Search
Филтрирай по...

Полезни фитнес съвети от културиста Митко Димитров

митко димитров

Диета и фитнес режим за поддържане на топ форма – полезни съвети от световния и европейски шампион по културизъм Митко Димитров!

Здравейте, г-н Димитров, благодарим Ви, че се отзовахте на поканата ни.

Здравейте, ще се радвам, ако мога да бъда полезен…

Споделете как поддържате форма в тези необичайни времена?

Наистина положението е тежко, но за хора с изградени спортни навици няма да е проблем да се приспособят към обстановката.

Какви съвети бихте дали на хората, на които им се налага да заменят фитнеса с тренировки вкъщи?

Човек, който има желание винаги намира и начин… В домашна обстановка всичко може да се превърне в тежести и да се използва за тренировка на различните мускулни групи.

Спазвате ли специфичен хранителен режим и ако да – какъв е той?

В момента не спазвам специален предсъстезателен режим, но се храня здравословно…

Какъв хранителен режим бихте препоръчали за качване на мускулна маса?

Чистата мускулна маса изисква много храна, като качество и количество… 3 основни, и 3 междинни хранения дневно. Богати на въглехидрати, 5 г. на 1 кг. телесно тегло (но не от захари). Много протеини, 3г. на килограм телесно тегло.. Това са червено месо, яйца и риба.. .И вода 50 мл. за 1кг. телесно тегло.

Митко Димитров

А за изчистване на мазнини?

Тук вече трябва да се ограничат въглехидратите до 1 г. на  телесно тегло. Протеините остават високи >3 г. Много зелени зеленчуци и растителни мазнини. Водата също трябва да е над 50 мл. за кг тт.

Какъв тип тренировки предпочитате?

Супер серии, дроп серии.

С каква повторяемост на мускулна група?

Много е важно тренировката да бъде инстинктивна всеки път, за да може да е приятна и да извлечем максимума от нея… Ако правим дадено упражнение насила, ефектът може да бъде травма, но не и полза…

Какъв седмичен сплит бихте препоръчали за начинаещи и, респективно, за напреднали?

Седмичният ми сплит винаги е бил следният… Понеделник гърди и предно + средно рамо. Вторник – гръб и задно рамо. Сряда кардио и корем + стречинг. Четвъртък – бицепс и трицепс. Петък – крака и прасци… Събота – кардио, корем и стречинг. Неделя – почивка…

Какви хранителни добавки приемате и с каква цел?

Приемам основно протеин изолат веднага след тренировка. Аминокиселини преди и по време на тренировката…  Витамини и минерали според нуждите ми… В момента използвам и натуралния продукт за поддържане на ставите Остеомуув.

Как се възстановявате след тренировка?

Подбирам качеството на храната и добавките, за да съм сигурен, че съдържат това, от което имам нужда… По някога включвам и спортни дълбокотъканни масажи.

Хората, които тренират здраво, много често страдат от болки в ставите, имат проблеми със сухожилията. Вие какво предприемате, за да се предпазвате?

Доверявам се на натуралния препарат ОстеоМуув на канадската марка Natural Factors (Натурал Факторс). ОстеоМуув е с много богат състав, включващ глюкозамин сулфат, хидролизиран колаген, хиалуронова киселина, екстракти от босвелия и куркума и други естествени съставки срещу възпаления, износване и увреждане на ставите и сухожилията. Много съм доволен от приема му, защото значително намалява болката в ставите ми и ускорява възстановяването ми след интензивни тренировки.

ОстеоМуув

Благодарим Ви, че споделихте тази полезна информация с нас!

Вижте какви полезни съвети споделя още във видеото Митко Димитров!

Свързани продукти

Още по темата

Мед от манука
Здраве и красота

Мед от манука – защо е толкова специален

Медът от манука е една от най-полезните суперхрани. Използва се предимно с терапевтични цели, а уникалните му свойства помагат при широк спектър здравословни проблеми – отслабен имунитет, възпалено гърло и кашлица, храносмилателни смущения, акне, гингивит

Прочетете повече »
Природна аптечка
Полезни съвети

Природна аптечка за първа помощ по време на ваканцията

Лятната ваканция е времето за дългоочакваната ни почивка и отдих, но тя често бива помрачена от някой неприятен инцидент или здравословен проблем. В такъв случай природните продукти се оказват бързо и лесно решение, ако разполагаме

Прочетете повече »
Фертилитет
Експертни мнения

Митохондриалната функция и мъжкия фертилитет

Митохондриите са органели, намиращи се във всички човешки клетки, отговорни за производството на клетъчна енергия и поради това участващи във всички жизнени процеси. Особено важна е оптималната митохондриална функция за клетките, които се размножават бързо

Прочетете повече »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top