×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Множествена склерозаМножествената склероза е заболяване на централната нервна система, което може да засегне главния мозък, гръбначния мозък и очните нерви. Заболяването най-често засяга млади жени. До момента не е напълно изяснена причината за появата му, но се предполага, че генетични фактори, както и фактори на околната среда, имат отношение към проблема. Множествената склероза променя по много начини живота на хората, диагностицирани с нея. Една от сферите на живота ни, където тя се намесва е сексът, повдигайки въпроси относно сексуалната функция, възможността за създаване на поколение и самото протичане на бременността.

Качество на връзката

На първо място самата диагноза множествена склероза се явява препятствие, което партньорите трябва да преодолеят заедно. Пациентът с множествена склероза често изпитва трудни моменти, докато приеме състоянието си, свързани с понижено самочувствие и страх за бъдещето. Стрес, депресия и тревожност са факторите, които водят до затваряне в себе си и пречат на общуването между партньорите. Именно откритият разговор е жизненоважен за съхраняване на връзката.

Липса на сексуално желание

Множествената склероза е заболяване с много лица, което може да порази различни дялове на нервната система. Възможно е тя да увреди именно нервите, които отговарят за репродуктивните органи, което от своя страна да доведе до промени в сексуалната функция. Значително по-дълго време, необходимо за възбуждане, намалено либидо, невъзможност за оргазъм са често срещаните проблеми. Умората, характерна за заболяването, също намалява сексуалното желание.

Много хора, страдащи от МС, се борят със съпътстваща депресия. Тя също може да влоши качеството на връзката им и да повлияе негативно на сексуалното желание. Тук отново решаваща роля има комуникацията между партньорите. Професионална помощ или среща със сексолог би могла да помогне за разрешаване на проблема.

Еректилна дисфункция

Някои мъже, страдащи от МС, имат еректилна дисфункция, която може да бъде пряко причинена от заболяването, да е следствие от лекарствена терапия или пък резултат от психологичен проблем (напр. депресия). Има различни подходи за справяне с проблема, включително психо- и медикаментозна терапия.

Влияние на някои симптоми на МС върху сексуалния живот

МС може да предизвика ред симптоми, имащи негативен ефект върху сексуалността. Сред тях са умората, непоносимостта към топлина, спазми, болка или променена чувствителност, проблеми с пикочния мехур, червата, вниманието и способността за концентрация. Неприятни странични ефекти могат да настъпят и в резултат от самата лечебна терапия.

За да се преодолее влиянието на тези симптоми е необходимо тяхното внимателно изследване.

Възможност за репродукция, семейно планиране

Важно е да се знае, че множествената склероза не повлиява способността за създаване на поколение. Следователно ако двойката не планира деца, са необходими съответни контрацептивни мерки. Същевременно евентуалното прогресивно развитие на болестта изисква отговорно семейно планиране.

Генетично предаване на болестта

Множествената склероза не е наследствено заболяване. Макар и изследвания да сочат, че генетичният фактор също участва в появата на болестта, той сам по себе си не е в състояние да я отключи. От всички хора с МС около 10-15% имат роднина със същото заболяване. Същевременно рискът дете на родител с МС да развие заболяването е изчислен на около 3-5%.

МС и бременност

Установено е, че бременността при жени с МС няма трайни последствия върху дългосрочното развитие на болестта. Дори много жени установяват намаляване на пристъпите по време на бременност. Смята се, че това се дължи на хормоналните промени  в организма на жената и взаимодействието им с дейността на имунната система. МС не повлиява родилния процес и кърменето. Решението за евентуална бременност обаче трябва да е съобразено с лекарска преценка. В някои случаи имунотерапията, на която е подложена майката, не позволява бременност и кърмене. Посъветвайте се с лекар!

Трябва да запомним все пак, че има начини да преодолеем въздействието на МС и да запазим добро качество на живот, неотменна част от което е и сексът.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Корал калций, 805 mg

Коензим Q10, 30 mg

Коензим Q10, 50 mg

Коензим Q10, 100 mg

Коментари (8)

    • milica
    • 2015-09-06 15:57:41
    zdrraveite ,bih iskala da vi popitam moqt priqtel ima ms I nie dvamata bihme iskali da si imame date tova moje li da ni sazdade trudnosti ili ne
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-09-10 16:39:12
    Здравейте, МС не е пречка да имате дете. Някои мъже с това заболяване имат трудности в сексуалното общуване, но при добро желание, те се преодоляват; може да се потърси и помощ от сексолог. Ако имате притеснения по отношение на детето и вероятността то да наследи болестта, консултирайте се генетичен консултант в Националната генетична лаборатория. +359 88 2436028 д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • canko cankov
    • 2016-09-17 04:55:24
    pri erektilna disfunkcia kakvi stimulanti pomagat v kakvi dozi
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-09-21 13:11:57
    Здравейте, Предполагам, че сте се консултирал със специалист и е установена причината за Вашия проблем. Както знаете, освен психическа, причината може да се дължи на вътрешно заболяване и правилното му лечение да е решение на проблема с ерекцията. Предполагам знаете, че ако получавате ерекция докато спите или сутрин, при събуждането, проблемът не е физически. Лечението изисква промяна в начина на живот - достатъчно сън, балансирано и здравословно хранене, физическа активност, отслабване, ако е необходимо, отказване на цигарите, ако пушите. Медикаменти - фосфодиестераза 5 инхибитори (PDE5 инх.) - отпускат се по лекарско предписание. Подходящи хранителни добавки - ЕЕпимедиум / Разгонен козел 500 mg, 2 по 1 капс.+ Гинко+ Алайв мултивитамин, 1g. Ако имате заболявания и пиете лекарства, трябва да се съобразят. Психотерапия. Д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • canko cankov
    • 2016-09-21 17:55:53
    Zdraweite zabrawih da spomena az sam s MS ot 5 godini i tezi hranitelni dobawki ne pomsgat nito edno ot predlaganite v aptekite lekarstva wiagri hqmat neobhodimiqt efekt a az sam na 45 mozete li da mi predlozite ne4o novo bilo to i eksperimentalno
    • Някой си
    • 2017-05-20 18:33:58
    Silegria половин хапче половин час преди ... По лекарско предписание, естествено!
    • Хера
    • 2017-10-13 08:32:01
    Здравейте, искам да ви попитам, когато мъжът ми е болен от МС и аз сега съм бременна в 5 месец може ли да се предаде на бебето? И дали сега мога да си направя някакви изследвания с които да се види дали му има нещо?
    • Ревита
    • 2017-10-17 15:39:46
    Здравейте, Може да направите компетентна генетична консултация в Национална генетична лаборатория - http://genetika.maichindom.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/ д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.