Search
Филтрирай по...

Медицинските гъби – мощна защита срещу най-страшните заболявания!

лечебни  гъби

 

С напредването на възрастта, имунната система постепенно отслабва. В резултат от това организмът става податлив към множество инфекции и възпалителни процеси, които се превръщат в причина за сърдечни заболявания, диабет и рак. В търсенето на лекарства, които да забавят това състояние, изследователите откриват, че медицинските гъби съдържат множество биоактивни компоненти с проактивно влияние върху имунната система. Още в древността, китайските лекари забелязват невероятния ефект на лечебните гъби, поради което често са ги препоръчвали за подобряване на общото здравословно състояние и дори – удължаване на живота.

В наше време, учените  използват много по-усъвършенствани технологии и провеждат сложни лабораторни изследвания, които категорично доказват мощните лечебни свойства на медицинските гъби.Съвременната наука е доказала, че в състава на тези наистина чудотворни гъби присъства богат набор от съединения, които противодействат на стареенето и последиците от него. Тези съединения укрепват имунната система, потискат растежа на ракови клетки и намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

 

Какво се случва, когато имунната система започне да остарява?

Една млада и здрава имунна система може да се бори успешно с бактериални, вирусни, гъбични и други организми, а също така и да идентифицира и ликвидира необичайни и абнормни молекулярни модели, водещи до предракови състояния. Нещо повече – оптимално функциониращата имунна система е способна да забави и дори да спре възпалителния „отговор“ на организма към нашественика, след като го е неутрализирала. С времето обаче, имунната система започва да „остарява“ и да отслабва все повече. Увреждането й е процес, известен още като имуносенесценсия, в резултат на който настъпват неблагоприятни промени. На първо място, с отслабването на имунната функция, човек става много по-податлив към инфекции , които могат да се развият във фатална пневмония при по-възрастните. Дори при наличието на широко разпространените ваксини, процентът на смъртност при хората в напреднала възраст прогресивно расте, в резултат на изтощителните ефекти от имуносенесценцията, комбиниран с повишената резистентност към антибиотици. Грипът и херпесните вируси, също са голяма заплаха за хората от третата възраст с отслабнал имунитет. Вторият голям проблем, свързан с имуносенесценцията , е нарастващата с бързи темпове загуба на способност за идентифициране и разрушване на ракови клетки. Здравата имунна система притежава способността да разпознае и елиминира опасните мутиращи клетки. Със спада на естествения имунитет обаче, вероятността злокачествените клетки да оцелеят и да се развият в тумори нараства значително.Третият компонент на имуносенесценцията, е неспособността на човешкото тяло да се справи със собствения си възпалителен отговор срещу нашественика. Оставайки в този неудобен режим, организмът поддържа състояние, гостоприемно за нови инфекции, които все по-лесно го превземат. Именно това е причината за развитието на много от т. нар. болести на възрастта, като сърдечно-съдови заболявания, дегенерация на нерви, проблеми с костите и ставите, и за съжаление рак.

 

Как действат медицинските гъби върху имунната система? Стимулират функцията на дендритните клетки, които помагат на имунната система да разпознава чужди антигени и да ги разрушава; насърчават развитието на т.нар. „B“и „T“ лимфоцити –имунни клетки, отговорни за производството на антитела и регулирането на имунната функция; подобряват функцията и на клетките- естествени убийци (NK-клетки),чиято задача е откриването и ликвидирането на вирусите и раковите клетки.

 

Екстракт от медицински гъби: най-мощното противовирусно и антибактериално средство

Виталните гъби притежават активни антивирусни и антибактериални свойства, които помагат на организма да се справи със смъртоноснитемикроорганизми, атакуващи го все по-често с напредването на възрастта.

Лечението с екстракт от витални гъби има положителен резултат срещу: херпес симплекс – вирусът,  причиняващ херпес както в областта на устната кухина, така и по гениталиите; херпес зостер. При пациенти с херпес зостер, болезнените ефекти свързани с развитието на вируса в организма болезнено намаляват.

Съединенията в лечебните гъби се свързват директно с вирусите и започват да влияят на процеса на тяхното прикрепяне и проникване в здравите телесни клетки, следствие на което се развива инфекциозен процес. Гъбите са богати на микроелементите цинк и селен, които пък предпазват от вирусни инфекции и облекчават неприятните им симптоми. Изследванията показват, че медицинските гъби съдържат вещества, които потискат развитието и на вируса на Епщайн-Бар, който причинява мононуклеозен синдром а също така се намира в кръвта и при наличието на някои видове лимфоми. Вирусът на Хепатит В също намалява разрушителното си влияние върху черния дроб при приема на екстракт от витални гъби.

Удивително е, че при прилагането на екстракта върху човекоподобни маймуни, заразени с маймунския еквивалент на ХИВ/СПИН, се стига до чувствителен, дори драматичен спад в нивата на активните вирусни тела в кръвта. Лабораторните изследвания сочат,  че активните съставки на екстракта действат чрез инхибиране на HIV-ензимите, наречени протеази – действие, много подобно на това, което постигат някои от най-известните и ефикасни съвременни лекарства срещу HIV-вируса.

 

Екстрактът от медицински гъби потиска хроничното възпаление и понижава холестерола

Хроничните възпалителни процеси в организма са една от основните причини за развитие на атеросклероза и сърдечносъдови заболявания, тъй като спомагат за развитието на плаки, съдържащи холестерол, и засилват тенденцията тромбоцитите и белите кръвни телца да полепват по тези плаки, които с времето стесняват и блокират артериите.

Екстрактът от медицински гъби намалява възпалителното влияние, като не позволява на клетките да се „залепват“ по стените на кръвоносните съдове; възпрепятства прекомерното разпространение на гладко-мускулните клетки, втвърдяващи стените на кръвоносните съдове.

Но влиянието на удивителните лечебни гъби върху сърдечно-съдовата система не се изчерпва до тук. Резултати от проучвания показват, че полизахаридите в състава им понижават нивата на триглицеридите и „лошия“ холестерол, и повишават нивата на „добрия“, само след 12-седмичен прием. Екстрактът от медицински гъби намалява процесите на окисляване, подпомагайки естествената клетъчна антиоксидантна устойчивост.

Екстрактът повлиява добре инсулиновата резистентност – един от главните виновници за развитие на сърдечно-съдови заболявания и диабет.

 

Как медицинските гъби се борят с рака?

 

Активират имунната защита. Изследвания показват, че медицинските гъби съдържат вещества, които потискат туморния растеж и увеличават продължителността на живота при мишки, развили различни форми на рак.

Наблюдава се увеличаване на способността на клетките на имунната система да „обграждат“ и разрушават туморните клетки при мишки с различни видове рак, срещащи се и у хора. Приемът на екстракт от медицински гъби предпазва от срив на имунната система, който обикновено се появява при свързаното с лечението излагане на йонизиращи лъчения.

Полизахаридите в медицинските гъби забавят срастването на „обвиващия“ протеин фибриноген с раковите клетки. Благодарение на това, естествената защита на раковите клетки, осигурена от фибриногена, значително отслабва. Така злокачествените клетки стават  по-лесна плячка  и за клетките-естествени убийци (NK), които ги атакуват и разрушават.

Директно унищожават раковите клетки. Хранителните вещества в медицинските гъби намаляват броя на туморните клетки, но здравите –  оставят незасегнати.

Лишават туморите от „храна“. Полизахаридите и протеиноподобните молекули в медицинските гъби потискат образуването на нови кръвоносни съдове с до 40 %, като по този начин лишават туморите от хранителни вещества и кислород.

Възпират пролиферацията и размножаването на туморните клетки. Установено е, че медицинските гъби противодействат на хроничните възпалителни процеси при мутирали клетки в случаите на рак на гърдата, блокирайки два от най-мощните носители на злокачествена клетъчна пролиферация. Същото въздействие се наблюдава и при случаите на рак на простатата.

Деактивират карциногените. Този процес предпазва клетките мутирането им в ракови. При опити с плъхове, животните са били третитани с мощни карциногени на дебелото черво (азоксиметан и други). При бозайниците, третирани освен с карциногена и с големи количества екстракт от медицински гъби, появилите се тумори са били или по-малко на брой, или по-малки като размер, в сравнение с плъховете които са били третирани само с карциногени.

 

Едно от най-ценните свойства на гъбите, е способността им да противодействат на имуносенесценцията, остаряването на организма и постепенното отслабване и загуба на имунните функции. Имуносенесценцията, както беше отбелязано, повишава риска от развитието на хронични инфекции,рак и сърдечносъдови заболявания.

Активните молекули в състава на лечебните гъби, помагат на имунната система да идентифицира и унищожи вредните агенти, причинители на хронични инфекции. Същите молекули насърчават имунната система да разпознава необичайни молекулни модели, най-често предвестници на ракови клетки, помагайки й да ги елиминира преди да се превърнат в злокачествени тумори. Дали за профилактика и подсилване на имунната система или с цел превенция на хронични инфекции, сърдечни заболявания и рак, не се колебайте да включите рейши екстракта във всекидневния си хранителен режим! За да бъдете сигурни в действието и безопасността на екстракта от медицински гъби, изберете доказана формула с оригинално качество!

Продуктът Мико Дифенс на американската компания Nature’s Way, съдържа органична смес от 12 вида гъби: кордицепс, месима, майтаке, рейши, ямабушитаке, химематсутаке, шейтаке, зху линг, кауаратаке, хиратаке, агарикон и чага! Мико Дифенс е изцяло натурално имуномодулиращо средство, което въздейства ударно върху имунната система. Препоръчва се на хора, които страдат от отслабен имунитет, хронична умора, хроничен стрес, диабет, сърдечно-съдови болести, чернодробни и ракови заболявания, и др.

Оригиналната формула на Nature’s WayМико Дифенс, съчетава полезните свойства на 12-те най-известни лечебни гъби в света, плюс витамин С и корен от джинджифил за 100% усвояване на съставките! Приемът на Мико Дифенс е много подходящ и в периодите преди, по време и след химиотерапия! Силното антиканцерогенно действие на продукта подкрепя организма и в най-тежките периоди!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top