×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Троскотът е плевел, която често ни пречи в градината. Днес сме решили да ви разкажем някои неща, които по-вероятно да не знаете за него


Латинското му наименование е Cynodon dactylon, известен е още като durva grass или бермудска трева. В България го наричаме още пирей. Счита се за свещено растение в Индия, тъй като индусите се покланят на своя Бог с трева дурва. Използва се като традиционна билка в аюрведичната медицина и предоставя широк спектър от ползи за здравето. Тази трева е богата на калций , фосфор, фибри , калий и протеини. Тя спомага за контрол над нивата на кръвната захар. Гликемичният и потенциал е доказан в много изследвания в последно време. Троскотът подобрява имунната функция, притежава антивирусна и антимикробна активност.

Сред останалите ползи от употребата на това растение, се нареждат намаляване на киселинността в организма, помощ при менструални проблеми и синдрома на поликистозните яйчници, при кървене на венците и носа, запек, затлъстяване, очни инфекции.

Състав

Троскотът съдържа оцетна киселина, сапонини, алкалоиди, въглехидрати, кумарова киселина, фибри, флавони, глюкозиди, въглеводороди, лигнин, палмитинова киселина, калий, протеини, натрий, витамин А, витамин С и др.

Третира киселинността

Тази трева спомага не само намаляване на киселинността на стомаха, но и е полезна при стомашна язва, колит и стомашни инфекции.

При болки в стомаха и запек се препоръчва сутрин на празен стомах да се пие сок от троскот (3-4 ч.л.) и малко количество джинджифил на прах. Повишава алкалните свойства, поради своята алкална природа и намалява киселинността. С продължителна употреба на тази трева, човек може да намали риска от стомашни заболявания, в допълнение към подобряване на храносмилането и перисталтиката.

Подсилва имунитета

Троскотът се използва за повишаване на имунитета на организма. Cynodon dactylon съдържа биохимично съединение, наречено cynodon dactylon протеинови фракции (cdpf), което помага за повишаване на имунитета на тялото. Той е лесно достъпен и достъпен имуностимулатор и енергизатор. CDPF насърчава имунната модулация, като помага на тялото и оптимизира имунната система. В съчетание с антивирусната и антимикробната активност, тази трева помага за подобряване на имунното здраве и борбата с различни заболявания.

Контролира захарта

В скорошни изследвания е доказано, че Cynodon dactylon има хипогликемичен ефект, като по този начин помага за контролиране на нивата на кръвната захар и намалява умората. Троскотът е полезен и за предотвратяване на разстройства и състояния, свързани с диабета. Дори при хроничен диабет, пиенето на сок от тази трева на гладно поддържа нивата на захарта под контрол.

При поликистозни яйчници, менструални и бъбречни проблеми

Троскотът е много препоръчван при инфекции на пикочните пътища и при пясък в бъбреците. Когато сокът се приема с кисело мляко, има добър ефект при тези, които страдат от хемороиди и вагинално течение. Тази трева е в състояние да контролира обилната менструация и да нормализира цикъла при симптоми на СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници).

Детоксикация

Пиенето на сок от троскот е полезно за цялостен детокс на организма. Това растение спомага за изхвърляне на токсините от тялото.

Пречиства кръвта

Тази билка действа като естествен пречиствател на кръвта и помага за поддържане на алкалността и. Има способността да увеличава производството на червени кръвни клетки, което от своя страна повишава нивата на хемоглобина в тялото и по този начин предпазва от анемия.

При кървене на венците

Троскотът помага при орални заболявания- намалява образуването на храчки и предотвратява проблеми, свързани с венците. Укрепва зъбите и ефикасно премахва неприятната миризма от устата (халитоза).

Помага при инфекция на очите и спира кървенето от носа

Прилагането на сок от тази трева върху очите, е ефикасен начин за преодоляване на очни инфекции. Ако пък имате кървене от носа, Cynodon dactylon също може да съдейства за спирането му. За целта трябва да се капнат 2 капки сок от тревата на кървящата ноздра. При порезни рани също ще ви помогне за намаляване на кръвотечението.

Помага при кожни проблеми

Като мощно противовъзпалително и антисептично средство, тази трева се използва широко за лечение на различни кожни проблеми като сърбеж, кожни обриви и екзема.

При затлъстяване

Троскотът е добър за контролиране на затлъстяването и може да помогне при загуба на тегло. Хубаво е да се приема чай от него два пъти на ден, за да се постигне добър резултат.

Има твърдения, че редовният прием на чай от троскот не само понижава нивото на холестерола в кръвта, но и подобрява сърдечната функция. Не можем да се доверим напълно, тъй като все още няма достатъчно изследвания по темата.

Съществуват едни други изследвания, които ще ви споделим, обаче.

Третирането на плъхове под стрес с метанолов екстракт от C. dactylon показва обещаващ ефект при преодоляване на предизвиканата от стрес сексуална дисфункция, сексуална активност, концентрация на сперматозоиди и ефекта върху допълнителните полови органи и телесното тегло. Установено е, че активните съставки на C. dactylon, присъстващи в метаноловия екстракт, са мощен афродизиак и действат върху мъжката плодовитост.

Троскотът не е никак скъп, дори обратното, а ползите му, както разбрахте, са достатъчно, за да го изпробвате, ако имате някой от горе посочените проблеми. Знаете, че всичко, което идва от природата е за предпочитане пред лекарствата. Надяваме се, че и днес сме ви били полезни с тази информация.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.