×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
БронхитБронхитът представлява заболяване на големите, средните и малките бронхи. Най-често срещаната причина за появата му е тютюнопушенето. Съществуват две форми на бронхита - хронична и остра. В повечето случаи острият бронхит е следствие на инфекция. .

Причината при 95% от случаите на хроничен бронхит е пушенето. В останалите 5% причината е в средата -  пространство със запрашен или задимен въздух. В тази рискова група влизат миньори, металурзи  и работещи в мелничната промишленост. Продължителното активно или пасивно пушене води до унищожаване на защитните ресници в белите дробове – малки подобни на косъмчета клетки, които са разположени в дихателните пътища и спомагат за оттока на слузта от дробовете. Ако този механизъм се повреди, организмът ни губи способността да изтласква образуваната слуз и проникналите в нея бактерии и прах. Започва силна кашлица, възпаляват се дихателните пътища и се увеличава възприемчивостта към инфекции на дихателните пътища. Причината за ефизем и хроничен бронхит е една и съща – тютюнопушенето. При хора, които страдат от хроничен бронхит, много вероятно е да се развие и белодробен ефизем. Непушачите също не са застраховани, но вероятността от заболяване при тях е по-малка.

„Много рядко се срещат болни от ефизем, които никога не са пушили “ – обяснява д-р Харолд Палевский, специалист по лечение на тежки форми на белодробни заболявания в Пенсилванския университет. Тютюневият дим дразни дробовете и провокира възпалителен процес, който по-късно прераства в ефизем. Основният проблем е, че при пушачите този възпалителен процес става хроничен. Той се развива ден след ден, година след година, докато не разруши окончателно белодробната тъкан.

Да излекуваме  бронхита

  • Ако работата ви е свързана с условия, които могат да навредят на дишането и бронхите, използвайте маска за нос и уста! Изисквайте от работодателя си осигуряването на предпазни средства!



  • Ако се диагностицира проблем с бронхите, направете инхалация! Инхалаторите за астматици са съвсем подходящи. Лекарственият препарат в инхалатора помага за съживяване на ресничките в  бронхите, които да изчистят дихателните пътища от слузта. «Инхалаторът се използва два, три пъти дневно», съветва д-р Марк Петерс, професор в Мичиганския университет. Той смята, че задължително преди използването на инхалатор трябва да се консултирате с лекар.



  • Глътнете малко вода! Всяка течност разтваря слузта и улеснява откашлянето, което предотвратява пристъпа на кашлица. Д-р Петерс препоръчва пиенето на 6 до 8 чаши вода на ден.



  • Спортувайте! Много от хората с бронхит не могат да извършват физически упражнения, понеже дихателните им пътища са отслабнали. Д-р Петерс съветва да правите упражнения колкото ви е възможно, без да се претоварвате.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.