Search
Филтрирай по...

Босвелия (Индийски тамян) – природното чудо

кости, ставиБосвелия е дърво, от чиито ароматни смоли се добива активната съставка, известно с мощното си противовъзпалително действие. Растението, наричано още Индийски тамян, заема важно място в Аюрведическата медицина.  Веществото, съдържащо се в смолите му, в продължение на векове е било използвано в Азия и Африка с цел лечение на хронични възпалителни процеси.

Благодарение на уникалните си лечебни свойства, Босвелия серата е обект на все по-нарастващ интерес от страна на учени и специалисти от цял свят.

До момента са направени множество проучвания върху начина, по който действа Босвелия и резултатите от тях са повече от положителни. Доказано е, че с екстракта от растението успешно могат да се третират остеоартрит, ревматоиден артрит, астма и редица възпалителни заболявания на червата!

Освен  уникално противовъзпалително действие, екстрактът от Босвелия действа и силно болкоуспокояващо. Доказано е, че съставките на растението предотвратяват загубата на хрущял и могат да бъдат полезни дори в лечението на някои видове рак, като рак на гърдата и левкемия.

 

Как действа?

Някои изследвания показват, че босвелиевата киселина, съдържаща се в Босвелия, може да предотврати образуването на левкотриени в тялото. Левкотриените са хормоноподобни вещества,  до голяма степен отговорни за процесите на възпаление, както и за развитието на астма.

Основните биоактивни съставки, на които се дължи благотворният ефект ефект на Босвелия, са алфа- и бета-босвелиевата киселини, и полизахаридите. Те „откриват” локализацията на възпалението, подобряват кръвоснабдяването в засегнатите области, стимулират хрущялната тъкан и ускоряват възстановяването на кръвоносните съдове, увредени от възпалението. Тези активни съставки заздравяват съединителната тъкан и заедно с това, подобряват подвижността.

Босвелиевата киселина потискат синтеза на хормоните, предизвикващи възпаление и болки. Както босвелиевата киселина, така и останалите активни съставки в растението, имат силно аналгетично действие, което обаче не предизвиква стомашен дискомфорт. Приемът на екстракт от Босвелия няма да доведе до стомашни язви, нарушения в сърдечния ритъм или промени в нивата на кръвното налягане.

Алантоинът в състава на Босфелията, спомага за образуването на нови и здрави клетки в засегнатите тъкани.

 

Екстракт от Босвелия – мощен агент срещу ставните заболявания!

Чистият босвелиев екстракт е абсолютно натурален продукт, който действа безотказно срещу всевъзможни проблеми със ставите и костите.

Противовъзпалителните и антиревматични свойства на Босвелия нямат равни. Мускулните и ставни болки, следствие на артрит, остеоартрит и други ставни заболявания, нямат шанс срещу Босвелия. Компонентите в състава на растението, инхибират отока и възпалението, и активизират възстановителните реакции на хрущялната тъкан.

Босвелиевият екстракт увеличава влагата в хрущялните тъкани и увеличава тяхната гъвкавост и еластичност.

Според много изследвания, босвелиевите екстракти се справят далеч по-добре с възпалението при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Внимание: Екстрактите от Босвелия могат да взамодействат и да намалят въздействето на медикаментите от типа на Ибупрофен. Показани са и случаи, в които босвелиевият екстракт стимулира менструция, чрез повишаването на кръвния поток в матката. Ако искате да приемате Босвелия, но същевременно вземате и противовъзпалителни лекарства, направете консултация със специалист! Препоръчително е бременните и кърмещиите жени да избягват приема на Босвелия.

Извън тези препоръки, приемът на екстракт от Босвелия е напълно безопасен!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top