×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
7 неудобни тайни за съня Много хора се опитват да запазят в тайна всички неудобни моменти, свързани с нощната почивка. Те се притесняват от лигавенето, хъркането, нощно напикаване или изпускането на газ. Някои дори не знаят за неприятните си навици и само партньорът им е безмълвен свидетел. Други път толкова се притесняват (че хъркат, например), че настояват да спят сами на отделно легло и дори в отделна стая. "Важно е хората да осъзнаят кое поведение е нормално и кое изисква лекарска помощ", казва д-р Уилям Колер, медицински директор на института за сън в Спринг Хил, (Флорида, САЩ)


Хъркане
Трудно е да се каже колко точно хора хъркат по целия свят. Според някои учени всеки трети на планетата издава някакви звуци, докато спи. Хъркането се причинява от стесняване на дихателните пътища и вибрациите в носната кухина и гърлото. То може да прояви, ако сте настинали или страдате от алергия. Понякога обаче хъркането е и симптом на по-сериозно заболяване като сънна апнея.
Лекарски съвет: Хъркането е често срещан проблем, но ако подозирате, че вреди на съня и здравето ви, потърсете помощ.


Отделяне на слюнка
Точно както хъркането, отделянето на слюнка по време на сън може да е естествен процес, но има случай, когато е и симптом за заболяване. Прекаленото лигавене понякога може да доведе до повишен риск от за запушване на дихателните пътища през нощта или да е симптом на сънна апнея.
Лекарски съвет: Ако се събуждате с мокра възглавница, отидете на лекар.


Ходене на сън
Ходенето на сън не е толкова често срещан проблем, но понякога е опасено, защото човек не осъзнава какво прави. „Спящият трябва да е почти парализиран докато лежи в леглото. Ако се разхожда, може да се нарани”, казва д-р Колер. Има случаи, при които пациенти включват печка или ютия и предизвикват пожар.
Лекарски съвет: Ако разберете, че дори веднъж сте се разхождали насън, незабавно отидете в болницата.


Говорене на сън
Говоренето на сън, независимо дали свързвате цели изречения или само мрънкате, само по себе си е напълно безобидно. Понякога обаче то може да прерасне в писъци и плач (най-често се случва при децата). Това е сигнал, че човек сънува кошмар. Обикновено хората, които са подложени на силен стрес мърморят през нощта. Говоренето на сън се проявяван по време на REM съня и, когато се събудите няма да си спомняте нищо.
Лекарски съвет: Говоренето на сън няма да ви навреди, но е сигнал за силен стрес. Опитайте се да намалите напрежението в живота си.


Нощно напикаване
Нощното напикаване е неприятен и неудобен проблем, който засяга както малките деца, така и възрастните. Ако се е случило само веднъж, не се притеснявайте. Най-вероятно е резултат от препълнен пикочен мехур. Повтарящо се напикаване обаче е признак за проблем. Възможно е да имате заболяване на отделителната система или да страдате от епилепсия.
Лекарски съвет: Ако сте се изпуснали само веднъж, не се притеснявай. В случай, обаче че епизодът се повтори, незабавно отидете на лекар.


Нощен оргазъм
Нощният оргазъм често е резултат на т.нар. "мокри сънища". Той се проявява както при мъжете, така и при жените обикновено по време на REM съня. Явлението е напълно нормално.
Лекарски съвет: Наслаждавайте му се.


Изпускането на газ
Изпускането на газ е често срещано по време на сън, но повечето хора не знаят за това. Зависи изцяло от това как работи стомашно-чревният тракт и какво сте хапвали през деня. Проблемът не е медицински, но в повечето случаи предизвика сериозно неудобство.
Лекарски съвет: Променете начина си на хранене, ако цял нощ сте обгазявали стаята.

За добър сън Ревита Ви препоръчва

Izi Night, 252 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Добро настроение, 471 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Маточина (лист), 490 mg

Глог (плод), 510 mg

Валериана (корен), 530 mg

Валериана, 525 mg

Мелатонин, 2.5 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.