×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Детоксикацията на организма и отслабването с билкови чайове се прилага от много години, особено с популяризирането на чайовете за отслабване от немалко фитнес инфлуенсъри. Възниква въпросът обаче какво точно представлява „чаят за отслабване“ и какви са ползите на различните видове.


Ползите от консумацията на чай

Това е сред най-популярните напитки, като почти две трети от хората го пият редовно.

Видовете се различават, в зависимост от начина на добив и преработка на съставките му. В повечето случаи той представлява комбинация от сушени билкови смеси, подправки и плодове, накиснати в гореща вода за няколко минути. Сред най-известните и използвани видове са: зеленият чай, който не е ферментирал; черният чай, който е ферментирал и полу-ферментиралият оолонг. Освен от наличието и степента на ферментация, в зависимост от конкретната преработка на суровия материал, тези основни видове се различават и по своя химичен състав и начина, по който влияят на организма и здравето ни.

Повечето хора пият топлите напитки поради успокояващия ефект на ароматната течност. Те може да донесат и немалко ползи за здравословното ни състояние, оказвайки се ефикасни лекове за редица неприятни симптоми. Например чаят от ехинацея е чудесно средство за укрепване на имунната система по време на настинки и грип. Чаят от сладък корен също може да се прилага при конкретни вирусни заболявания като инфекция с цитомегаловирус. Запарката от маточина води до по-лесно заспиване при проблеми със съня и тревожност, докато ментата и джинджифилът успокояват раздразнения стомах.

Светът на лечебните чайове е обширен и интересен, но не бива да се забравя, че приятната топла напитка може да крие рискове. Макар да има противоречиви мнения по въпроса, съществуват доказателства, че някои видове, особено в голямо количество, могат да имат негативен ефект върху организма на човек.  Те могат да взаимодействат с лекарства и да доведат до поява на странични ефекти. Друг потенциален проблем е, ако намалят абсорбирането на медикаментите, правейки ги по-малко ефективни. Дори и да не се приемат медикаменти, прекаляването със силен концентрат от неправилно подбрани билкови смеси, може да навреди на черния и дроб, бъбреците и други органи.


Помага ли ни чаят за детоксикация да отслабнем?

Не съществува унифицирана формула за детокс чайовете, водеща до отслабване. Повечето смеси на пазара съдържат различна комбинация от билка, чийто отслабващ ефект най-вече се дължи на разхлабителните или диуретични качества на билките. Сред най- популярните типове са китайски билкови напитки за отслабване, съставени от зелен чай и съставки като: листа от бамбук, кайсия, лотос и др.

Чайовете за отслабване често съдържат голямо количество кофеин, действащ като естествен диуретик. Интересен е фактът, че в почти всеки от тях се съдържа известно количество кофеин. Количеството му е най-голямо в черния чай, известен още като турски. Голяма част от чайовете за отслабване идват с инструкции за ползване, като курсът на детокс трае минимум седмица. Ако консумацията на детокс напитката се комбинира с много рестриктивен хранителен режим и усилено движение, то несъмнено ще се постигне загуба на килограми. В същото време съществува реален риск от развитието на дехидратация, поради усилената загуба на течности от организма. Никога не е добра идея да се прекалява с чайове за отслабване или да се комбинира консумацията им с много ограничен калориен прием.


Какви са възможните странични ефекти:

  • Диария
  • Коремни болки и дискомфорт
  • Дехидратация и електролитен дисбаланс
  • Главоболие
  • Раздразнителност и неспокойство
  • Шум в ушите
  • Сърцебиене

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.