×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Настинката при бебетата е нещо напълно нормално и не бива да е автоматичен повод за притеснение и паника за родителите. Повечето деца проявяват характерни симптоми, които родителите могат да разпознаят лесно. Стига те да знаят основните начини, по които могат да се погрижат за децата си и да им помогнат да се възстановят лесно и бързо, настинката рядко представлява проблем за младите родители.

Нормално ли е бебетата да боледуват от настинка?

Характерните симптоми на настинката са сравнително леки.

Тя представлява инфекция на горните дихателни пътища, причинена от вируси. Известни са над 100 вида вируси, които могат да доведат до настинка. Децата са най-податливи на заразяване в есенно-зимния период, когато температурите падат и тялото трябва да се адаптира към малко по-суровите условия на средата.

Предаването на заразата може да се осъществи чрез директен допир и контакт със заразена повърхност или по въздушно-капков път, чрез кихане и кашляне от заразен вече човек. Това означава, че не е добра идея да позволявате на настинали хора да пипат, гушкат и целуват бебето ви. Детският организъм е значително по-податлив на заразяване. Колкото по-малко е то, толкова по- податливо на заразяване е то. Имунната система на едно дете на 2 месеца е незряла и то е по-предразположено да се зарази, в сравнение с тази на над 6 месеца. Това се дължи на факта, че имунната система все още не е напълно развита и е нямала възможност да изгради естествена защита срещу патогените, с които се среща за първи път.

Какви са най-често срещаните признаци на настинка?

Характерно е настинката при бебета около 5 месеца да трае 7-10 дни. В някои случаи симптоми като кашлица или белезникава хрема може да останат и за малко по-дълго време, дори то да се чувства добре и да не проявява други признаци на дискомфорт. Настиналото бебе на 4 месеца е най-заразно първите няколко дни. В този период от време детето не проявява типичните симптоми и може да зарази други деца, ако е в досег до тях.

Най-честите симптоми на вирусна инфекция са:

  • Запушен нос
  • Кихане и хрема с прозрачен, воднист или белезникав секрет от нослето
  • Умерено висока температура в началните етапи на инфекцията
  • Суха кашлица, която е по-неприятна по време на нощта
  • Дразнене в гърлото, дрезгав глас/плач
  • Умора, по-малко енергия
  • Раздразнителност и плач
  • Липса на апетит

Как се лекува настинка?

Природната и конвенционалната медицина са в консенсус за някои основни начини за пресичане и лечение на настинката в домашни условия.

  • Парни бани
Най-лесният начин да облекчите запушения нос, е да направите парна баня- буквално. Затворете вратата на банята, оставете гореща вода да тече във ваната, докато помещението не се изпълни с пара. Стоенето с бебето на ръце за няколко минути в запареното помещение може да облекчи запушения нос и дишането му.
  • Промивки с физиологичен разтвор
Промивките с физиологичен разтвор или дестилирана вода отново помагат при запушен нос и в случаите, когато бебето отделя много секрети от нослето, с които се дави. Макар да не е много приятно за изпълнение, облекчението, което може да донесе си залсужава. Може да закупите спрей с физиологичен разтвор за целта или да напълните стерилна спринцовка (без игла, разбира се!) и да промиете всяка ноздра поотделно.
  • Аспиратор за нос за бебета
Ако бебето има силна хрема и много носен секрет, назалните аспиратори може да помогнат. При бебета под 3 месеца се използват с повишено внимание. Винаги избирайте подходящ накрайник, спрямо възрастта и гъстотата на секрета.
  • Какво се дава при настинка?
Ако детето  е над 12 месеца, то медът с естествените му антибактериални и противовъзпалителни свойства може да облекчи болката и дразненето в гърлото. При по-малки деца може да се приложи хомеопатия, в зависимост от вида секрет, наличието на кашлица и температура.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.