×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Простатната жлеза е част от мъжката репродуктивна система. Тя представлява малък орган с неправилна сферична форма и гладки контури. Простатата достига размерите на кестен около 20-годишна възраст при мъжете, като в норма тежи 30-40 грама. Жлезата е разположена в таза, под пикочния мехур и обгръща като маншон уретрата. Анатомично може да разделим органа на три дяла (ляв, среден и десен), които са съставени от мускулна и от жлезиста част. Жлезистата част съдържа към 30 тубуло-алвеоларни жлези с канали, отварящи се в пикочния канал (уретрата).

Мускулната част е изградена от гладкомускулни клетки, които не могат да се съкращават волево. Мускулните влакна изграждат мрежа, обгръщаща жлезистата част на органа. По време на еякулация мускулните влакна се съкращават, за да се освободи секретът на жлезите в пикочния канал, където се смесва със останалите съставки на семенната течност.

Простатата има важни функции и от нейното състояние зависи качеството на живот на мъжете, репродуктивната им способност и дори- самочувствието им.


Какви са функциите на простатната жлеза

  • Участва в образуването на семенната течност

Неоспоримо основната функция на простатната жлеза е да участва в продукцията на нормална и годна за оплождане семенна течност. Близо 30% от състава на спермата идва именно от секретът на простатата. Течността, която се секретира от жлезата се освобождава в уретрата. Там тя се смесва със зрелите сперматозоиди от тестисите, течността на семенните везикули  и секретът на още една, значително по-малка жлеза, разположена под простатата (булбоуретралната жлеза). Нормалното освобождаване на секрета на простата е от голямо значение за  нормалното функциониране на сперматозоидите, следователно до известна степен от това зависи и фертилността на мъжа. Секретът е рядък и има млечен цвят, като е  богат на ензими  (специфичния за простата антиген- PSA) и  други вещества, чиято цел е да осигурят оптимална среда за преживяване и придвижване на сперматозоидите. Освен това в секретът се открива и веществото спермин, което наподобява на хормон и подобрява подвижността на сперматозоидите. Изводът е, че течността от простатата помага на сперматозоидите в семенната течност да оцелеят и успешно да преминат дългия път до яйцеклетката, която трябва да оплодят в идеалния случай.

  • Затваря пикочния канал по време на еякулация

По време на еякулация сфинктерът на пикочния мехур се свива. В същото време простата също осъществява контракции, като освобождава секрета си и затваря връзката между пикочния мехур и уретрата. Междувременно семенната течност се „избутва“ скоростно през канала и се предотвратява навлизането й в пикочния мехур. Ето защо е невъзможно едновременно да се уринира и еякулира.

  • Участва в хормоналния баланс на мъжете

За да имате нормално функционираща простата, логично , е нужно да имате и достатъчно количество мъжки полови хормони. В простата тестостеронът се преобразува в  активната си биологично форма (дихидротестострон- DHT). Това се осъществява с помощта на ензима 5-алфа редуктаза.


Кои симптоми ни подсказват за подлежащ проблем с простатата

  • Нетипичен цвят и мирис на урината (особено при наличие на кръв в нея).
  • Болка по време на еякулация и/или уриниране.
  • Усещане за незавършеност след уриниране.
  • Затруднено уриниране и усещане за липса на контрол.
  • Абдоминална болка, локализирана ниско.
  • Болка в пениса, скротума или пространството между скротума и ануса.
  • Висока температура, втрисане и болки по тялото.

Появата на комбинация от тези симптоми говори за наличие на подлежащ проблем с простатата, на който трябва да обърнете внимание. Сред най-честите заболявания на жлезата са: доброкачествена хиперплазия на простата, простатит (възпаление) и рак.

Неоспоримо в тази класация първото място се отрежда на уголемяването на жлезата. С този проблем се сблъскват повечето мъже над 50-годишна възраст. Състоянието е известно като доброкачествена простатна хиперплазия. Оплакванията, свързани с него, се основават на факта, че жлезата се уголемява и физически притиска уретрата. По този начин отворът на пикочния канал се стеснява и затруднява изпразването на пикочния мехур, което може да доведе до: болка, затруднено уриниране, задръжка на урина, възпаление, инфекции и други.


ПростКеър®
в подкрепа на здравето на простата

ПростКеър® е продукт, съдържащ билкови екстракти и масла с доказано положително действие върху състоянието и функциите на простатната жлеза. Макар в известна степен уголемяването на простатата да е обвързано и с неизбежния процес на стареене, това не означава, че не можете да предотвратите преждевременното развитие на простатна хиперплазия и други заболявания на жлезата.

Екстрактът от сао палмето, който откриваме в състава, е известен със своите противовъзпалителни качества. В научни изследвания върху животни се установило, че  екстрактът от растението има способността да потиска растежа на човешки простатни туморни клетки. Именно благодарение на това откритие се открехва интереса към потенциала на сао палмето в превенцията и дори в лечението на рак на простатата. За съжаление, годишно в България се диагностицират към 150-200 новооткрити случаи на рак на простатата, което не говори добре нито за средата, нито за начина на живот на мъжете.

 Екстрактът от билката може да облекчи неприятните симптоми по време на уриниране, свързани с хиперплазия на жлезата. Той има благотворен ефект върху намаленото либидо, косопада и хроничните болки в таза.

Както в екстрактът от сао палмето, така и в маслото от тиквени семки и лененото масло се откриват много стероли и мастни киселини. Използването на фитохимикали (фитостероли) в алтернативното лечение на симптоми от долния уринарен тракт става все по-популярно. Това е на лице особено в азиатските страни. Някои клинични проучвания, провеждани в Корея, обръщат специално внимание върху това как комбинацията от сао палмето и масло от тиквени семки влияе върху качеството на живот и симптомите на мъжете. След 12 месеца употреба, се установило, че повечето от  участници, получили истинското лечение, съобщили за намаляване на неприятните симптоми по време на уриниране. Един от обективните показатели за състоянието на простатата и риска от развити на раково заболяване е нивото на PSA  в кръвта. По време на клиничното изпитване, макар с малко ( около 4.0 ng/ml) , нивото на PSA било намалено при голяма част от тях. Друга положителна промяна, настъпила след 90 дни от приема на комбинацията от масла и растителни екстракти, била значителното намаляване на размера на простата ( 9-10% намаляване на обема) в не-плацебо групата от хора.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.