Search
Филтрирай по...

Защо с напредването на възрастта, зрението се влошава?

лутеин, зеаксантинС годините, зрението стремително отслабва. Нашите органи остаряват, в това число и ретината, която постепенно губи пигмента, който ни помага да виждаме. Мускулите около лещата отслабват, кръвообращението се нарушава… Тези процеси стават особено интензивни след 60 годишна възраст, когато някои, уж невинни, оплаквания започнат да зачестяват.  Обикновено, те включват затруднено виждане в слабо осветена среда, проблясъци и петна, намалено цветоусещане, сухота в очите, стеснено визуално поле, примижаване, взиране и др.

Сред най-често срещаните заболявания влизат макулната дегенерация и старческата катаракта (старческо перде). Възрастово-зависимата макулна дегенерация е една от водещите причини за пълна загуба на зрението при хора над 55 години. Дегенерацията на макулата обикновено е свързана с нарушение в централното зрение, в резултат на което човек започва да вижда всичко пред себе си размазано и неясно. С времето, дейности като разпознаване на лица и четене стават невъзможни. Развитието на катаракта също е свързано с дегенеративни изменения и по-често засяга хора над 60 годишна възраст. Това е заболяване, при което зрението се нарушава в резултат от помътняването на лещата. Симптомите включват двойно виждане, намалено цветоусещане, замъглено зрение, чувствителност към светлина и др.

В случай, че имате каквито и да било зрителни проблеми, не губете време и вземете необходимите мерки! Научно доказано е, че допълнителният прием на лутеин и зеаксантин подобрява зрението, предпазва от развитие на тежки зрителни изменения или значително забавя появата им.

Практиката показва, че приемът на хранителни добавки със съдържание на лутеин и зеаксантин при възрастни пациенти, може да забави или предотврати прогресията на макулна дегенерация, старческо перде и други заболявания на очите. Лутеин и зеаксантин са каротеноиди с мощна антиоксидантна активност, които естествено се съдържат в ретината, лещата и макулата, но с напредването на възрастта нивата им интензивно намаляват.

Изследвания са показали, че при хората, които приемат лутеин и зеаксантин във високи концентрации, рискът от развитие на макулна дегенерация и катаракта, намалява с цели 57%! Приемът на високи количества лутеин и зеаксантин не просто предпазват от макулна дегенерация и катаракта, но и подобрява състоянието при вече започнал процес. Препоръчително е хората, попадащи в рискови групи, по-възрастните, както и онези, които вече имат увреждания, да приемат по-високи дози лутеин  – от 20 до 40 мг ежедневно!

зрение, очни проблемиЛутеин на утвърдената от години канадска компания Natural Factors съдържа изцяло натурални концентрирани лутеин и зеаксантин, получени от невен. Съставът на продукта е чист и натурален, не съдържа ГМО и не е облъчван.

Лутеин се предлага в две разфасовки – от 30 и от 60 капсули, като всяка капсула доставя по 40 мг лутеин и 7 мг зеаксантин.

Това е оптималната дневна доза, доставяща максимална концентрация на лутеин и зеаксантин! Към момента, и двете разфасовки на продукта са на супер изгодна цена, за да могат да се възползват възможно най-много хора в нужда! Само 1 капсула на ден е достатъчна, за да поддържате зрението си в добро здраве – именно от това зависи дали ще водите активен и независим начин на живот!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top