×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Озониран зехтин

Озониранoто маслиново масло не е тайна за много привърженици на алтернативната и природна медицина заради силните си антибактериални, противогъбични, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Причината за това е, че естествено полезното и с богат хранителен състав студено пресовано маслиново масло допълнително се насища с газообразен озон – силно реактивна форма на кислород, а този газ му придава мощни регенериращи и лечебни свойства, стимулиращи оздравителните процеси. Подобен продукт намира особено ефективно приложение в грижата за кожата, тъй като прониква в най-дълбоките дермални слоеве, активизира производството на колаген и еластин, има антиоксидантен, дезинфекциращ и възстановяващ ефект. Много хора използват озониран зехтин за кожни заболявания като екзема, псориазис и акне, както и за заздравяване на рани, намаляване на бръчките и белезите, облекчаване на болката при атрит, болки в гърба, кръста и др. Доказано е, че той е ефективен и срещу широк спектър от бактерии, гъбички и вируси. Освен това е установено, че съдейства за подобряване на притока на кръв и циркулацията, което се свързва с намален риск от сърдечно-съдови заболявания и други здравословни проблеми.

 

Какво е озониран зехтин?

Този специален зехтин принадлежи към така наречената озонотерапия, процедура на алтернативната медицина. Чрез озонирането, или иначе казано, доставянето на кислород, маслиновото масло придобива бактерицидни и дезинфекциращи свойства. Какво точно означава доставка на кислород? Снабдяването с кислород се отнася до доставянето или осигуряването на кислород към определена система или организъм. Що се отнася до озонирания зехтин, това е съединение, което се образува, когато озонът (O3) реагира с триолеин, който е вид триглицерид. Реакцията включва добавяне на озон към въглерод-въглеродните двойни връзки в триолеиновата молекула, което води до образуването на триолеинови триозониди. Всяка озонова молекула може да добави един кислороден атом към всяка двойна връзка, така че на теория триолеиновите триозониди могат да съдържат до три кислородни атома на двойна връзка. Въпреки това, точният брой кислородни атоми, които се добавят по време на реакцията, зависи от различни фактори, включително условията, при които протича реакцията, и специфичните свойства на участващите реагенти.

 

Как може да го използвате

Озонираният зехтин се счита за отличен продукт за грижа за кожата. Тъй като й осигурява допълнителен кислород и има антимикробни свойства, може да се използва при възпаления, алергии. Като цяло е подходящ при проблемна кожа, като акне, тъй като активира кожния метаболизъм и насърчава регенерацията. Благодарение на ниското повърхностно напрежение, той също така прониква дълбоко в кожата и може да развие дълбоко своите дезинфекциращи свойства.

Това масло има и детоксикиращо действие спрямо жлъчката и черния дроб. Освен това има положителен ефект при възпаление в областта на венците. Приложено вътрешно може да е ефективно срещу глисти в червата (тения), чревни гъбички (кандида) и други паразити.

 

Синдромни ефекти на озонирания зехтин

  • Облекчава сърбежа при невродермит, псориазис
  • Има антибактериално действие при вагинални възпаления, възпаления в гениталната област
  • Облекчава острите симптоми при лаймска болест
  • Насърчава регенерацията на кожата при розацея
  • При целулит – ефект на стягане на съединителната тъкан
  • При екзема, пъпки, брадавици – има антибактериален ефект и насърчава регенерацията на кожата
  • Против стареене, бръчки, стягане на кожата, намаляване на старчески петна, тъмни кръгове, зачервявания
  • Бори се с гъбичките по кожата и ноктите
  • Облекчава сърбежа при Lichen Sclerosus
  • Намалява белезите
  • Помага при косопад
  • Прочиства черния дроб и жлъчните пътища
  • Помага при хемороиди
  • Действа срещу вируса на херпеса

 

Как можете да приемате озониран зехтин?

Част от многобройните предимства на това масло са, че е натурален продукт без странични действия, не съдържа изкуствени химически съставки, подходящо е за всички възрасти и за различни състояния, има дълготраен ефект. То се предлага в различни форми, като външното приложение се разграничава от вътрешното. Маслото може да се прилага външно в течна форма или като мехлем, напр. за облекчаване на сърбежа или за ускоряване на процеса на зарастване на рани с помощта на тампони или супозитории. Можете също така да пиете озонирано масло: около една чаена лъжичка от него може да помогне при стомашни проблеми, чревни възпаления и фарингити. Предлага се и под формата на капсули.

Предимствата на течния озониран зехтин са, че може директно да се нанася върху засегнатата кожа няколко пъти на ден (до 5 пъти). Той попива бързо и в дълбочина, без да залепва повърхността на кожата. По-силната миризма и трудността при дозиране се посочват като недостатъци на тази форма.

Мехлемите и капсулите са значително по-скъпи от пресния или течен озониран зехтин. Мехлемите имат различна консистенция от течното масло, а именно - от кремообразна до твърда и могат да оставят мазен филм върху кожата. Капсулите пък притежават неутрален вкус и по този начин се елиминира неприятната за някои миризма. За разлика от мехлемите и маслата, капсулите помагат особено при гъбични колонизиации в тялото.

 

Критериите, по които можете да различите различните предложения на озониран зехтин са следните:

  • Сила на озониране

При течния озониран зехтин може да избирате между три степени на озониране, а именно между лек, средно силен и силен. Това показва броя на часовете, през които зехтинът е бил наситен с кислород.

  • Лек 18pm: Вискозитетът се увеличава със 76% в сравнение със зехтина при 25°C
  • Средно силен 36pm: Вискозитетът се увеличава със 125% в сравнение със зехтина при 25°C
  • Силен 72pm: Вискозитетът се увеличава с 525% в сравнение със зехтина при 25°C

 

Произход на маслиновото масло

Можете да избирате между зехтин от остров Крит и конвенционален студено пресован зехтин. Защо се прави тази разлика? Маслиновото масло от Крит се счита за особено висококачествено и се характеризира с мек вкус. То се отличава с ниска киселинност не повече от 0,3%. Това масло е студено пресовано, но поради вкуса и произхода си е по-скъпо в сравнение с останалите масла.

 

Какво трябва да знаем при покупка на озониран зехтин

Ако сте решили да си закупите такъв продукт, следете той да се състои от 100% студено пресован, озониран зехтин и да съдържа разнообразие от мастни киселини, терпени, алдехиди, естери, антиоксиданти и витамини. Също така е важна технологията на производство, която гарантира, че озонът е стабилно свързан в маслото и има срок на годност над 24 месеца (запечатан). Ако искате да осигурите допълнителни ефекти, най-вече при външно приложение върху кожата, можете да изберете озонирано маслиново масло с добавени съставки като етерични масла (рициново, конопено), цинков оксид. Продуктът за кожа трябва да е без алуминий, без парабени, без всякакви консерванти и аромати, без сулфати, без кватери, без вредни вещества, без силикони, без минералоли – истинска натурална козметика.

 

За да използвате външно озониран зехтин, изпълнете следните стъпки:

  • Почистете засегнатата област старателно с мек сапун и вода.
  • Нанесете малко количество озониран зехтин върху засегнатата област.
  • Масажирайте маслото в кожата нежно с кръгови движения.
  • Покрийте засегнатата област с чиста, суха превръзка или марля, ако е необходимо.
  • Повторете този процес два до три пъти на ден, докато състоянието на кожата се подобри.

Уверете се, че съхранявате озонирания зехтин на хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Също така е важно да тествате маслото, преди да го използвате върху по-голям участък от кожата, за да сте сигурни, че не сте алергични към него. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.