Search
Филтрирай по...

Какво е МСМ и кога се използва?

МСМ/ Метилсулфонилметан Влиза в състава на хрущялната тъкан и участва в нейното формиране. Притежава противовъзпалително действие; ефективно облекчава възпалителните процеси при артрит, миозит, тендовагинит, бурсит. Оказва детоксикиращо действие. Понижава чувствителността на организма към алергени. Повишава антиоксидантната защита.

МСМ (метилсулфонилметан) е биодостъпна форма на сяра, която се среща в тъканите на растенията, животните и хората. В човешкия организъм сярата е необходима за протичането на окислителните реакции в клетките, синтеза на колаген, нормалния въглехидратен метаболизъм и за поддържането на киселинно-алкалния баланс. Сярата стимулира жлъчната секреция, подпомага отделянето на крайните продукти от обмяната на веществата и е необходима за регулацията на нивото на глюкоза в кръвта, т.к. влиза в състава на инсулина. Сярата укрепва съединителната тъкан и подобрява стабилността на ставите. Тя поддържа структурата на клетките и защитава организма от токсини, алергени и паразити. Сярата е необходима за синтеза на кератин – протеин, влизащ в състава на космите, ноктите и епидермиса. Участва в продукцията на имуноглобулини и е важен компонент за формирането на имунната защита на организма.

МСМ ефективно усилва кръвотока, подобрява работата на мускулите и сухожилията, повишава подвижността на ставите и укрепва ставните връзки. Препаратът стимулира производството на ставна течност, понижава риска от възпаления на ставите и намалява травматичните болки. МСМ се използва от спортистите за елиминиране на болезнените усещания и напрежението в мускулите след тежка физическа тренировка, а в комбинация с някои лекарствени растения е отлично средство за лечение на артрит. Метилсулфонилметан облекчава тежките симптоми на астмата и за разлика от другите серни съединения, влизащи в състава на фармакологичните препарати и консерванти (сулфати, сулфиди и др.) не предизвиква алергични реакции. МСМ стабилизира нивото на кръвната захар; въздейства благоприятно при захарен диабет и понижава количеството на неговите усложнения.

Приемът на метилсулфонилметан действа положително при редица заболявания, сред които: битови, хранителни и лекарствени алергии, белодробни заболявания, възпаления, артроза, артрит, ставни болки, заболявания на стомашно-чревния тракт, системен лупус еритематодес (червена вълчанка), неврози, кожни заболявания и др. МСМ се използва още за лечение на хъркане, склеродерма и фибромиалгия.

Ревита Ви препоръчва:

МСМ (метилсулфонилметан), 1000 mg

1 thought on “Какво е МСМ и кога се използва?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top