Тъй като съдържанието на хумулон в бирата е твърде ниско, човек трябва да изпие над 10 литра кехлибарена течност, за да се получи желаният антивирусен ефект. Според ученият Юн Фушимото членовете на екипа проучват възможности съставката да се прилага към храна и безалкохолни напитки, но има опасения, че горчивият вкус ще е проблем за децата, като за целта може да се разработят подходящи хранителни добавки.
Хмелът помага срещу хрема и вируси
Консумацията на големи количества от определена съставка в бирата може да предотврати хрема и дори по-сериозни заболявания, сочат резултатите от ново проучване, цитирани от AFP. Японски учени смятат, че хмелът, който е главен ингредиент на бирата, и съдържащото в него активно вещество хумолон, надеждно защитават организма от вируси, предизвикващи пневмония и бронхит при млади хора, пише Globalscience. Веществото хумулон се извлича от хмела (растението, което придава на пивото горчив вкус) и се оказва ефективно при борбата с човешкия респираторен синцитиален вирус. Той, освен споменатите негативни ефекти при младежите, предизвиква и настинка при възрастни хора, съобщават учени от Медицинския институт в Сапоро, Япония.
Тъй като съдържанието на хумулон в бирата е твърде ниско, човек трябва да изпие над 10 литра кехлибарена течност, за да се получи желаният антивирусен ефект. Според ученият Юн Фушимото членовете на екипа проучват възможности съставката да се прилага към храна и безалкохолни напитки, но има опасения, че горчивият вкус ще е проблем за децата, като за целта може да се разработят подходящи хранителни добавки.
Тъй като съдържанието на хумулон в бирата е твърде ниско, човек трябва да изпие над 10 литра кехлибарена течност, за да се получи желаният антивирусен ефект. Според ученият Юн Фушимото членовете на екипа проучват възможности съставката да се прилага към храна и безалкохолни напитки, но има опасения, че горчивият вкус ще е проблем за децата, като за целта може да се разработят подходящи хранителни добавки.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар