
Таниновата киселина е съединение, което се съдържа в много растения като роза, розмарин, горска ягода, коприва, лайка, дъбови кори, грозде и още много други. Тя е характерна съставка и на чаените листа. Таниновата киселина е много важна за червеното вино. Това вещество може да се намери и в семките и ципата на гроздовите зърна. Те придават на виното приятна стипчивост.
Изследователите направили експеримент с 4 вида вина с различно съдържание на танин. 40 пациенти, оплакващи се от мигрена, трябвало в продължение на 2 седмици да опитват от алкохолната напитка. Оказало се, че доброволците, които пият вино с най-голямо съдържание на танин по-често страдат от мигрена. Близо 90% от пациентите съобщили за силно главоболие след като пили вино с много танин. „Без съмнение ще продължим проучванията, за да намерим ясна връзка между мигрената и червеното вино. Дотогава съветвам пациентите, податливи на главоболие, да ограничат консумацията на този вид алкохол”, предупреждава лекарят.
Ревита Ви препоръчва
Бяла върба (кора), 400 mg
Бяла върба, 450 mg
Глог (плод) 510 mg
Коментари (0)
Нов коментар