×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Всичко за фолиевата киселинаФолиевата киселина е витамин от групата на В витамините ( B9). Много лекари препоръчват всички жени в детеродна възраст да вземат фолиева киселина ежедневно. Фактите сочат, че това ще намали значително риска бъдещото бебе да се роди с малформации. Доказано е, че витамин В9 намалява опасността детето страда от спина бифида или други живото застрашаващи сърдечни проблеми. Американската Национална Здравна Служба препоръчва всички жени, които планират бременност да приемат по 400 микрограма (0.4 mg). Защо и как може да си набавим фолиева киселина и наистина ли е толкова необходима? Ревита отговаря на тези въпроси.


Къде може да се намери?
Бобът, цвеклото, зелените зеленчуци, цитрусовите плодове, хлябът и месото са най-добрият източник на фолиева киселина. За съжаление обаче в повечето случаи не може да си набавите необходимото количество само от храната. Ето защо експертите препоръчват да я вземате и като хранителна добавка, която освен всичко се абсорбира и по-добре от организма. Факт е, че за да може тялото ви да получи достатъчно количество фолиева киселина, трябва да пиете поне по 2 – 3 чаши прясно изцеден портокалов сок дневно. Добре е да знаете, че витамин В9 не може да се предозира. Ако жената консумира храна достатъчно богата на фолиева киселина и заедно с това приема и синтетична 400 mcg, няма никаква опасност. Дори в много високи дози фолиевата киселина е нетоксична.

Защо е толкова необходима?
За бебетата
Доказано е, че витамин В9 е необходим за правилния растеж на клетките и развитието на бебето в утробата на майката. Макар да не е известно как точно защитава от дефекти на невралната тръба, ролята на фолиевата киселина във формирането на тъканите е съществена. Тя е свързана с производството на здрави и жизнени кръвни клетки и недостигът й е една от главните причини за анемия. Липсата на фолиева киселина често води до дефект на невралната тръба, както и за други неблагополучия при бременността – мъртво раждане, преждевременно раждане, спонтанни аборти, недоносено дете, прееклампсия, отлепване на плацентата, хидроцефалия, заешка устна, вълча уста, синдром на Даун, умствено изоставане, сърдечни дефекти. Фолиевата киселина помага за образуването на ДНК и бързия клетъчен растеж в ранната бременност. Дефицитът й може да доведе до намаляване на клетъчното делене. За повечето жени най-лесният начин за набавяне на фолиева киселина са таблетките. В България основен източник на ценния витамин В9 е хлябът. Чрез него се задоволява 50% от дневната нужда за организма. Факт обаче е, че човешкото тяло не произвежда фолиева киселина и не може да я съхранява за продължително време. Естествената фолиева киселина, която се приема с храната е изключително нестабилна и бързо губи своята активност по време на обработка и съхранение.


За възрастните
Има редица проучвания, които показват нуждата от фолиева киселина при възрастните хора. Резултатите сочат, че ако не си набавите необходимото количество, това може да се отрази изключително негативно върху организма.
•    Факт е, че хората със сърдечни проблеми често страдат от сериозен недостиг на фолиева киселина. Експертите препоръчват дори и мъжете да я вземат, за да се предпазят от инфаркт или инсулт.
•    Алкохолиците и хората, които не се хранят здравословно също страдат от сериозен дефицит на фолиева киселина. Доказано е също така, че дамите, които вземат противозачатъчни таблетки се нуждаят от по-голямо количество В9.
•    Нивото на фолиева киселина в кръвта на възрастните, които страдат от частична загуба на слух е много ниско. Лекарите препоръчват те да вземат ежедневно двойна доза.
•    Ако пиете антибиотици или антиконвулсанти, е добре да се запасите с повече витамин В9.
•    Малките деца, бременните и възрастните (над 65 години) се нуждаят от по-големи количества от важния витамин.
•    Хората с бъбречни проблеми също трябва да си набавят фолиева киселина ежедневно. Тя ще помогне оздравителния процес.

Ревита Ви препоръчва

Ревита Ви препоръчва

Фолиева киселина 400 mcg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.