×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Тези дни времето не беше толкова благосклонно към нас и пролетта разкри и студената си и мокра страна. Дъждът не е особено любим за повечето хора или поне не и когато трябва да го посрещат на открито. Но пък той може да бъде доста полезен. Разходките под дъжда могат да подобрят вашето здраве, стига да носите обувки с добро сцепление, както и яке за дъжд, за да ви е удобно и да не се мокрите и същевременно да се насладите истински на това занимание



Когато навън вали, може да бъде изкушаващо да останете на закрито и да се разположите удобно на дивана с хубава книга или филм. Въпреки това, ако искате да излезете навън и да се раздвижите, независимо дали защото трябва да разходите кучето или просто да отскочите до някой магазин, има добра причина, свързана със здравето, за да „прегърнете“ дъжда.

Според здравни експерти, ходенето под дъжда има няколко неочаквани ползи.

Качеството на въздуха е по-добро и по-чисто

Едно от основните предимства на ходенето под дъжда е, че въздухът става по-чист и по-свеж за дишане. Дъждът може да отмие замърсителите и алергените във въздуха, особено в много големи градове, които са пренаселени и сериозно замърсени. Когато вали, водните капчици, които падат през атмосферата, абсорбират прахови частици и замърсители. Когато това се случи, частиците прах в атмосферата се утаяват с дъждовните капки върху земята, което позволява на въздуха да стане по-чист. Въздухът, който остава след валежите, съдържа по-малко алергени, прах и други частици, което има положително въздействие върху здравето на дихателните пътища.

По-трудно е да прегреете по време на тренировка

В по-топла среда, дъждовното време може да ви предпази от прегряване по време на тренировка, което спомага за по-ефективно регулиране на телесната температура. Обикновено, когато тренирате, тялото ви генерира топлина, което води до повишаване на температурата. Изпотяването ви охлажда. Въпреки това, когато вали, по-ниските температури и дъждовните капки действат като естествени охладители, като помагат за разсейването на топлината от тялото ви.

Може да изгорите повече калории

Има шанс ходенето при лошо време да ви помогне да изгорите повече калории. Това е така, защото хората са склонни да ходят по-бързо в дъжда, като мотивация да не се намокрят, така че тялото естествено работи малко по-усилено и изгаря повече калории. Освен това по-ниските температури, свързани с дъжда, изискват тялото ви да работи по-усилено, за да поддържа основната си температура, което може да доведе до по-висок разход на енергия и калории. Когато навън е по-хладно, тялото ви по същество работи по-усилено, за да поддържа температурата по-висока.

Помага за подобряване на настроението ви

Звукът и миризмата на дъжд могат да имат успокояващ ефект върху ума, което води да повишаване на настроението и намаляване нивата на стрес. Това се нарича петрикор ефект т.е. ароматът след дъжд, който предизвиква спомени или емоции.

Дали ще изберете да ходите под дъжда или ще останете верни на лошото време, което винаги се прекарва у дома, е ваш избор. Важното е да не забравяте, че трябва да се движите. Ако цяла седмица вали, не се застоявайте. Обикновено оправданията с времето са просто оправдания, когато ни мързи. Помислете как не можете да се измъкнете от работа днес само, защото вали. По същия начин си поставяйте и целта да не се измъквате от движение. Защото движението е здраве, дори под дъжда. Стига да си правилно облечен и обут и разбира се, да не избереш проливен дъжд. Но ако просто ръми, нямате оправдания да останете у дома, особено за дълъг период от време.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.