
За сега няма данни за клинични проявления на недостига на олеиновата киселина, за сметка на което полезните й свойства са категорично доказани. Тя активно намалява нивата на холестерола и предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания, намалява инсулиновото съпротивление, с което повишава метаболизма на глюкозата. Олеиновата киселина подобрява имунните функции и способства синтеза на антиоксиданти като по този начин има благоприятно въздействие в борбата с определени видове рак, особено с рака на гърдата.
Един от главните източници на олеинова киселина в храните е зехтинът. Маслата от гроздово семе и рапица също са богати на Омега-9.
Ревита Ви препоръчва:
Коноп § протеини § фибри, 454 mg
Конопено маслo, 237 mg
Иглика масло, 1300 mg
Пореч масло, 1300 mg
Мега ефа бленд, 1350 mg
Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК
Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК
Ленено масло, 474 ml
Ленено масло, 474 ml супер лигнан
Ленена пудра, 454 mg
Крил масло, 500 mg
Коментари (2)
Нов коментар