Search
Филтрирай по...

Високо пречистено рибено масло: ключ към младостта и дълголетието

щастливи хора с омега 3Омега-3 полиненаситените мастни киселини стават все по-популярни. Техните ползи за здравето са отдавна известни, но едва през последните няколко години стана ясно, че предимствата им са много по-съществени, отколкото сме смятали.

Най-важните за човешкото здраве омега-3 мастни киселини са алфа-линоленовата киселина (АЛК), ейкозапентаеновата киселина (EПК) и докозахексаеновата киселина (ДХК). Афа-линоленовата киселина се среща най-често в растителните масла като соево, лененом или рапично. В по-големи количества присъства и в орехите. Някои зеленчуци като брюкселско зеле, спанак или зелена салата също са източник на АЛК. Ейкозапентаеновата и докозахексаеновата киселина се съдържат в най-концентрирани количества в мазните риби, като сьомга, скумрия и др.

За съжаление, начинът на хранене при повечето нации, включително и нашата, предполага нисък прием на омега-3 мастни киселини и прекомерно висока консумация на омега-6. Въпреки че и двата типа мазнини – както омега-6, така и омега-3 са необходими за правилното функциониране на организма, специалистите са единодушни: неправилното съотношение между омега-3 и 6 мастни киселини вреди на здравето ни. Балансираните количества от двете групи есенциални мастни киселини е от съществено значение за протичането на редица важни процеси.

Омега-3 не се синтезират в тялото, затова е абсолютно задължително да си ги набавяме редовно чрез храната и/или с допълнителен прием на хранителни добавки.

Ултра пречистените, висококачествени рибени масла – източник на ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини, са истинска витаминозна бомба за организма. Те се препоръчват основно за стимулация на имунната система, с цел профилактика на сърдечно-съдови заболявания, както и за подобряване на мозъчната функция.

Известно е също, че рибеното масло е чудесно натурално средство срещу депресии, тревожност и други разстройства.

Рибеното масло притежава мощни противовъзпалителни свойства. То разрушава възпалителния процес на клетъчно ниво и поради тази причина често се препоръчва срещу хронични възпалителни процеси. Те могат да се отнасят до възпалителни заболявания на червата, улцерозен колит и др. Приемът на рибено масло води до намаляване на възпалението в ставите, кръвоносните съдове и други места в тялото.

Приемано в по-високи дози, рибеното масло намалява нивата на „лошите” мазнини (триглицериди) в кръвта и забавя или дори предотвратява натрупването на плака по кръвоносните съдове. ЕПК и ДХК, съдържащи се в рибеното масло, контролират сърдечния ритъм и трайно го подобряват. Поради тази причина, рибеното масло често се препоръчва и за хора с аритмии.

Научно доказано е, че омега-3 потискат симптомите на депресия при хора от различни възрасти. В изследването, публикувано в The Journal of Nutrition, Health & Aging, се твърди още че приемът на рибено масло води дори до подобряване на самооценката. Според издание Nature Neuroscience, съдържащите се в рибеното масло ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини, са от изключително значение за психичното здраве и равновесие при деца и възрастни. Авторите на това проучване смятат, че ширещите се в световен мащаб депресии и тревожност, се дължат единствено на недостига на есенциални мастни киселини в ежедневното меню. Имайки предвид факта, че липсата на достатъчно омега-3 води до нарушения в невронната комуникация, горепосочените изводи съвсем не са учудващи.

Рибеното масло е сочено като супер ефективно в намаляване на риска от деменция и болест на Алцхаймер. В практиката са известни случаи, при които то успешно е участвало в лечението на тези дегенератвни заболявания.

Като основополагащи за правилното развитие на мозъка, ЕПК и ДХК са в състояние да намалят симптомите на СДВХ (Синдром на дефицит на вниманието и хипер активност) при малки деца.

Омега-3 са високо ефективни и в превенцията и лечението на ревматоиден артрит. Установено е, че тъй като буквално унищожават „огнището” на хроничното възпаление, омега-3 намалява болките и сковаността в ставите.

мини омега 3 рибено маслоОсновното, с което задължително трябва да се съобразите, ако решите да приемате рибено масло, е дали то е молекулярно пречистено, както и дали използваната за маслото суровина е била прясна. За да бъдете сигурни, че това е така, потърсете сред най-реномираните и световно известни марки. Ако се затруднявате в избора си, ние можем да ви предложим един изключителен продукт: мини капсулите рибено масло RxOmega-3® на утвърдената в световен мащаб канадска компания Natural Factors. Продуктът е източник на висококачествено рибено масло със защитено фармацевтично ниво. RxOmega-3® на Natural Factors е молекулярно дестилирано и ултра пречистено, без съдържание на каквито и да било вредни химически вещества и замърсители. Технологията на мини капсулите позволява бързото освобождаване на рибеното масло в червата и неговото максимално усвояване. Нежните мини капсули не оставят рибен послевкус и са лесни за преглъщане. Не причиняват стомашен дискомфорт. RxOmega-3®  предоставя супер пречистено рибено масло от аншоа, сардина и/или скумрия. За още по-висока ефективност, приемайте по време на хранене или непосредствено след хранене. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top