×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Обикновено свързваме йога с трудни физически упражнения и мислим, че тя е само за хора със специални умения, атлетичност и гъвкавост. Но йога е духовна практика и философия за живота от хиляди години насам. Тя включва дихателни техники, медитация, специални физически упражнения и други практики за приучаване към съзнателна самодисциплина



Йога е вътрешен инженеринг и технология за личностна трансформация с осем направления:

  • Отношение към себе си
  • Отношение към другите
  • Физически упражнения
  • Дихателни техники 
  • Концентрация
  • Медитация
  • Откъсване от 5-те сетива и развиване на шестото
  • Самадхи – състояние на свръх-осъзнатост и блаженство.
  1. ОТНОШЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ

Много важно е да сме физически, емоционално и духовно чисти. Да ценим тялото си и да сме му благодарни, защото то е единственият постоянен дом за нашата душа. Важно е да сме честни към себе си и да поемаме отговорност за своите мисли и действия, за да живеем смислено, пълноценно и в радост.

Да овладеем желанията си, защото те са в основата на страданието и пораждат борба, конкуренция и завист. Трябва да се научим да не подклаждаме излишните желания и да не искаме да притежаваме това, което ни липсва, а другите имат. Преди да пожелаем нещо, да се попитаме дали просто го искаме или имаме нужда от него, защото щастието не е в материалните блага. Да се научим да приемаме животът такъв, какъвто е, и  да не се оплакваме. Защото Бог ни дава не това, което искаме, а това, от което имаме нужда, за да израстнем и да научим урока си.

Нужни са ни самодисциплина и самоконтрол, за да се освободим от нездравословните навици и от всичко, което вече не ни служи. Най-сигурното нещо в този живот е промяната и побеждават не тези, които са най-силни, а тези, които са най-гъвкави и приспособими.

  1. ЕТИЧНИ НОРМИ КАК ДА СЕ ОТНАСЯМЕ КЪМ ДРУГИТЕ

В много култури и традиции са били налагани правила, към които хората да се придържат, за да живеят в общност. Такива са 10-те божии заповеди, „Крумовите закони“, а по-късно и съдебната система. Винаги е имало органи и институции, които да следят за тяхното спазване, като прокуратура, полиция, вътрешния контрол и др.

Според йога следните принципи на поведение и отношение към другите са важни за общото благоденствие:

  • Не вреди и живей в истина
  • Не кради и не пожелавай това, което не ти принадлежи
  • Бъди мъдър във всяка мисъл и действие
  • Не бъди алчен, хитър и не живей чрез измама
  • Живей така, че докато си жив да не се случва никакво бедствие, причинено от човешка дейност на Земята и животът да стане по-добър и смислен за всички живи същества и за природата
  1. ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЗДРАВО ТЯЛО, УМ И ДУША

Чрез изпълнението на специално подбрани физически упражнения, лечебна гимнастика, стречинг или асани, ние задвижваме кръвообращението, въздействаме на всички органи и системи като активираме енергийни центрове и канали за протичане на енергията. Различните йога комплекси и видовете лечебна гимнастика имат изключително благотворно въздействие върху физическата ни подвижност и гъвкавост. Редовното им практикуване, особено сред природата и в съчетание с  медитация, има изключително положително въздействие за нашето физическо, емоционално, ментално и духовно здраве.

  1. ДИХАТЕЛНИ ПРАКТИКИ

При правилно дишане се задействат специални центрове в тялото за самолечение. Прилагайки разлини дихателни практики, човек може да си помага при стрес, умора, възстановяване или превенция на заболявания. Или пък да подобри работоспособността. Това важи с пълна сила за професии като артисти, спортисти, музиканти, хора на изкуството, при които дишането и речта са ключови.

  1. КОНЦЕНТРАЦИЯ

Това е нашата способност да съсредоточим, да засилим или разпределим енергията в нашето тяло в зависимост от нуждите ни. Ако извършваме мисловна дейност, трябва да се концентрираме върху енергията на мисълта. Ако трябва да вземаме решения или имаме емоционални предизвикателства, трябва да се концентрираме върху сърцето. Ако имаме физически задачи, трябва да изместим фокуса си в областта на слънчевия сплит и т.н. Това са мощни точки, които складират свръх енергия и я освобождават, за да протече през енергийните канали и нервните пътища и да достигне до там, където е необходима.

  1. МЕДИТАЦИЯ

Медитацията е състояние на ума и начин на живот. Чрез нея ние можем да овладеем  емоциите и живота си и да бъдем съзнателни във всеки един миг.  Медитацията е да останем в пълен покой и тишина, без мисли. Това е обръщане навътре към себе си, в ясно съзнание и бистър ум. 

  1. РАЗВИВАНЕ НА 6-ТОТО СЕТИВО

В нашия живот разчитаме основно на нещата, които виждаме, чуваме, усещаме, докосваме, вкусваме – или на петте си сетива. Но има и други усещания, които не са в материалния спектър и могат да се развият с духовни практики. Епифизата и хипофизата са вид духовни жлези в енергийната ни анатомия. Епифизата контролира сетивата, чрез които възприемаме света около нас. В днешно време не използваме свръх сетивата си, като ясновидство (Clairvoyance), свръх осезание (Clairsentience), интуитивно знание (Claircognizance), свръх слух (Clairaudience) и други, заради които функциите на епифизата са се ограничили. През нашия еволюционен път, чрез нашите действия, в това число замърсяването на околната среда, безотговорната експлоатация на високите технологии и привързаността към материалното, сме причинили калцирането, атрофията и нарушената обмяна на епифизната жлеза и сме блокирали шестото си чувство. Чрез подходящи практики на йога в съчетание на нейните осем принципа, можем отново да рестартираме интуицията си за мистични преживявания.

Ето и една много обикновена техника за затваряне на петте сетива и активиране на чакра 6, епифизата и нашата интуиция. Тя има мигновен ефект, когато сме изморени, или ни се спи, или се чувстваме отпаднали и изтощени – физически, емоционално, ментално или духовно.

Седнете удобно и се отпуснете за миг с няколко дълбоки вдишвания и издишвания. При последващото дълбоко вдишване направете едновременно:

• С палците на двете ръце плътно затворете ушите си, с намерението да изолирате напълно слуха си;

• Затворете очи и с показалците на двете ръце докоснете нежно очите си с намерението да изолирате зрението си;

• Със средния пръст на двете ръце запушете напълно ноздрите си с намерението да изолирате обонянието си;

• С безименните пръсти докоснете нежно бузите си с намерението да изолирате усещането за допир и докосване;

• С кутретата докоснете нежно ъгълчетата на устните си с намерението да изолирате усещането си за вкус;

Така вие вече сте затворили петте си сетива. Задръжте въздуха без да дишате колкото е възможно – 10, 20, 30 секунди или повече. Концентрирайте се върху чакра 6. Когато не е възможно да държите без да дишате, освободете пръстите и започнете да дишате нормално. Направете упражнението поне три пъти, но понякога и само веднъж е достатъчен, за да се възстановите.

Епифизата и хипофизата все още са загадка за съвременната медицина и наука. Но със съзнателни дихателни и медитативни практики, човек може да хармонизира двете най-важни жлези с вътрешна секреция с останалите органи и системи в тялото, да обедини ума и сърцето, за да пробуди самолечебните си способности и да активира 6-тото чувство, интуицията си.

  1. САМАДХИ – СЪСТОЯНИЕ НА СВРЪХ-ОСЪЗНАТОСТ И БЛАЖЕНСТВО

Това е същността на йога и последният стадий на развитие на душата във физическо тяло. Тогава тя разбира, че е малката песъчинка от пустинята, капката от океана, искрицата светлина от божествената енергия. Това е състояние на свръх екстаз от живота, симфония от енергия и вибрации на атомите и клетките, празненство на съществуването. В това състояние има само любов, красота, мир и просветление.

Много малко хора са достигали до това състояние и все пак ги има и те са живите учители на земята. В съвременния свят това са хора като Ошо, Садгуру, Кришнамурти, Екхарт Толе, леля Ванга, учителят Дънов, учителят Данг, Джо Диспенза и други духовни учители.

Йога е философия, начин на живот и събира мъдростта на вековете от хиляди години насам. Йога е да познаваш себе си. Да си припомним надписа на храма на бог Аполон в Делфи, Гърция: „Чуй тези думи, ти, който искаш да узнаеш всичко за природата. Ако не намериш вътре в себе си това, което търсиш, няма да го намериш никъде. Ако не виждаш чудесата в своята къща, как ще ги видиш другаде? Вътре в теб е скрито съкровището на съкровищата. Опознай себе си, за да опознаеш Вселената и Бог.“

Йога е танцът на хармонията на енергията, която се е материализирала в това физическо тяло. Практикувайте съзнателно йога, за да изпитате чудесата на живота.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Силвана Грънчарова

Силвана Грънчарова е родена в гр. Русе, България през 1965 г., но казва за себе си, че е гражданин на света, посетила над 60 държави на 5-те континента.

В младежките си години е била професионален състезател по баскетбол и дори е представлявала България в националния отбор по баскетбол за жени. 
Завършила е Националната Спортна Академия с магистърска степен треньор по баскетбол и учител по физическо възпитание.

След това е направила пълен обрат в живота си и е започнала кариера в областта на икономиката и банкирането, с диплома по банково дело към УНСС. Има 21 години банков стаж, от които 12 години в световната Citibank и 4 години в Лондон. От 2010 до 2012 г. е един от тримата управляващи клона на Ситибанк в София. Но независимо от отличната кариера и добрия жизнен стандарт, Силвана има търсения в живота, извън обикновената кариера в професията.

Следва поредният повратен момент в живота й, когато през 2012 г. решава да напусне банковата система, за да изследва безкрайните възможности на живота по пътя на личностното развитие и духовно израстване.

През 2002 г. Силвана започва да изучава метода на Универсалната Енергия (по-късно познат като Хуеса) и става един от основните организатори и преподаватели на метода на Хуеса в България и по света и 7 години е директор на европейския център на Хуеса в Босна и Херцеговина.

От 2020 г. Силвана е в България и е автор на книгите „Дишай, за да живееш", „Учебно помагало по енергийна анатомия" и „Работилничка за самоуправление – за деца, юноши и техните родители". Трите книги са мост между науката и духовността, в които авторът от личен опит разкрива тайните към една успешна професиоална кариера в съчетание с формулите за здраве, дълголетие и благоденствие.

Продуктът беше успешно добавен в любими.