Search
Филтрирай по...

6 причини да включите корена от репей в менюто си

Репей

Все повече хора страдат от наднормено тегло, което ги излага на повишен риск от диабет тип 2, сърдечно-съдови болести и високо кръвно налягане. Много полезен срещу всички тези проблеми, е екстрактът от корен на репей, който намалява апетита, редуцира пристъпите на глад и оказва диуретични и противовъзпалителни свойства!

 

Хранително съдържание.

Коренът от репей е предпочитан зеленчук в Япония и влиза в състава на салати, супи и суши. Той съдържа малко калории и има високо съдържание на протеини. Освен това е добър източник на минерали като калций, желязо, магнезий и калий и на витамини от В групата. Богат е на полезни фитохимикали включително на мощния антиоксидант кверцетин, който спомага за унищожаване на вредните свободни радикали.

Екстрактът от корен на репей е изключително полезен за здравето. Ето как точно действа!

 

Контролира апетита и теглото.

Коренът от репей съдържа активното вещество инулин, което се състои от водноразтворими фибри, които доказано намаляват апетита и създават усещане за ситост.  Инулинът се съдържа още в артишока, аспержите, чесъна, лука и праза.

Репей
Екстртактът от репей контролира апетита

Изследванията върху животни и хора показват, че приемът на добавки с корен от репей води до понижаване на теглото. При едно клинично изследване хората с наднормено тегло приемали 21 gr инулин дневно в продължение на 12 седмици и теглото им се понижило. Участниците в другата група, които не приемали инулин, повишили теглото си. При друго изследване пациенти с предиабет приемали инулин в продължение на 18 седмици и понижили теглото си със 7.6%.

 

Облекчава симптомите при неалкохолна стеатоза.

Потиска синтеза на липиди (разрушаването и съхраняването на мазнини). В действителност учените са установили, че коренът от репей може да намали депозитите на мазнини в черния дроб, което го прави потенциално полезен за облекчаване на неалкохолната стеатоза на черния дроб.

Подобрява храносмилането.

Инулинът и някои други съставки в корена на това растение, играят ролята на пребиотик – спомагат за изхранването на полезните чревни бактерии и подобряват здравето на храносмилателната и имунната системи. Пребиотиците имат важно значение за поддържането на здравословна чревна флора и помагат при различни стомашно-чревни проблеми – запек, подуване и тежест след хранене, прекомерно образуване на газове и др.

 

Намалява риска от диабет.

Понижава депозитите на мазнини в черния дроб, които са резултат от приема на алкохол или неправилна диета, ето защо той може да намали инсулиновата резистентност. Изследванията показват, че екстрактът от корен от репей може да увеличи синтеза на инсулин и да подобри глюкозната толерантност като междувременно понижава триглицеридите и опасния LDL-холестерол. При едно изследване от 2013 г., жени с диабет тип 2 приемали 10 gr инулин дневно. Това довело до понижение на кръвната захар на гладно с 8.5%. Освен това при инсулиновата група се наблюдавало понижаване с 10% на HbA1C, което е маркер за отчитане на кръвната захар. Изследванията показват, че инулинът може да помогне за контролиране на диабета като подобрява гликемичните и липидни параметри.

Подпомага състоянието на кожата.

Акне
Екстрактът от репей прочиства кръвта и облекчава състоянието при акне

Противовъзпалителните и пречистващите кръвта свойства, присъщи на корена от репей го превръщат отлично средство срещу възпаления на кожата като екзема, псориазис и акне. Редовният прием на екстракта допринася за видимо подобрение във вида на кожата – нейният тен се прояснява, свежестта и тонусът и се възстановяват, наблюдават се положителни промени във възпалените участъци.

Помага при ревматизъм.

Индианците са приемали корена от репей за лечение на ревматизъм и намаляване на възпалението. Клиничните изследвания показват, че репеят помага за понижаване на възпалителните маркери като интерлевкин и С-реактивен протеин.

Плацебо-контролирано изследване, публикувано в списание Актуални теми в нутрацевтичните изследвания, показва значително понижение на болките от остеоартрит при пациенти, които приемали чай от корен от репей 3 пъти дневно в продължение на 6 седмици. Качеството на живот на пациентите значително се подобрило – болката намаляла, а способността за движение се подобрила.

Revita Ви препоръчва висококачествения екстракт от репей на американската компания Nature’s Way! 2 капсули съдържат 940 mg чист екстракт от корена на билката, произведен съобразно стандартите за добра производствена практика (GMP). Не съдържа ГМО (Non-GMO Project Verified). Съставът на продукта на Nature’s Way е признат като безопасен с Tru-ID сертификат, удостоверяващ липсата на фалшификати в състава на храни и различни продукти за здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top