×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Kошерът е една от най-стерилните природни среди. И ако не сте запознати защо това е така, ще ви кажем

Медоносните пчели добре подбират дърветата и растенията, от които събират смола и я смесват със собствените си изхвърляния и пчелен восък. По този начин те създават вещество, което наподобява лепило и се нарича прополис- добре познат за почти всеки от нас. Именно този прополис се използва от пчелите като покритие, с което те запечатват кошера си и по този начин го предпазват от замърсявания и инфекции. 

Прополисът е известен и използван от векове, благодарение на своите биологични и фармакологични свойства. Има различни видове прополис в зависимост от неговия ботанически произход и вида на пчелите, които го произвеждат. От всички видове прополиси, произвеждани в световен мащаб обаче, бразилският зелен прополис е най-изследваният и най-търсеният.

Бразилският зелен прополис се събира от уникален растителен вид (Baccharis dracunculifolia), който е открит в бразилския югоизточен щат Минас Гераис, славещ се със своята богата и незамърсена природна среда

Този прополис се счита за най-добрият клас, с най-високо съдържание на флавоноиди и Artepillin-C. Артепилин С (ARC) е едно от основните фенолни съединения в зеления прополис, което притежава антиоксидантни, антимикробни, противовъзпалителни, антидиабетни, невропротективни, гастропротективни, имуномодулиращи и дори противоракови свойства. Бразилският зелен прополис се произвежда от африканизирани медоносни пчели. Тези пчели имат уникален метод за събиране на прополис- те отрязват върховете на пъпките на растенията- по този начин техният прополис съдържа пълните растителни тъкани, което го прави по-лесно усвоим и ефективен. За какво е толкова полезен този вид прополис, ще разберете в долните редове.

Естествен антибиотик

Вече споменахме антивирусните и антибактериалните свойства. Може да използвате прополиса като лекарство при грип, кашлица и болки в гърлото. Въз основа на едно изследване, проведено в Япония, бразилският зелен прополис доказано облекчава симптомите на грип.

Предотвратява увреждане на нервните клетки

Направени изследвания отчитат, че бразилският зелен прополис може да подобри когнитивните функции на пациенти, страдащи от леко когнитивно увреждане. Поради антиоксидантните свойства, които притежава, той предпазва от невродегенеративни увреждания в невроните.

Спомага здравето на сърцето и кръвообращението

С богатството си на флавоноиди и съответно техните антиоксидантни ползи, този прополис спомага за ефективно понижаване нивата на триглицеридите, повишаване на добрия холестерол и поддържане на здрави кръвни липиди и балансирано кръвно налягане.

Предотвратява диабетни усложнения

Този лек ще ви бъде от полза при регулиране нивата на кръвната захар, тъй като той възстановява и съживява клетките на панкреаса, за да подобри нивата на инсулина.

Притежава противовъзпалителни и противоязвени ползи

Бразилският зелен прополис доказано намалява появата на язви и намалява сърбежа и алергиите.

Допълнителна терапия при рак

Високото ниво на Artepillin-C, открито в този вид прополис, е добре известно със способността си да потиска растежа на тумора.

Проведени изследвания

Поради различните благоприятни ефекти, приписвани на прополиса, които включват противовъзпалителни и антибактериални свойства, е проведено изследване, което има за цел да оцени ефектът от добавката на прополис върху състава на чревната микробиота и неговото противовъзпалително действие. Изследването включва четиридесет мъжки мишки, които са хранени със стандартна диета, диета с високо съдържание на мазнини и диета с високо съдържание на мазнини, допълнена с 0,2% суров прополис за 2 или 5 седмици. Диетата с високо съдържание на мазнини, повишава възпалителните биомаркери, докато добавките с прополис правят чревната микробиота почти нормална. Прополисът подобрява и биохимичните параметри като серумни триацилглицероли и нива на глюкоза. Данните предполагат, че добавките с прополис намаляват възпалителния отговор и ендотоксемията (отделянето на токсини в кръвта) чрез предотвратяване на дисбиоза при мишки, подложени на диета с високо съдържание на мазнини.

Друго проучване включва пациенти с COVID-19, които са лекувани със стандартизиран екстракт от зелен прополис (EPP-AF®️) като допълнителна терапия. Пациентите са разпределени да получават стандартни грижи плюс перорална доза от 400 или 800 мг/ден зелен прополис за седем дни или само стандартни грижи. Стандартните грижи включват всички необходими интервенции, определени от лекуващия лекар. Първичната крайна точка е времето до клинично подобрение, определено като продължителността на болничния престой или продължителността на зависимостта от кислородната терапия. Вторичните резултати включват остро бъбречно увреждане и необходимост от интензивни грижи или вазоактивни лекарства . Пациентите са проследени в продължение на 28 дни след приемането.

В изследването са включени 124 пациенти- 40 са определени за EPP-AF®️ 400 мг/ден, 42-ма за EPP-AF®️ 800 мг/ден и 42 за контролната група. Продължителността на болничния престой след интервенцията е по-кратка и в двете групи с прополис, отколкото в контролната група. Прополисът не повлиява значително нуждата от кислородна добавка. В групата с висока доза прополис се наблюдава по-нисък процент на остро бъбречно увреждане, отколкото при контролите. Нито един пациент не е прекъснал лечението с прополис поради нежелани ефекти.

Резултатът гласи, че добавянето на прополис към стандартните процедури за грижа, довежда до клинични ползи за хоспитализираните пациенти с COVID-19, особено доказани от намаляването на продължителността на болничния престой. Следователно заключението е, че прополисът може да намали въздействието на COVID-19.

Какво отличава зеления прополис от останалите видове прополис?

Според изследване на профилите на зелен, червен, кафяв и жълт прополис от различни региони на Бразилия и един жълт прополис от Куба, бразилският прополис ясно показва различен химичен състав. Най-впечатляващата характеристика в спектъра на жълтия прополис е липсата на изобилие от фенолни съединения, които обикновено присъстват в зеления, кафявия и червения вид бразилски прополис.

Ще откриете прополиса в множество методи за алтернативно лечение- при нас може да го намерите в добавка с мащерка, под формата на таблетки, сироп или спрей за гърло, чай, шампоан.

С наближаване на зимния сезон и постоянните настинки и грипове, които ни дебнат, зеленият прополис е едно от правилните решения, с които ще стимулирате съпровителните сили на организма, ще предпазите дихателните си пътища и ще намалите не един вид възпаление.


Източници: 
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0753332221003115

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33152464/

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2016/6057650/

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.