×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Направено наскоро малко проучване публикувано в Journal of Functional Foods показва, че Allium sativum, значително намалява систоличното кръвно налягане

 Проучването е проведено в Бразилия и оценява толерантността, приема и ефекта от приема на екстракт от чесън (allium sativum) върху консистенцията на изпражненията, кръвното налягане и други сърдечно- съдови маркери, включително телесния състав, гликемичните и липидните параметри при лица, диагностицирани с лекувана, но неконтролирана системна артериална хипертония, която се явява един от основните рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания.

 “От съществено значение е да се проучи биологичната роля на препаратите от чесън в бедстващата екосистема на хипертоничните пациенти, тъй като чревната микрофлора е свързана с контрола на нивата на кръвното налягане” , казват изследователите. Трябва да се направят повече клинични изпитвания, за да се проучи ефекта от екстракта на чесън върху рисковите фактори на хипертония, като отношението на микробиота към централната нервна система, костния мозък и хранителните фактори.

Проучването

Дванадесетседмично изпитване, в което се включват пациенти на възраст между 19 и 59 години с неконтролирано кръвно налягане ( систолично BP 140mmHg и/или диастолно BP 90mmHg). Записани са двадесет и осем души, 14 от групата с включен препарат от престоял чесън и 14 от групата на плацебото.

Експерименталната група получава таблетки с екстракт от престоял чесън и е инструктирана да приема доза, еквивалентна на приема на 1,5г пресен чесън. Като органичният чесън се съхранява в 15-20% етанолов разтвор в продължение на до 20 месеца при стайна температура.

След като участниците получават първата опаковка таблетки, те са били периодично оценявани на всеки четири седмици. При тези изследвания изследователите оценяват нивата на кръвното налягане, антропометрията, приема на храна и поносимостта към таблетките. През последната седмица от анализа учените провеждат ново изследване като анализират събраните кръв и консистенцията на изпражненията.

Освен това клиничната оценка се състои в събиране на лични данни, физически преглед, история на текущото заболяване, клинично лечение, история на минали заболявания, фамилна анамнеза за преждевременни сърдечно-съдови заболявания при роднини от първа степен според пола и възрастта. Изследванията на тялото, извършени в експерименталното проучване, включват телесно тегло, височина и обиколка на талията. Всички изследвания са направени в три екземпляра и изследователите изчисляват и индекса на телесна маса. Диетичната информация е събрана чрез 24-часово изтегляне на храната.

Участниците били инструктирани да постят в продължение на 8 часа за събиране на биологичен материал като плазма

“При контролирането на систоличното кръвно налягане екстрактът от отлежал чесън показва значително понижение. Забелязват се клинични подобрения при консистенцията на изпражненията, гликемичните параметри и липопротеина с ниска плътност при пациенти с хипертония с назначена терапия,  но с неконтролирано кръвно налягане. Освен това открихме връзка между вариациите в нивата на кръвното налягане и хранителния прием на Вит Б9 и Вит Б12 в групата, лекувана с екстракт от отлежал чесън.”

Изследователите отбелязват,че хипотензивния ефект на екстракта от чесън е сравним с лекарствата от първа линия, които са свързани с нежелани ефекти, като синкоп, рак, бъбречна недостатъчност, хипокалиемия, хипонатриемия.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Галенова

Магистър - Фармацевт с познания в ботаниката, фармакогнозията, токсикологията, лекарствените взаймодейстия, фитотерапията и шуслеровата терапия.

Интересува се от всички иновации, настъпващи в сферата, които биха били полезни на пациентите.

Привърженик на здравословния начин на живот.

Продуктът беше успешно добавен в любими.