Search
Филтрирай по...

Мечо грозде – супер билка срещу бъбречни и пикочни инфекции!

Пикочни инфекции

Мечото грозде е растителен вид от рода Arctostaphylos (manzanita). В листата му се съдържат активни съставки, които облекчават симптомите при заболявания на пикочните пътища като инфекции на бъбреците, пикочния мехур и уретрата, чести позиви за уриниране и др.

Екстрактът, извлечен от листата на билката е добра опция и при високи нива на пикочната киселина в урината. Благодарение на този си ефект, терапията с мечо грозде намалява риска от образуване на камъни в бъбреците. 

Уникалните диуретични, антибактериални и противовъзпалителни свойства на мечото грозде, се дължат основно на гликозида арбутин, съдържащ се в листата му. 

Арбутинът е основното активното биологично активно съединение в листата на мечото грозде. След като се абсорбира, арбутинът се преобразува в хидрохинон – вещество със силни антимикробни, затягащи и дезинфекциращи свойства. 

По време на уриниране арбутинът въздейства върху лигавицата на пикочните пътища, успокоява дразненето, намалява възпалението и се бори срещу инфекцията като намалява бактериите в урината, потиска възпалителния процес и проявява стягащ тъканите ефект. Препоръчва се и с цел намаляване на риска от развитие на следродилни уринарни инфекции. 

Мечото грозде е одобрено от Германския федерален институт по лекарствата и медицинските изделия, като ефективно природно лекарство срещу инфекции на долните пикочни пътища.

Екстрактът от мечо грозде действа най-ефективно, когато се приема при първите признаци на инфекция!

Препоръчваме ви екстрактите от мечо грозде на Nature’s Way – компания с 50 години опит в производството на билкови и други натурални продукти.

Екстрактите от мечо грозде на Nature’s Way са верифицирани от NonGMO и TRU-ID™, чиито сертификати гарантират чистия произход на суровините и безопасния състав на крайните продукти. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top