×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
полезни храни при възпалениеОгромна част от хроничните заболявания, завладели западния свят, се дължат на хронично възпаление. Диабет тип 2, артрит, сърдечно-съдови болести.. – в основата им винаги стои хроничното възпаление, което внася хаос в работата на редица органи и системи в организма.

За щастие, хроничното възпаление може да бъде овладяно чрез подходяща диета и положителни промени в начина на живот. Когато хроничното възпаление бъде елиминирано, конкретното заболяване лесно може да бъде преодоляно.

Предлагаме ви списък с храните, които консумирани редовно, могат да унищожат огнището на хроничното възпаление!

Мазните риби като сьомга, риба тон, скумрия, сардина, са перфектни източници на омега-3 мастни киселини. Множество проучвания са доказали, че омега-3 ненаститени мастни киселини са мощен агент, потискащ хроничното възпаление. Установено е, че приемът на омега-3 намалява риска от развитие на сърдечно-съдови и други хронични заболявания. Така че, ако вкусът на рибата не ви понася, е препоръчително от време на време да приемате омега-3 под формата на хранителна добавка.


Пълнозърнестите храни са много добър източник на фибри, имат много ниско съдържание на захар. Когато се консумират редовно, действат силно противовъзпалително. Всъщност, влакната, съдържащи се в пълнозърнестите храни действат на клетъчно ниво. Това означава, че те намаляват нивата на т. нар. С-реактивен протеин, който по начало задейства хроничните възпалителни процеси в тялото.


Зеленолистните зеленчуци като спанак, къдраво зеле, броколи и др., отдавна са известни с многобройните си ползи за здравето. Високото съдържание на витамин Е у тях спомага за защитата на организма от действието на цитокините – веществата, причиняващи възпаления. Зеленолистните зеленчуци са богати на витамини, минерали и много други ценни компоненти, поради което редовната им консумация е силно препоръчителна.

Суровите ядки, особено бадемите и орехите, изобилстват от антиоксиданти. Антиоксидантите обезвреждат свободните радикали, забавят стареенето на организма и също действат противовъзпалително. Бадемите са перфектен източник на витамин D, калций и фибри. Орехите пък, са богати на алфа-линоленова киселина, която е омега-3 мастна киселина.

Соята и соевите продукти съдържат изобилие от изофлавони, които доказано понижават нивата на С реактивния протеин и по този начин се борят с възпалението. Подходящи соеви храни биват тофу, соево мляко, соеви ядки. Внимавайте само за едно – дали соевите продукти са чисти, без съдържание на ГМО.

Червеното цвекло е богато на фибри, витамин С и антиоксиданти. Консумацията му спомага за контрола върху нивата на кръвното налягане, благоприятства състоянието на сърдечно-съдовата система и води до намаляване на възпалението.

Кромид лукът съдържа няолко противовъзпалителни вещества с мощно антиоксидантно действие. Сред тях са кверцетинът и алицинът, които се борят доста активно с възпалителните процеси в тялото.

Чесънът може и да бъде неприятен за някои, но той съдържа съединения, подобни на нестероидните противовъзпалителни лекарства, които атакуват възпалението на клетъчно ниво.

Ягоди, малини, къпини, боровинки, бъз... – тези плодове изобилстват от противовъзпалителни съединения, наречени антоцианини. Антоцианините са пигментите, на които някои растения дължат червеникавия си, виолетов или син цвят. Антоцианините притежават мощна антиоксидантна активност и предпазват ДНК от увреждане. Антоцианините предпазват рганизма от окислителния стрес, което е една от причинте те да бъдат изключително ефективни и срещу сърдечно-съдови и други хронични болести.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.