Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки, естествен продукт при проблеми с кръвосъсирването и сърдечния ритъм


Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки
Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки
23.60
BGN
1
По вид

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки


кръвосъсирване и сърдечен ритъм
VN:F [1.9.22_1171]
Рейтинг: 4.8/10 (от 4 гласа)

23.60лв.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки, естествен продукт при проблеми с кръвосъсирването и сърдечния ритъм

При намалена здравина на костите, мускулни схващания и проблеми с косата и ноктите:

Недостигът на минерали като калций, магнезий, цинк и др., може да има пагубно влияние както върху здравословното състояние, така и върху добрия външен вид. Така например, калцият е важен не само за костите и зъбите, но и за ноктите и косата. Дефицитът му води до изтъняването на косата, загуба на нейния обем. Когато пък цинкът е в недостатъчни количества, косата се омазнява, може да се появи и акне. В същото време, недостигът на минерали и някои витамини, води до увреждания в структурата на костите и зъбите, костите стават чупливи и податливи към фрактури, свободното движение бива затруднено, стига се до болки в ставите, крампи и т.н. Хората, които се хранят непълноценно, пушачите, жените в предменопауза или менопауза, любителите на кафето, както и онези, които живеят под силен психоемоционален стрес най-често имат дефицит на витамини, калций, магнезий и други важни минерали.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк подпомага здравето на зъбите и опорно-двигателния апарат. Намалява риска от счупвания и фрактури на костите в по-късните години от живота. Поддържа нормалното състояние на косата и ноктите.

В подкрепа на сърдечносъдовата система:

Недостигът на магнезий, калций и др., нарушава нормалното функциониране на сърцето и сърдечносъдовата система, и води до високо кръвно налягане, ускорен пулс и др.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк оказва благоприятно въздействие върху сърдечносъдовата система и сърцето. Благоприятства кръвообращението и има съдоразширяващо действие. Допринася за понижаването на артериалното кръвно налягане и подпомага нормалния сърдечен пулс.

При нервна възбудимост и умора:

Равновесието на нервната система лесно може да бъде дестабилизирано от огромния стрес, който ни съпътства ежедневно. Последствията от това са нервност и раздразнителност, нарушения на съня, плачливост, избухливост.

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк увеличава устойчивостта на организма срещу физическия и психоемоционалния стрес. Регенерира нервната система и допринася за снемането на нервното напрежение. Въздейства релаксиращо на тялото.

Описание на продукта:

Калцият не само изгражда здрави кости и зъби, но поддържа костната плътност и здравина. Той помага да се регулират: сърдечният ритъм, съсирването на кръвта и свиването на мускулите.

Магнезият предпазва тялото от стреса, работи с калция в помощ на споменатите системи на организма и участва в повече от десетки различни биохимични реакции. Ето защо магнезият е много важен за образуването на костна тъкан, за правилното пренасяне на импулсите в нервите и мускулите, както и за производството на енергия.

Другите минерали включени в този комплекс: манган, калий и цинк, също са в цитратна форма за по-добро усвояване и използване от клетките. И те имат важен принос за здравината на костите. Витамин D е включен, тъй като действа като хормон, който позволява на тялото да абсорбира и използва правилно калция.

Всяка таблетка от този продукт съдържа едно-към-едно калций и магнезий, съотношение което много лекари препоръчват.

Проучванията показват, че минералните цитрати и малатът имат по-добра абсорбция, особено когато се приемат на празен стомах!

Оригинален продукт на канадската компания Natural Factors!

 

 

Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк 526 mg х 90 таблетки, 4.8 out of 10 based on 4 ratings

Приложение

Приложение:

Допринася за нормалното състояние на костите, ставите, зъбите, мускулите и тъканите.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

По 1 таблетка на ден, за предпочитане с храна. Не приемайте едновремено с медикаменти. Направете пауза от няколко часа между приемите. Правилният прием на калций е много важен за развитието и растежа на децата. Калциевите добавки са подходящи за деца при следния препоръчителен дневен прием (ПДП): от 0 до 0.5 години - 400 мг; от 0,5 до 1 година - 600 мг; от 1 до 3 години - 800 мг; от 4 до 6 години - 800 мг; от 7 до 10 години - 800 мг. Магнезият също е подходящ за деца. Препоръчителният му дневен прием (ПДП) е: от 0 до 0.5 години - 40 мг; от 0,5 до 1 година - 60 мг; от 1 до 3 години - 80 мг; от 4 до 6 години - 120 мг; от 7 до 10 години - 170 мг. Особено важно е бременните и кърмещите жени да получават достатъчно калций. Калцият се счита за безопасен по време на бременност и кърмене при препоръчителен дневен прием (ПДП): за бременни - 1200 мг; за кърмещи - 1200 мг.

СъдържаниеСъдържание: в 1 таблетка дн.доза
Калций /цитрат/ 250 mg 250 mg
Магнезий /цитрат и оксид/ 250 mg 250 mg
Калий /цитрат/ 20 mg 20 mg
Цинк /цитрат/ 5 mg 5 mg
Манган /цитрат/ 1 mg 1 mg
Витамин D 3 2.5 µg 2.5 µg

Други съставки: Силиций.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители, подсладители, млечни продукти, глутен, нишесте или мая.

Допълнителна информация

Производител:

Natural Factors, Canada Calcium & Magnesium Citrate with D Plus Potassium & Zinc

Разфасовка:

90 таблетки

Коментари

 1. Mariq Manolova

  :

  КАЛЦИЙ, МАГНЕЗИЙ И ВИТАМИН D + КАЛИЙ И ЦИНК 526 MG Х 90 ТАБЛЕТКИ

  кръвосъсирване и сърдечен ритъм.От три години ползвам този продукт,защото навлязох твърде рано в Менопауза-само на 39 години.Веднага започнаха и проблемите ми със здравето ми,чести сърцебиене,дискомфорт със нервната система,болки в ставите и още куп здравословни продукти.Професора който ми следи състоянието ми преписа- Калций, магнезий и витамин D + калий и цинк.Всичко това е невероятна здравословна комбинация за всяка моя болежка и проблем.Магнезия ми даде доста покой на това непрекъснато прескачане на сърцето,здравина в мускулите и всички останали съставки комбинирани заедно чувствително решиха всеки мой проблем.Сега доста по добре се чувствам,дори спомагат и за менстуралния ми цикъл -за моя голяма радост!

  • д-р Аелита Петрова

   :

   Здравейте,
   Радвам се, че се чувствате по-добре.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Добавете коментар