×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Нарът е един от плодовете с чудотворно действие. Той се използва от хиляди години. Има го в гръцката, еврейската, будистката, ислямската и християнската митология. Описан е в записи, датиращи от около 1500 г. пр.н.е., като средство за лечение на тения и други паразити. Много култури използват нара като народно лекарство. Родината му е Иран. Култивира се предимно в средиземноморските окръзи, части от Съединените щати, Афганистан, Русия, Индия, Китай и Япония. Както семената, така и сокът му, съдържат калий, витамини и три пъти повече антиоксиданти от зеления чай. Въпреки че добавките от нар се предлагат в дехидратирана или лиофилизирана форма, пиенето на концентрирания сок от сърцевините на нара, използван и за направата на оцет от нар, е идеалният начин да се възползвате от полифенолните антиоксиданти на този плод и от неговите многобройни ползи за здравето. Днес ще ви представим именно оцетът от нар, за който може и да не сте чували досега, а това определено е голяма грешка.

Една от най-големите ползи на оцетът от нар е влиянието му върху холестерола- и въпреки, че не е на 100% доказано, че с помощта на това средство може да го понижите, сигурното е, че оцетът от нар може да блокира или забави натрупването на холестерол в артериите. Той съдържа голямо количество антиоксиданти, особено полифеноли, в по-високи нива от другите плодови сокове и е единственият плод, богат и на трите основни антиоксиданта: танини, антоцианини и елагова киселина. Смята се, че антиоксидантите намаляват липопротеините с ниска плътност или "лошия" холестерол и имат добър ефект върху здравето на сърцето. Елаговата киселина е полифенолен антиоксидант, намиращ се в големи количества в плода, който помага за лечение на слънчево изгаряне.

През 2001 г. е публикувано изследване на антиатеросклеротичните свойства на сока от нар, което установява, че пиенето му води до значително намаляване на систолното кръвно налягане. Смята се също, че калият в наровете помага за понижаване на кръвното налягане и подобряване на притока на кръв чрез намаляване на сковаността на артериите, въпреки че други проучвания или не съществуват, неубедителни са или са ограничени до животни.

Тъмночервеният цвят показва голямото количество флавоноиди, които притежава оцетът от нар. Той е богат на флавоноиди, за които се смята, че играят специална роля в защитата на паметта в мозъка. Флавоноидите са антиоксиданти и помагат за контролиране на свободните радикали, които могат да причинят влошаване на паметта и смущения в настроението, особено депресия, при възрастните хора.

Естрон, естествена форма на естроген, също се намира в сока от нар. Проучванията все още не са показали дали тази съставка може да бъде алтернатива на изкуствената хормонална заместителна терапия за жени в менопауза, склонни към промени в настроението. И все пак този слаб фитоестроген, наречен естрон е биоидентичен с определен вид естроген- един от трите вида естроген, които тялото произвежда естествено, а именно естриол, естрон и естрадиол.

Изследвания доказват, че оцетът от нар активира ензим, наречен AMPK (свързан с метаболизма), който е ключов, за да започнете да изгаряте мазнини.

Приемът на оцет от нар по време на хранене може също така да намали скоковете на кръвната захар до над 50%. А постоянната кръвна захар означава, че произвеждаме много по-малко инсулин. Прекратяването на скоковете на захарта си е сериозна победа, тъй като по-малко инсулин означава, че съхраняваме по-малко нови коремни мазнини и по-лесно освобождаваме съществуващите коремни мазнини.

Активните съединения в нара доказано стимулират кератиноцитите- това са кератиновите клетки, необходими за млада и здрава кожа. Тези клетки помагат в стимулирането на производството на колаген в кожата, с което спомагат за запазването на добрия и външен вид. Друго съединение, налично в нара е пуниковата киселина или пуникалагин, която е омега-5 мастна киселина, помагаща на кожата да задържа колагена, да хидратира кожата и да предотвратява загубата на влага. Това съединение помага за изглаждането на бръчките, намаляването на червенината и на тъмните старчески петна. Маслото от нар също така е доказало в изследвания, че помага при намаляване растежа на кожните тумори.

Оцетът от нар може да ви помогне да храносмилате по-добре- той е богат на оцетна киселина, която притежава точно това свойство.

Този оцет подобрява усвояването на калций, което е особено необходимо при хора, страдащи от непоносимост към млечни продукти (към лактоза), които се нуждаят от алтернативни източници на калций- например спанак, броколи или чесън. Ако обаче към тях добавите и капка оцет, организмът може да абсорбира калция по-лесно.

Въпреки че все още няма широко разпространени доказателства, които да доказват, че сокът от нар може да забави растежа на рака при хората, в епруветки той може да попречи на възпроизводството на ракови клетки. Тестовете върху животни дават някаква индикация, че сокът може да помогне за намаляване на количеството кръв, която тече към туморите, намалявайки размера им. През 2001 г. изследователи от Технион-Израелския технологичен институт публикуват две проучвания, които показват, че сокът от нар може да предизвика самоунищожение на клетките на рака на гърдата и може да отрови повечето клетки на рак на гърдата, зависими от естроген, без да засяга нормалните клетки на гърдата. Наровете също могат да помогнат в борбата с рака на простатата, когато се използват заедно с традиционните терапии.

Оцетът от нар има чудесен плодов вкус и е подходящ както за дресинги, така и за сладко-кисели ястия, придава екзотичен и много приятен привкус, а и както вече разбрахте, е достатъчно полезен, за да го изберете като една от най-добрите алтернативи на обикновения оцет.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мая Долапчиева

Казвам се Мая Долапчиева и съм копирайтър (завършила география и журналистика в СУ ‚,Св. Климент Охридски“).

В последните години се изявявам и като учител, макар и да нямам завършена педагогика.

Имам дългогодишен опит в копирайтинга и съставянето на текстове, които винаги се старая да бъдат интересни, представящи необходимата информация и лесно „смилаеми“. За мен е както работа, така и удоволствие да пиша. Поради тази причина се надявам, че някъде във времето ще мога да се похваля и със собствена книга.

Много обичам децата и съм посветила не малка част от живота си на тях. Имам опит с малчугани на възраст 4-10 години. Обичам да им помагам и да им показвам, че научаването на нови неща може да бъде много интересно и полезно. Покрай тях и дъщеря ми, започнах доста да се интересувам и от здравословно хранене, за което съм писала не веднъж.

Смятам, че тялото ни е храм, който, ако не пазим, бързо ще бъде ‚обсаден‘ от неразположения и болести, от които никой не се нуждае. Вкъщи винаги се старая да приготвям здравословна храна и много рядко прекалявам с вредната такава. З

ащото животът е прекрасен и можем да му се радваме на 100% само, когато сме здрави!

Затова и винаги преди всичко, си пожелавам здраве за мен и близките ми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.