×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Има ли нещо по-важно за един родител от здравето на детето? Може би, щастието? Но едва ли има много щастие в провалената лятна ваканция, а най-често това се случва само и единствено по здравословни причини. През най-хубавите дни от годината обаче за пореден път сме поставени пред поредното предизвикателство за нормалното физическо и емоционално състояние на детето. Въпреки че времето вече е топло и родителите тъкмо са си отдъхнали от тежкия есенно-зимен сезон на настинките, здравето на децата продължава да е в известен риск. Този риск обаче може сериозно да бъде редуциран с прием на пробиотици.


Какво точно са пробиотиците и подходящи ли са за деца?

Пробиотиците представлява живи микроорганизми, които съществуват в естествен вид в околната среда. Така например, такива има дори в човешкото тяло (най-вече в стомашно-чревния тракт, но не само), а също така и в редица хранителни продукти (особено ферментиралите). По природа пробиотиците са вид бактерии. В природата съществуват добри и лоши бактерии. Пробиотиците са от добрия тип. Когато настъпи дисбаланс между добрите и лошите бактерии и превес вземат лошите, тялото става по-податливо на редица болестни състояния, включително и инфекции. И обратното – много често при заболяване лошите бактерии надделяват над добрите.

Не само в подобни кризисни ситуации, но и изцяло с профилактична цел медицинските експерти препоръчват прием на пробиотични формули. И тази препоръка важи за всички възрасти. Пробиотиците са полезни и от изключително значение за нормалното детско развитие. Много педиатри и в случай на определени състояния дори се препоръчва прием от самото раждане. Не случайно в последните научни изследвания се доказва положителния ефект от пробиотиците по време на бременност – както за майката, така и за плода.


Защо пробиотиците за деца са ключови за профилактиката през лятото?

Пробиотиците подобряват състоянието на чревната проводимост и храносмилането. В медицината вече е установено, че те играят съществена роля и за нормалните функции на имунната система. Нещо повече – напоследък все по-често се говори и, че пробиотиците са отговорни за доброто състояние на кожата, поради което подпомагат лечението на редица дерматологични проблеми като атопичен дерматит и акне. Ето защо пробиотични формули могат да се приемат от деца целогодишно. През лятото обаче необходимостта от тях е повече от основателна. Ето защо:

  • Пробиотиците повишават съпротивителните сили на детския организъм и го предпазва от вируси и настинка. А такива са възможни и през топлите дни от годината.
  • Пробиотиците са основен превантивен метод срещу честите летни чревни вируси и инфекции. А децата обикновено са основният таргет на подобни болестотворни организми. Медицинските специалисти твърдят, че през лятото над 90% от установените случаи на чревни проблеми при деца се дължат на вирусна инфекция. Пробиотиците намаляват тези рискове, защото повишават естествената защита на лигавицата на червата.
  • Пробиотиците предпазват и от временни стомашни неразположения, включително такива придружени с диария – хранително натравяне, разстройство в следствие на дълъг път, пряк достъп до чуждестранна кулинария с нетипични за детското меню ястия, почивка в географски регион с непознати бактериални щамове и други.
  • Пробиотиците имат не само превантивна, но и реална терапевтична функция. При вече настъпило чревно неразположение, те ускоряват лечението. При децата рискът от стомашни проблеми през лятото е особено голям – не само защото са податливи, но и защото често похапват с ръце, не могат да преценят дали дадена храна е развалена и е в срок на годност и т.н.
  • Пробиотиците намалява страничните ефекти на медикаменти, които често се изписват на деца при усложнения на летни вирусни инфекции. Става дума за антибиотиците. Ако те се приемат паралелно с пробиотици, рискът от алергична реакция, разстройство и стомашни спазми е сведен до минимум.
  • Пробиотиците са особено важни за момичетата. Доказано е, че приемът на такива формули намалява и опасността от поява на вагинална гъбична инфекция при жените. Лятото крие сериозни рискове от заразяване с такъв тип болестотворни щамове, защото тогава най-често ходим с децата на море и басейн.
  • Пробиотиците ни помагат да усвоим правилно липсващите ни през студените дни, но налични чрез свежите храни витамини и минерали. Според изследователите добрите бактерии нормализират храносмилането, намаляват риска от дефицити и ускоряват абсорбацията на полезните вещества.


Кои пробиотици са подходящи за деца?

Всякакъв пробиотик ли мога да дам на детето си? Вероятно и вие сте се чудили по този въпрос. Тук е важно да обясним предварително, че пробиотиците са много на брой. В науката те се разделят на групи – Лактобацилус (Lactobacillus), Бифидобактерии (Bifidobacterium), Сахаромицес (Saccharomyces), Стрептококи (Streptococcus), Ентерококи (Enterococcus), Ешерихия (Escherichia), Бацилус (Bacillus). Всяка от тези групи разполага с по няколко отделни щама.

Пробиотичните формули могат да съдържат повечето, само някои или дори една-единствена група полезни бактерии. За разлика от близкото минало, когато пробиотиците бяха универсални препарати, днес в търговската мрежа лесно можем да намерим специализирани продукти. Така например, се срещат женски пробиотици (често ориентирани към здравата вагинална микрофлора), за мъже и за деца, които имат нужда от прецизна дозировка и концентрация на полезните вещества, включително и добри бактерии.

Нашият съвет е да търсите специализирани пробиотици за деца. Те са много по-надеждни от стандартните пробиотични препарати. При изявена клинична картина, както и при запек, от осоено значение е да има включени и фибри.

Ако все още не сте открили идеалния детски пробиотик за лятото, експертите от екипа ни препоръчват:

  • Primadophilus Kids 3 млрд. активни пробиотици - създадени под формата на 30 дъвчащи таблетки с приятен вкус на портокал, с тях ще забравите какво е да накарате детето си да изпие лекарство. Този продукт представлява базисен пробиотик и е подходящ буквално за всякакви възрасти (от 2 до 12 години). Той подпомага едновременно храносмилането, и имунитета; запека и диарията; защитата срещу болести и по-бързото справяне с тях. Не съдържа каквито и да е консерванти или вредни стабилизатори и химични вещества.
  • Primadophilus Children 3 млрд. активни пробиотици - този продукт се отличава главно със своята специфична форма на прием. Прахообразната му консистенция позволява разтварянето в почти всякакъв тип напитки. По този начин приемът от деца му още повече улеснява родителите. Пробиотикът има мощен превантивен ефект срещу хранителни алергии и увеличава естествените защитни свойства срещу различни болестотворни щамове. Продуктът разполага с уникалния пребиотичен микс NutraFlora scFOS, който буквално действа като „храна“ за добрите бактерии и така стимулира активността им срещу лошите.

Пробиотиците са изключително полезни за детското здраве. През лятото обаче те могат да се превърнат в основно и най-ефективно превантивно средство срещу типичните за сезона болестни състояния и неразположения. Пробиотикът през лятото е нещо като имуностимулаторът през разликата с разликата, че и той има значителен подсилващ ефект върху естествените защитни сили. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.