2 до 3 дни през цикъла на менструацията е от основно значение за успешното зачеване. Това би гарантирало, че в женския репродуктивен тракт винаги има наличие на свежи сперматозоиди, готови за среща с яйцеклетката по време на овулация.

Опитайте се да разчитате тялото си

Вашето тяло е като супер умен биологичен часовник, който освобождава яйцеклетка (това е вашата овулация) около средата на вашия месечен цикъл. Това е и моментът, през който най-вероятно бихте забременяли. През този период настъпват промени, които вие бихте доловили и разпознали и асоциирали с вашия фертилен прозорец (периода, в който сте най-фертилни). Настъпва леко повишаване на телесната температура, променя се влагалищният секрет-става по- обилен, промени в гърдите. Може да се използват и тестове за овулация, които биха помогнали да насрочите създаването на бебе по-ефективно.

Поддържане на здравословно телесно тегло

И двете крайности- твърде ниското или прекомерно телесно тегло могат да причинят хормонален дисбаланс, който се отразява негативно върху овулацията и по този начин намаляват шансовете за спонтанно забременяване. Балансираното хранене и редовната физическа активност могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло и да подобрите фертилните си възможности. Точно както бихте подготвили тялото си за дадена активност, например маратон е добре да го поддържате във форма за евентуална предстояща бременност.

Начин на живот

Няма нужда да напомням, че прекомерната употреба на алкохол и употребата на наркотици имат неблагоприятен ефект върху вашето общо здраве. Това се отнася с пълна сила и за вашето репродуктивно здраве. Изследванията показват, че прекомерното консумиране на алкохол или употреба на незаконни вещества могат сериозно да намалят шансовете за забременяване. Винаги е добра идея да ги  ограничите, когато планирате бебе.

Ограничаване на кофеина

Не е нужно напълно да се откажете от сутрешното си кафе, но е добре да следите колко кофеин приемате. Някои проучвания сочат, че високите нива на кофеин могат да повлияят фертилността. Може да се замислите да замените някои от кафетата с безкофеинови или билкови чайове.

Асистирана репродукция

Там, където бебето се бави, е добре да се направи консултация с репродуктивен специалист. Асистираните репродуктивни технологии са методи, които имат за цел да подпомогнат процесите на забременяване в случаите, когато има причина то да не може да настъпи по спонтанен път.

Други, допълнителни фактори, които биха помогнали за успешно забременяване

Не трябва да забравяме, че емоционалното ви благосъстояние е толкова важно, колкото и физическото ви здраве. Овладяването на стреса, достатъчно сън, избягване на вредна околна среда, токсини, радиация-  със сигурност биха допринесли за вашето здраве и фертилни възможности. Също така не пренебрегвайте задължителния имунизационен календар- някои предотвратими болести могат да повлияят репродуктивното здраве и евентуална бременност.

  Научните познания, касаещи фертилността постоянно се развиват, ние ги следим и обещаваме да ви държим информирани. Помнете, всеки е уникален и въпреки че тези съвети биха ви помогнали, винаги е добра идея да получите персонализиран съвет от експерт в областта. Това пътуване може да изглежда малко страшно и на моменти дълго, но с правилните знания, съвети и подкрепа ще постигнете мечтаната крайна цел.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

д-р Мефтуне Шефкетова
Д-р Шефкетова е специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Оглавява Центъра за асистирана репродукция към Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.
Продуктът беше успешно добавен в любими.