×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
 

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза е най-често срещаната генитална инфекция. Понякога я наричат „мълчаливата инфекция”, тъй като повечето жени, при които се развива разбират за нея доста по-късно след появата й.

Бактериална вагиноза се развива, когато нормалното здравословно равновесие между лактобацилите и патогените във влагалището се нарушава и се заменя със свръхрастеж на „лоши” бактерии. Тя е често повтаряща се инфекция с периоди на активност и затишие.

Факти, които трябва да знаете

Според статистиката, две от всеки пет жени имат бактериална вагиноза, като 85% от случаите остават недиагностицирани. Изследванията показват, че бактериалната вагиноза:

  • увеличава риска от ХИВ с цели 60%;

  • увеличава риска от възпаление на органите в малкия таз, дължащо се на няколко бактерии, които причиняват сексуално предавани болести;

  • увеличава риска от преждевременно раждане и аборт.


Кога рискът от бактериална вагиноза е най-висок?


Бактериалната вагиноза се развива, когато балансът на здравата вагинална екосистема се нарушава и особено – нивата на лактобацилите – приятелските бактерии, които изключително населяват влагалището. Най-често до този дисбаланс се стига в резултат от употребата на лубриканти, вагинални душове, бельо от изкуствени материи, изпотяване, неправилно лечение и др.

Нормалното вагинално Ph обикновено е ниско, приблизително около 3,7. Но при поява на дисбаланс във влагалището, Ph се покачва до 6 или дори още повече, което също създава идеални условия за растежа на „лошите” бактерии.

Внимание: не третирайте симптомите на бактериалната вагиноза с ароматизиращи продукти и дамски тоалетни душове, за да премахнете миризмата! Употребата на изкуствени аромати само засилва дисбаланса на влагалищната флора. Ключът към поддържането на здрава вагинална екосистема е в наличието на достатъчно лактобацили!

В случай, че имате симптоми като неприятна миризма, вагинално течение, парене, сърбеж и др., задължително потърсете специалист, който да ви прегледа и да назначи изследвания.

Лечение. Вагиналната вагиноза стандартно се третира с антибиотични препарати със съдържание на метронидазол и други активни съставки. Но подобен тип лечение унищожава не само „лошите” бактерии, но и приятелските лактобацили, от които всъщност зависи баланса на влагалищната флора! Нещо повече: установено е, че два-три месеца след лечението, около 70% от жените отново получават симптомите! За да предотвратите тези евентуални последствия, можете да комбинирате конвенционалните си лекарства със специализирани женски пробиотици, източник на полезни бактерии като лактобацили, които да предпазват вагиналната флора. Специализираните женски пробиотици могат да се приемат и с цел профилактика - за да се намали риска от развитие на интимна инфекция и поддържане на оптимално здравословна интимна среда.

Натуралният продукт Мултипробиотик за жени – ефикасно решение срещу интимни инфекции! Поддържа вагиналната и уринарна микрофлора в перфектно състояние!

Мултипробиотик за жени съдържа шест вида лактобацили и три вида бифидобактерии, и е допълнително подсилен с мощен екстракт от червена боровинка CranRich®, който ограничава растежа на патогени като E.Coli.

Вижте Мулти пробиотик за жени ТУК!

Всяка капсула от Мултипробиотик за жени доставя минимум 12 млрд активни пробиотици, сред които преобладаващ е видът Lactobacillus, който възстановява нормалните нива на лактобацили и значително намалява повтаряемостта на интимните инфекции. Lactobacillus произвежда естествени дезинфектанти, които поддържат нормално Ph и баланс на полезните микроорганизми във влагалището и пикочните пътища. Добавеният концентрат от червена боровинка разширява ползите на продукта като осигурява защита срещу цистит.

Мултипробиотик за жени не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители, нишесте, пшеница, глутен, царевица, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

Прочетете още:

 



 

 

 

 

 

 

Коментари (1)

    • Кристина
    • 2023-07-13 09:38:03
    Здравейте, след проведено лечение с монурал ( три прахчета общо през 2 дни ) поради остър цистит с хематурия, след което гиназол, гино певарил 3 дни, както и микомакс орално, във влагалищен секрет липсваше кандида и всичко изглеждаше ок, цито *PAPII, урина обща без е коли,, кръвна картина вече ок и CRP в граници, но при контролна микробиолоГия влагалищен секрет се изолираха стрептококи Б -значително, лактобацили, 2-3 левкоцита и епителни клетки. Гинеколожката ми е на мнение, че няма смисъл да се лекуват ( знам, че при жени , които искат и8или са бременни е важно да се лекуват, в друг случай не е задължително.) Дотук добре. Но тези стрептококи Б, не знам дали си въобразявам, но имат общо с цистит-а, имам дискомфорт, парене и т.н. На микробиологията си пише кои АБ биха могли да помогнат ( не че ми се пият много ясно ) , но и ме е страх да не напрвят някакви ядове с бъбреци и отделителна система. Моля ви за съвет, а и между другото нямам хламидии, трихомони и т.н., всичко е ок - от геника имам резултат. В момента пия Цистиклийн и вит С с цинк, див ям на natures way, flax oil - natures way, и прогестеронов крем на Биовеа. Благодаря Ви ,разчитам на мнението Ви :-)
    Здравейте!

    Написали сте, че сте изследвали обща урина, според мен е редно да изследвате стерилна  урина и да направите една консултация с уролог и нефролог, тъй като хеморагичният цистит е склонен да рецидивира и е добре да се изключи бъбречна патология. През това време избягвайте дразнещо бельо и дамски превръзки, общи кърпи, басейни. Когато се изолира бактерий, независимо дали от урина или влагалищен секрет, се прави антибиограма, която да ни покаже на какво лечение е чувствителен. Явно сте склонна към гъбични инфекции от антибиотици, затова недейте да приемате случаен антибиотик преди готова антибиограма. Стрептококите от група Б могат да бъдат нормална находка във влагалищната микрофлора, а може и да са инвазирали, ако имате спад в имунинета.


    Поздрави,
    д-р Кръстанова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.