×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Запек се нарича забавеното или затруднено изхождане на най-често оскъдни и/или твърди фекалии /изпражнения/ - „твърде рядко, твърде малко, твърде твърдо”. Нормално дефекациите са от три пъти дневно до веднъж на три дни. Съществено за оценката е какъв смисъл се влага в „нормално”, как се е променило това състояние в последно време, откога запекът пречи и ограничава и в каква връзка е с всекидневните навици - хранене, работа, изхождане, какво лично е предприето за това – течности, баластни вещества, лаксативи.

Различават се атоничен и спастичен запек. Атоничният запек/лениви черва/ е характерен за хора в напреднала възраст – „старчески запек” и за тези, които пастоянно приемат очистителни/лаксативи, пургативи/. По-чест е  спастичният  запек, при който поради стягане на циркулярните мускулни влакна, изграждащи външната стена на дебелото черво, червото се стеснява, придвижването на изпражненията се затруднява, те се задържат дълго, втвъдяват се, прилепват за лигавицата и не могат да се изхвърлят без лаксатив.

Ако запекът е настъпил остро и бързо се задълбочава, то е наложително изясняване на причината, особено ако е придружен от коремна болка, газове, кървене, слуз или гной. Промяна в хранителния режим, обездвижване, прием на някои лекарства са предпоставки за запек.

С консултация при гастроентеролог може своевременно да бъдат открити и успешно лекувани заболявания на дебелото черво, панкреаса, далака, черния дроб, понякога злокачествени и без други симптоми.

Лечение на запека


На първо място като средство за профилактика и лечение на запека е ДИЕТАТА. Колкото и упражнения /асани/, мудри, самомасаж, хомеопатия, иглотерапия, рейки или друго да прилагате, ако имате неправилни хранителни навици, храните се с неподходяща храна, приемате недостатъчно течности – нищо няма да помогне. На второ място са движенията – продължително ходене, подходящи упражнения и други физически усилия поддържат тонуса на коремната стена и нормалното изпразване на червата. Предимно подходящи плодове и зеленчуци в храната и достатъчно течности могат да отстранят неусложнения запек дори без допълнителни физически усилия, но физическите усилия без подходяща диета – не. И тъй като малко са тези, които биха могли да се хранят предимно с плодове и зеленчуци, трябва да се помага с упражнения и методи за изчистване на енергийните канали. Ако искате да се посветите или вече сте се посветили на пътя на самопознанието и духовното израстване, рано или късно ще разберете, че чистотата на тялото /на физическо и енергийно ниво/ е изключително важна.

Йога при запек


 

Практикуването на йога може да помогне за тонизиране на ума и тялото, за постигане на вътрешен мир, да увеличи защитните сили, както и за облекчаване на някои общи заболявания като запек и метеоризъм.


Цели комплекси или добавени специални за целта асани, практикувани ежедневно, предпазват или подпомагат лечението.



 

 

 

 

 

 

Самомасаж на дланите и/или ходилата





 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

и/или отделни акупунктурни точки



 

 

 

Мудри


Метафизическият смисъл на запека е неспособност да се освободим от миналото, от минали преживявания, идеи, желания, задържане на ненужни вече мисли, чувства, спомени. С помощта на „йога с пръстите на ръцете”, практикувана всекидневно, по 3 пъти на ден, проблемът се осъзнава и освобождава.

Сучи - Иглата


 

ПРИЛОЖЕНИЕ: Всички форми на запек, както и при неблагоразположение, злоба, неприязън, гняв, желание да задържим всичко в себе си и за себе си и други отрицателни емоции, свързани с пълно и стресирано дебело черво. Освобождава, разтоварва ненужните емоции.
Подкрепя промяната; отказа от вече "изхарчени" неща и ситуации; стремежа към новото, интереса към живота. Подкрепя живота "Тук и сега".



 



 

 

 

Мущи - Юмрук
ПРИЛОЖЕНИЕ: При запек. Стимулира дейността на черния дроб, сърцето, стомаха.
Подпомага разграждането на потисната агресия и освобождаването на неизразените страхове. Подкрепя умението да казваш "Не".
Подкрепя осмислянето на живота; осъзнаването на собствената отговорност; преодоляването на застоя; откриването на нови посоки за интегриране в целостта на живота.



 

 

 

Рейки – Пълно лечение или кратък сеанс с допълнително подаване на главата и корема. Визуализиране на червата и прочистване с Първи символ като с четка.

Категория подходящи продукти:

Хранителни добавки

Прилагат се разумно и с мярка, като подкрепа на основните усилия в борбата със запека.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.