×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Природните средства с противовъзпалително действие като етерични масла и кокосово масло могат да помогнат в борбата с широк спектър здравословни проблеми.  Сред тях  е и лечението на хемороиди. Дали обаче са способни да намалят или предотвратят изцяло симптомите, свързани с болезненото подуване на вените в аналната зона?

 



Как може да помогне кокосовото масло

То има силни противовъзпалителни свойства, които могат да намалят възпалението и подуването. Мощните аналгетични (или болкоуспокояващи) свойства на маслото могат да помогнат за намаляване на дискомфорта, докато антибактериалните му свойства позволяват на хемороидите да заздравяват по-бързо.

Кокосовото масло може също да работи за облекчаване на запека благодарение на слабителното действие. Тъй като запекът или напрежението по време на изхождане е честа причина за хемороиди, това може да помогне за лечението и предотвратяването им.

Органичното кокосово масло е най-малко обработеният продукт, който можете да намерите, и следователно ще има най-много ползи за здравето.

Можете да приемате кокосово масло вътрешно, като го консумирате редовно или да го прилагате външно. И двата метода на приложение могат ефективно да лекуват вашите симптоми.

Ето няколко начина за използване на кокосово масло за лечение на хемороиди:

• Като част от диетата. Можете да готвите с кокосово масло. Някои хора дори намазват чаена лъжичка върху препечен хляб заедно с фъстъчено масло или го добавят към пуканките си.

• Под формата на смес от разтопено кокосово масло и хамамелис. Хамамелисът отдавна се използва като домашно лечение на хемороиди. Сместа се нанася с помощта на памучен тампон върху външните хемороиди. Прави се няколко пъти на ден, докато симптомите отшумят.

• Чрез смес от разтопено кокосово масло и куркума. Куркумата има мощни противовъзпалителни свойства. С помощта на памучен тампон или салфетка се нанеся директно върху външните хемороиди.

• Като релаксираща терапия. Добавете около 1/4 до 1/2 чаша кокосово масло към ваната си. Топлата вода и кокосовото масло ще действат успокояващо и могат да помогнат за намаляване на хемороидите и облекчаване на симптомите. Като допълнителна полза, кокосовото масло ще направи и останалата част от кожата ви копринено мека.

В случай на консумация на кокосово масло, трябва да се има предвид, че ако тялото ви не е свикнало с него, кокосовото масло може да причини диария, стомашни спазми или лошо храносмилане. Поради това е препоръчително първоначално да се консумира по една чаена лъжичка на ден и след това бавно да увеличавате количеството. Не консумирайте повече от 3 супени лъжици на ден. Благодарение на многобройните лечебни свойства на кокосовото масло, то може да бъде подходящо домашно лечение, за да ви помогне да се отървете от хемороидите и техните неприятни симптоми. Въпреки това, ако кокосовото масло или други лечения без рецепта не са помогнали на симптомите ви след две седмици, потърсете за консултация вашия лекар, за да обсъдите други възможности за лечение. Кокосовото масло е безопасно за бременни жени при лечение на хемороиди.

Етерично масло от тамян

Все по-голяма популярност набира древната източна традиция за лечение на болка и възпаление с тамян. Той не само успокоява, но и убива определени видове бактерии, които иначе биха причинили инфекция.

Начини на приложение

Етеричното масло от тамян може да се разреди с базово масло, като кокосово или от жожоба, и да се нанесе върху хемороидите.

Етерично масло от конски кестен

През 2012 г. изследователи откриват, че екстрактът от семена от конски кестен може да облекчи болката и да намали подуването, когато се използва като лекарство за хемороиди и разширени вени. Ако имате чести разширени вени или хемороиди, купете вече смесен крем, който да нанесете директно върху външните хемороиди.

Конският кестен може да забави съсирването на кръвта и не трябва да се използва преди операция. За хора, които имат алергии към латекс, това също може да предизвика подобен отговор.

Етерично масло от кора на канела

То може да стимулира растежа на тъканите и да облекчи възпалението.

Прилагането му върху външни хемороиди обаче трябва да се извършва внимателно.

Начин на прилагане: 3 до 5 капки от етерично масло от канела се разреждат в разтопено кокосово масло или масло от сладък бадем. Въпреки това, хората с чувствителна кожа не трябва да използват етерично масло от канела.

Етерично масло от карамфил

Етеричното масло от карамфил може да се закупи в чиста форма или да се използва в смес с крем. При хора, които имат хронични анални фисури, които понякога идват заедно с хемороиди, е доказано, че кремът с карамфилово масло подобрява аналното налягане.

Можете да закупите крем с масло от карамфил онлайн или в магазин за естествени здравословни храни.

Можете да си направите сами, като смесите етеричното масло с неароматизиран, хипоалергенен лосион на маслена основа – 3 до 5 капки в лосиона. Карамфиловото масло може да дразни хората с чувствителна кожа.

Етерично масло от мента

Тъй като е доказано, че етеричното масло от мента е ефективно при лечението на синдром на раздразнените черва (IBS), някои предполагат, че то може да помогне и при хемороиди. Успокояващият ментолов компонент на ментовото масло, съчетан с неговите противовъзпалителни свойства, може да помогне за облекчаване на натиска около ануса и да направи движенията на червата по-малко болезнени.

Хората с чувствителна кожа трябва да избягват етеричните масла от мента. Не забравяйте да го разредите добре преди употреба.

Масло от чаено дърво

Убива бактериите, намалява възпалението и подпомага заздравяването. Самото масло от чаено дърво е твърде силно, за да се прилага директно върху кожата, особено върху чувствителен и възпален участък около хемороиди. Но можете да направите мехлем с масло от чаено дърво, разредено в масло от жожоба или кокосово масло. Възможно е да се добавят и няколко капки от другите масла. Нанесете умерено върху засегнатата област.

Етерично масло от копър

Действа силно като противовъзпалително средство и може да се смеси с масло от чаено дърво, хамамелис и кипарис, за да се получи силен мехлем за борба с хемороиди. Разредете го в базово масло като сладък бадем или кокос, за да защитите кожата си.

Лечението на хемороиди с етерични масла в домашни условия е сравнително нискорисково и има много опции, които да опитате. Важно е да се знае обаче, че трябва да поддържате засегнатото място чисто и сухо след лечението. Не е препоръчително да се опитвате да „изгорите“ или да разрушите кожата около хемороида, тъй като това ще увеличи болката ви и шансовете да инфектирате мястото. Етеричните масла са локално средство само за външни хемороиди. Те не са подходящи за лечение на вътрешни хемороиди, освен ако не се използват супозитории, одобрени от лекар.

Етеричните масла са предназначени да се разреждат в базово масло преди употреба.

Не е препоръчително да се прилага самолечение при следните симптоми:

• болка и подуване, които продължават повече от една седмица

• бучки в ануса, които изглежда нарастват

• хроничен и повтарящ се запек

• силно кървене от ануса.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Теодора  Тодорова
Теодора Тодорова е учен с дългогодишен опит в сферата на генетиката. Част от интересите ѝ са насочени към разкриване на биологичните активности на растителните екстракти и техните активни съставки, както и изследване на потенциалните им ползи за здравето.
Продуктът беше успешно добавен в любими.