×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Майките са тези, за чието здравословно състояние трябва да ни е грижа най-много, особено след раждането. Защото основно от майката зависи бъдещото човече да се храни правилно, да бъде обгрижвано както трябва и да расте здраво и щастливо. За жалост раждането при не малко жени не минава по мед и масло и за тях този момент е колкото щастлив, толкова и труден и понякога причиняващ им дългосрочни проблеми

Проблеми след раждането

Най-нови изследвания по темата показват, че най-малко 40 милиона жени по света има вероятност да изпитат дългосрочен здравословен проблем, причинен от раждането. Изброяват се доста постнатални състояния, които продължават в месеците или дори годините след раждането. Те включват болка по време на полов акт, засягаща повече от една трета (35%) от жените след раждане, болка в кръста (32%), анална инконтиненция (19%), уринарна инконтиненция (8-31%), тревожност, депресия, страх от раждане и дори безплодие.

Цел на проучването

Проучването има за цел да призове да се обръща по-голямо внимание на майчиното здраве и твърди, че ефективните грижи по време на бременност и раждане също са критичен превантивен фактор за откриване на рискове и предотвратяване на усложнения, които могат да доведат до трайни здравословни проблеми след раждането. Голяма част от следродилните състояния причиняват значително страдание в ежедневния живот на жените дълго след раждането, както емоционално, така и физически и въпреки това те са до голяма степен недооценени, недостатъчно признати и недостатъчно докладвани. По време на преглед на литературата, обхващащ последните 12 години, авторите не откриват скорошни качествени насоки в подкрепа на ефективното лечение на 40% от 32-те приоритетни състояния, анализирани в тяхното проучване и не намират нито една висококачествена насока за жените от по-слабо развитите страни.

Майчиното здраве трябва да бъде приоритет

Взета като цяло, поредицата, която е озаглавена „Майчиното здраве“ в перинаталния период и след това, призовава за по-голямо внимание към дългосрочното здраве на жените и момичетата – преди и след бременността. Според встъпителния документ е необходим холистичен подход за намаляване на майчините смъртни случаи, като се фокусира не само върху техните непосредствени биомедицински причини, но и върху сложното взаимодействие на по-широки социални, икономически и екологични условия, които засягат здравето на жените, включително расови и полови неравенства като икономически контекст, хранене, канализация, рискове за околната среда или излагане на насилие и конфликти. Липсата на внимание към такива фундаментални въпроси помага да се обясни защо 121 от 185 държави не са успели да постигнат значителен напредък в намаляването на майчината смъртност през последните две десетилетия, твърди документът.

Има много фактори, които влияят върху вероятността една жена да има здравословна бременност, от средата около нея до политическите и икономически системи, в които живее, до достъпа до питателна храна и нивото на свобода на избор, което има през живота си – всички тези фактори трябва да бъдат разгледани, за да се подобри нейното здраве, заедно с достъпа до висококачествено здравеопазване през целия и живот.

В основата си проучването се застъпва за силна здравна система, която не само предоставя висококачествени, уважителни услуги по време на майчинство, но също така предотвратява влошаване на здравето и смекчава въздействието на множество неблагориятни фактори, които са налични при бременност, раждане и периодът след това.

Единственото, което бихме допълнили е това, което казахме и в началото- майките са важни и заслужават осведоменост, грижи, качествено обслужване, добро отношение и уважение, защото периодът на адаптация към толкова интензивни грижи от каквито се нуждае едно бебе, умората и безсънието, особено, когато майката не е и напълно възстановена след самото раждане, не е лесен. Не случайно тогава има и огромен процент на депресия сред жените.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.