×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

туркестерон



Туркестерон е натурален растителен екстракт от ajuga turkestanica, фетиш за активно спортуващите, занимаващите се с бодибилдинг и фитнес. Подобно на всички екдистероиди и туркестеронът прави истински чудеса за растежа на мускулатурата, като е особено ефективен при натоварвания с тежести. Подпомага покачването на чиста мускулна маса, намалява подкожните мазнини, намалява мускулния катаболизъм, подпомага ресинтеза на АТР (аденозин трифосфат). В сравнение с други видове екдистероидни добавки като екдистерон, туркестеронът е по-мощен, особено по отношение на своите анаболни ефекти. Той е и по-скъп, но дава най-добри резултати.

Освен за повишаване на издръжливостта при физически натоварвания, хранителната добавка с туркестерон се използва и за стимулиране на имунитета. Той е адаптоген и помага на организма да се адаптира съм условия на повишен стрес и изтощение, когато тялото е по-податливо на вирусни заболявания. Особено през сезона на грипа и настинките.

 

Туркестеронът стероид ли е?

Екдистероидите са естествено срещащи се стероиди, които имат подобна химична структура на андрогените, включително „мъжкия репродуктивен хормон“ тестостерон (въпреки че жените също произвеждат известно количество тестостерон). Това означава, че те могат да имат някои от същите ефекти като тестостерона, когато става въпрос за насърчаване на мускулния растеж. Екдистероидите са иначе казано природни стероидни хормони, произвеждани от някои растения и членестоноги. Тези фитохимикали се съдържат в храни като киноа, спанак и ямс, но количествата им там са прекалено малки, за да бъдат ефективни. Растението ajuga turkestanica обаче е истинска съкровищница на туркестерон. Основното му предимство е, че е много по-безвреден от анаболните стероиди, защото макар да действа по сходен начин, той не се свързва с андрогенните рецептори. Някои проучвания показват, че добавянето на туркестерон може да помогне за поддържане на здрави/нормални нива на тестостерон.


Откъде се извлича?

Туркестеронът се извлича от филизите на аjuga turkestanica -  храстовидно, подобно на трън растение, което расте в Централна Азия, на места като Сибир, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан. Среща се и в България. То има мощна коренова система и високи до 50 см стебла със заострени елиптични листа. Азиатците използват надземната част за приготвянето на тонизиращи напитки, а изсушените зелени листа и връхчетата – като билка за облекчаване на стомашни разстройства. Активните вещества в състава на ajuga turkestanica включват флавоноиди, иридоиди, фитоекдистероиди (екдистерон, туркестенон, инокестерон, аютастерон), дитерпеноид фитол и други. 

 

Когато става въпрос за натрупване на чиста мускулна маса и изграждане на сила, колко добър е туркестеронът?

Ето какво ни казва изследването за неговите потенциални ползи!

  • Помага за натрупване на мускулна маса

Има доказателства, че туркестеронът може да помогне за увеличаване на мускулния растеж и да подобри съотношението между мускулите и мазнините, като по този начин оптимизира състава на тялото. Може също така да има някои ефекти против затлъстяване и за повишаване на метаболизма. Това се случва чрез понижаване на абсорбцията на липиди, евентуално изместване на глюкозния метаболизъм и борба с инсулиновата резистентност и подпомагане на мускулния синтез по няколко начина, като например чрез повишаване на усвояването на аминокиселината левцин в мускулните клетки.

  • Може да подобри ефективността на тренировките

Екдистероидите могат да увеличат синтеза на АТФ, което спомага за захранването на мускулите, подобрява издръжливостта и предотвратява чувството на умора. Това може да доведе до по-интензивни тренировки и да помогне за изграждането на сила и издръжливост. Съществуват много доказателства от потребители на екдистероиди, че те помагат за подобряване на способността за вдигане на тежести и по-лесно възстановяване след тежки тренировки.

  • Възстановява по-бързо мускулите 

Проучванията показват, че туркестеронът може да помогне за възстановяването на мускулните влакна, които са били разградени след тренировка, да увеличи концентрациите на гликоген в мускулите, което пък се свързва с изхвърляне на млечната киселина и да подпомогне възстановяването след тренировка. Освен това се смята, че спомага за поддържането на положителен азотен баланс, което улеснява мускулния растеж.

Туркестеронът се счита за адаптоген, подобно на ашваганда или родиола. Подпомага психичното здраве, като помага на тялото да се справи със стреса и умората. Според редица изследвания подобрява съня и намалява тревожността, мозъчната мъгла, чувството на „прегаряне“ и ниската мотивация, което може да бъде симптом на депресия.

Счита се, че механизмите на действие включват способността му да поддържа производството на невротрансмитери и да подпомага здравето на червата, което насърчава здравословната ос „черва-мозък“. Може също да съдейства в борбата с възпалението, да повиши антиоксидантния статус и да подобри храносмилането и имунната функция, тъй като имунитетът е компрометиран, когато организъм е подложен на силен стрес и умора. Освен това някои доказателства сочат, че има хепатопротективни и кардиопротективни ефекти, което означава, че поддържа здравето на черния дроб и сърцето, отчасти чрез понижаване на холестерола и нивата на кръвната захар.

 

Като обобщение:

Туркестерон допринася за натрупване на мускулна маса, като подпомага синтеза на формиращите мускулите протеини, стимулирайки РНК транслацията и усвояването на левцин в мускулните клетки. Основното му предимство е, че е много по-безвреден от анаболните стероиди, затова и е любима хранителна добавка на активно спортуващи, занимаващите се с бодибилдинг и фитнес. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.