×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Поликистоза на яйчниците
Кои естествени средства помагат при СПКЯ

Поликистоза на яйчниците или синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ) е хормонално нарушение, което засяга между 5 и 10% от жените в репродуктивна възраст. Характеризира се с множество малки кисти, развиващи се върху яйчниците. Диагностиката и лечението на това разстройство се фокусират предимно върху хормоналния дисбаланс, защото именно той е в основата на проблема.

 Симптоми

  • Нарушения в менструалния цикъл
  • Мазна кожа и акне
  • Затлъстяване, особено в областта на талията
  • Изтъняване и оредяване на косата
  • Повишено окосмяване по лицето, гърдите и др.
  • Репродуктивни нарушения
  • Депресия и тревожност

Синдром на поликистозните яйчници

Промени в нивата на хормоните

Хормоналните нарушения при СПКЯ наподобяват ефекта на доминото – промяната в нивата на определен хормон предизвикват промени в нивата на друг, което рефлектира върху общия хормонален фон.

При всяка жена негативните хормонални промени са различни, като някои от тях биват

  • понижен прогестерон;
  • повишени нива на андрогените (мъжките полови хормони);
  • повишено производство на инсулин със съпътстваща го инсулинова резистентност.

Възможни причини за поликистоза на яйчниците

Теглото има значение

Точната причина за развитие на яйчникова поликизтоза не е известна, но има данни, че наследствеността играе водеща роля. Според много изследвания наследствената обремененост за диабет тип 2 и инсулинова резистентност е една от предпоставките за повишените нива на мъжките хормони, появата на яйчникови кисти и липсата на овулация.

Съществува връзка и между СПКЯ и наднорменото тегло. Счита се, че жените с наднормено тегло и затлъстяване е по-вероятно  да развият СПКЯ. И обратно - при наличие на заболяването, рискът от напълняване многократно се увеличава. Добрата новина е, че тази корелация работи и в обратния вариант – СПКЯ се контролира успешно чрез поддържане на здравословно тегло.

Контролът върху хормона инсулин

Ролята му за овладяване симптомите на СПКЯ

Инсулинът има водеща роля по отношение на контрола върху СПКЯ. Той помага на клетките да приемат глюкозата и да я използват за енергия. В някои случаи обаче, той не може да се свърже с необходимия клетъчен рецептор, при което захарта остава в кръвния поток.

Жените с поликистоза на яйчниците са резистентни към инсулин. Това означава, че телата им трябва да произвеждат повече от този хормон, за да изпълнява той функциите си.

Повишените нива на инсулин провокират производството на андрогени, включително тестостерон, от страна на яйчниците. Тази промяна нарушава нормалното производство на прогестерон и естроген от яйчниците, и усложняват симптомите на СПКЯ.

Нормализирането на инсулиновите нива е важна част от лечението на СПКЯ. За постигане на тази цел, е необходимо спазване на здравословна диета, контролираща производството на инсулин и андрогени.

Инозитол – „витамин“ на женското здраве

Натурална подкрепа при поликистоза на яйчниците

Инозитол, известен още като витамин В8, е биологично активно съединение с уникални ползи за човешкото здраве.  Участва в изграждането на клетъчните мембрани и има решаваща роля в производството на редица хормони и невротрансмитери.

Какво е инозитол

Инозитолът е карбоцикличен монозахарид с шестатомен пръстен, който може да се опише като циклохексан-1,2,3,4,5,6-хексол. Според  разположението на хидроксилните групи в молекулата му са възможни девет стереоизомера, включително една двойка енантиомери – D(+)-хиро- и L(-)-хиро-инозитол. Основните изомери с биологична роля са мио-инозитолът и D-хиро-инозитолът.

През 1940-те години инозитолът причислен към витамините от В групата и носи името В8, което и досега се използва, макар и неправилно. Днес инозитолът не се числи към витамините поради това, че организмът го синтезира от глюкоза, но често се разглежда като условно есенциален нутриент.

Едно от най-интересните приложения на инозитола, е свързано с благоприятните му ефекти върху женското здраве. Изследвания показват, че когато се приема в комбинация с биологично активната форма на фолиева киселина, инозитол контролира редица от аспектите на СПКЯ и подобрява шансовете за зачеване.

Двете основни форми на инозитол са мио-инозитол и Д-хиро-инозитол. Те често се препоръчват като допълваща основното лечение терапия при СПКЯ, инсулинова резистентност и дори гестационен диабет.

Естествен контрол върху СПКЯ с PCOS Care™

PCOS Care™ е продукт, специално създаден за жени с поликистозен овариален синдром. Съдържа и двете форми на инозитол, в съчетание с биологично активната форма на фолиева киселина и метилкобаламин – оптимално усвоимата форма на витамин В12.

PCOS Care™ облекчава състоянието при СПКЯ и предоставя ползи за субфертилните жени, които планират да заченат ин витро /IVF или ICSI/. Действие:

  • спомага за контрола върху продукцията на инсулин, лутеинизиращ хормон (ЛХ) и андрогени;
  • допринася за нормализиране на менструалния цикъл и яйчниковите функции;
  • съдейства за стимулиране на овулацията;
  • подпомага поддържането качеството на яйцеклетките (ооцити);
  • повлиява много добре ендокринните и метаболитни параметри;
  • спомага за подобряване чувствителността на тялото към инсулина.

Защо да изберете PCOS Care™

Кои са предимствата му пред други продукти с инозитол

  • Съдържа биологично активната форма на фолиева киселина

Днес се предлагат различни продукти, съдържащи мио-инозитол и D-хиро-инозитол в комбинация с фолиева киселина. В повечето от тях обаче, фолиевата киселина не е в своята първична, биологично активна форма - 5-Метилтетрахидрофолат (L-5-MTHF). Това е проблем, защото само метилтетрахидрофолатът гарантира оптимални ползи за здравето.

В организма обикновената фолиева киселина не е активна, докато не се метаболизира до метилтетрахидрофолат. Това се осъществява благодарение на ензима метилтетрахидрофолат редуктаза (MTHFR). При повечето хора обаче, активността на този ензим е под необходимата норма и след прием те не могат да преобразуват обикновената фолиева киселина до активния й витамер - метилтетрахидрофолат.

Метилтетрахидрофолатът в продукта PCOS Care™ е готовата, биологично активна форма на фолиева киселина, която не се нуждае от метаболизиране след прием. Тя подобрява клиничната картина при СПКЯ като понижава инсулиновата резистентност и кръвно-захарните нива, и увеличава шансовете за забременяване и износване на плода.

  • Обогатен с витамин В12 в биологично активната му форма

Дефицитът на В12 е установен при редица заболявания и състояния: затлъстяване, инсулинова резистентност, захарен диабет, инфертилитет и синдром на поликистозните яйчници.

В състава на PCOS Care е включен биоактивният витамер на В12 – метилкобаламинът, който е с висока бионаличност и действа незабавно след абсорбиране.

За разлика от метилкобаламина, другата форма на В12 – цианкобаламин, първо се нуждае от метилиране в организма, за да осъществи своите ефекти. За да бъдат сигурни в ползите, които получават от приема на В12, жените със СПКЯ е препоръчително да приемат активната форма - метилкобаламин.

Приемът на PCOS Care предоставя широкоспектърни ползи за женското здраве. Продуктът спомага за понижаване нивата на инсулина на гладно, понижаване на тестостероновите нива и редуциране на хиперандрогенизма у жените със СПКЯ. Паралелно с това допринася за увеличаване индекса на инсулиновата чувствителност и честотата на нормална овулация, и шанса за зачеване.

PCOS Care е сред топ продуктите за женско здраве в revita.bg. Произведен е от Bioclinic Naturals, част от Natural Factors - канадска компания с 50 години опит в производството на натурални средства за здраве и красота.

Вземете PCOS Care и усетете разликата!

Съставки:В 1 доза / 2.15 g:Дн. доза:
Мио-Инозитол2000 mg4000 mg
D-Хиро Инозитол50 mg100 mg
Фолива киселина/ Фолат   (L- 5-метилтетрагидрофолат, калциева сол)200 µg400 µg
Витамин В12  (Метилкобаламин)1.5 µg3 µg

Дозировка: по 1 м. л./2.15 g, 2 пъти дневно, разтворени в 250 ml вода.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.