×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Муира пуама


Муира пуама (Miura puama) е малко дърво от горите на Амазония, което се радва на все по-голяма популярност заради чудодейните си ефекти на афродизиак, както при мъжете, така и при жените. Но това съвсем не изчерпва многобройните ползи на този любим на бразилците корен (кора), обожествяван от местните индианци и част от ритуалите им за плодовитост. Неслучайно наричат муира пуама „Дървото на потентността“ – то помага за повишаване на либидото, подобряване на еректилната функция и увеличаване на сексуалното желание.

Всъщност, благодарение на уникалния си състав, муира пуама (Ptychopetalum alacoides) се счита за супер тоник, който може да помогне за повишаване на енергийните нива и подобряване на общата издръжливост и физическо представяне. Понякога се използва от спортисти или хора, които искат да увеличат издръжливостта си. Така например растението съдържа различни алкалоиди, включително муирапуамин, който има мощен ефект върху нервната система. Може да помогне за подобряване на когнитивната функция, намаляване на умората и повишаване на настроението. Екстрактът от корена съдържа и β-ситостерол, вид растителен стерол, който може да има противовъзпалителни свойства. Стеролите са известни с потенциала си да поддържат здравето на простатата и да поддържат здравословни нива на холестерола.

Растението съдържа и етерични масла, като алфа-пинен и алфа-хумулен с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, както и мастни киселини, включително лауринова киселина и миристинова киселина. Тези мастни киселини имат антимикробни свойства и могат да поддържат здрава имунната система.

Miura puama съдържа и кумаринови производни, като муирапуамин и скополетин, като тези съединения са свързани с вазодилататорни ефекти, потенциално подобряващи кръвния поток и циркулацията.

Някои привърженици на muira puama предполагат, че може да има положително въздействие върху когнитивната функция и умствената яснота. Смята се, че насърчава здравето на мозъка и подпомага фокуса и концентрацията. Традиционно се използва за облекчаване на симптомите на стрес и тревожност, като насърчава усещане за спокойствие и релаксация.

В народната медицина муира пуама се използва често и за поддържане на здравето на храносмилането и облекчаване на стомашно-чревни проблеми като диария, газове и лошо храносмилане.

Защо има славата на мощен афродизиак? Подобен ефект, най-общо казано, се свързва с повишен кръвен поток в областта на таза и последваща стимулация на ерекцията при мъжете и усещания за оргазъм при жените. Може да действа като вазодилататор, което означава, че помага за разширяване на кръвоносните съдове, което води до увеличен приток на кръв към гениталната област. Твърди се, че повишава качеството на секса, преодолява фригидността и вагинизма, укрепва и тонизира половите жлези, увеличава размера на пениса и гарантира продължителна ерекция. Затова и бразилците смятат, че муира пуама е символ на сексуално дълголетие – действа безотказно с ефект на виагра дори при по-възрастни мъже. Muira puama работи ефективно в още едно направление: като стимулира централната нервна система, което може да има положително въздействие върху сексуалното желание и възбуда. Смята се, че увеличава освобождаването на допамин - невротрансмитер, свързан с удоволствието и удовлетворението, което може да засили сексуалната мотивация.

Някои проучвания предполагат, че коренът от това растение на джунглата повлиява на хормоналните нива. Установено е, че повишава нивата на тестостерон, основният мъжки полов хормон, който е свързан със сексуалното желание и представяне. Muira puama традиционно се използва и като адаптоген, което означава, че може да помогне на тялото да се адаптира към стреса и да намали отрицателните му ефекти. Чрез намаляване нивата на стрес може индиректно да подобри сексуалната функция и либидото, тъй като е известно, че стресът има отрицателно въздействие върху сексуалното желание.

За разлика от изкуствените стимулатори, муира пуама е изцяло естествен продукт и се предлага под формата на хранителна добавка. Не води до т.нар „срив на въздействието“ и превъзбуда, а трайно подобрява възможностите за по-качествен сексуален живот в дългосрочен план.

 

Потвърдени ползи от приема на миура пуама

  • Естествен афродизиак

Muira puama се препоръчва като естествен афродизиак или билково лекарство, което насърчава сексуалната функция – включено е в бразилската фармакопея от 1950 г. Проучване, проведено от изследователи и включващо 262 мъже, страдащи от еректилна дисфункция, съобщава, че добавка с муира пуама е подобрила сексуалните способности на повече от 50% от мъжете, особено способността им за ерекция. Тези предимства се проявяват и при възрастни мъже, които имат проблеми със сексуалната функция.

  • Помага при безплодие

Муира пуама може да се използва не само за лечение на сексуална слабост, но и за безплодие. Безплодието при мъжете е състояние, при което мъжът не може да еякулира или има ниско ниво на тестостерон (хормон, който насърчава производството и освобождаването на сперматозоиди). Muira puama съдържа растителен стерол, който може да подобри нивото на тестостерон и действа като градивен елемент на тестостерона.

  • Действа срещу фригидност при жените

Муира пуама може да повиши сексуалната функция при мъжете, но е и  ефективно средство срещу ниско сексуално желание или фригидност при жените. Според проучване от 1990 г. на Института по сексология в Париж, Франция, проведено сред 202 здрави фригидни жени, след един месец прием на екстракт от корена 65% от тези жени са изпитали повишаване на либидото, сексуалното желание и удовлетворение. Добавките с муира пуама се използват също и за увеличаване на качеството на оргазма и разпалване на сексуалните фантазии при жените.

  • Облекчава състоянието при предменструален синдром (ПМС)

Muira puima може да се използва при състояние на предменструален синдром, свързано с промяна в настроението, менструални спазми, слабост и т.н.

  • Облекчаване на неврастения (нервно изтощение)

Неврастенията е нервно заболяване, което се свързва с главоболие, умора, липса на мотивация и чувство на неадекватност. Според проучване муира пуама може да подобри мозъчната функция и да облекчи неврастенията.

  • Помага срещу депресия

Не само в Бразилия, муира пуама е добре известна и в Германия като тоник за невралната или централната нервна система. Добавянето на muira puama в определени дози може да облекчи нервната депресия и да подобри общото настроение при някои пациенти с депресия.

  • Намаляване на симптомите на ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит е един от симптомите на автоимунно заболяване, свързано с болки в ставите. Изследванията показват, че редовната консумация на муира пуама може да помогне за намаляване на болката, причинена от ревматоиден артрит.

  • Облекчава разстроения стомах

Muira puama може да се използва за лечение на разстроен стомах и свързани с него симптоми като гадене, повръщане, стомашни болки.

  • Превенция срещу Алцхаймер

Муира пуама може да поддържа добро ниво на ацетилхолин в мозъка – важен невротрансмитер, чиито ниски нива се свързват с повишен риск от развитие на Алцхаймер, особено в напреднала възраст.

  • Помага срещу диария

Диарията е често срещан проблем, който възниква в храносмилателния тракт. Много фактори могат да причинят диария - като инфекция от бактерии, както и пикантна и кисела храна. Ако страдате от подобно състояние, приемането на добавка muira puama може да бъде ефективно.

  • При болестта бери-бери

Бразилците използват от векове муира за лечение на болестта бери-бери. Това е състояние, при което тялото не получава достатъчно витамин В, особено тиамин, или неспособност на тялото да абсорбира тиамин. Бери-бери може да причини мускулна слабост и парализа и да има сериозни последици, ако не се лекува навреме.

  • При симптоми на грип

Muira puama е отлична добавка за стимулиране на имунитета с антибактериално, антивирусно и противовъзпалително действие. Чрез стимулиране на издръжливостта на тялото, този екстракт противодейства ефективно на често срещаните грип и настинка.

  • Срещу сърдечна слабост

Сърдечната слабост е ранен признак на сърдечна недостатъчност и развитие на сърдечно заболяване. Смята се, че консумацията на муира пуама може да подобри работата на сърцето и да намали слабостта на сърдечния мускул.

  • Помага срещу оплешивяване

Бразилците традиционно използват муира пуама срещу косопад - както при мъжете, така и при жените. Смята се, че като стимулира кръвооросяването в космените фоликули, растението е ефективно средство за предотвратяване на оплешивяване.

  • Намалява стреса

Като силен адаптоген, муира пуама помага на тялото да се адаптира към повишени нива на стрес, като носи облекчение и усещане за по-добро настроение.

  • При нарушения на централната нервна система

Muira puama се използва като тоник за нервната система от векове. Доказано е, че екстрактът от корена и кората на муира пуама може да засили функцията на централната нервна система и да облекчи някои психични разстройства.

  • Подобрява качеството на съня

Смята се, че приемането на добавка муира пуама преди лягане може да подобри качеството на съня - насърчава дълбокия сън и ви кара да се чувствате по-комфортно.

  • За подобряване на издръжливостта

Muira puama се предлага на пазара в Бразилия като тоник за стимулиране на тялото. Комбинацията от muira puama с други билкови екстракти като джинджифил и гуарана, източник на кофеин, може силно да повиши издръжливостта.



Как да консумираме муира пуама

Редовната консумация на муира пуама носи многобройни ползи за здравето, ако се консумира в правилните дози. Уверете се, че сте избрали надеждна марка на хранителната добавка и погледнете съставките. Избягвайте прекомерната консумация и се консултирайте с лекар, който е в течение с актуалния Ви здравен статус.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.