×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Полезни съвети от д-р Вергиния Георгиева

В света съществуват различни форми на лечебно гладуване. Такава е системата на проф. Ю. Николаев с приемането само на вода и шипков чай. Подобно е било лечението в клиниката на американския лекар д-р Хърбърт Шелтън, описал над 50 000 болни, лекувани само на вода при постелен режим. Сега в англоговорящия свят – главно САЩ, Канада, Австралия - този метод продължава да се прилага.

Д-р Пол Брег – един от вдъхновените мисионери на гладуването, препоръчва кратки курсове на гладуване до 10 дни само на дестилирана вода. Д-р Норман Уокър дава предимство на лечението със сурови зеленчукови сокове. Шведският лекар Аре Веерланд създава своята самобитна и съобразена с индивидуалносттта на собствената му страна гладолечебна система, която включва зеленчукови бульони.

„При мен – споделя д-р Вергиния Георгиева, ръководител на център по природна медицина и гладолечение, често идват болни с тежки хронични заболявания, които питат: „Не е ли по-добре да започна лечение само на вода?” На всички тях отговарям: „Омекотената форма на гладуване по системата на Лидия Ковачева има редица предимства пред останалите методи.” Тази система е уникална. Тя не е просто хрумване, а е резултат на 30 годишен упорит труд, лично експериментиране от Лидия Ковачева на различните системи, наблюдения и дългогодишно лечение на различни болни. Можем да бъдем горди, че системата е създадена именно в България, от българката Лидия Ковачева, надарена с много прозорливост, мъдрост и интелект. Какви са предимствата на тази система, която позволява ограничено приемане на подове, мед и чай, пред останалите строги форми на гладуване?

  1. За разлика от другите системи, при омекотената плодово-чаена форма за разтоварване не се изисква продължително болнично лечение и наблюдение. Единствено през първите няколко дни, когато болният се адаптира към новия начин на хранене /преминавене към ендогенно хранене/, е желателно той да бъде в тиха домашна обстановка, изключвайки напрегнатите професионални задължения и отговорност.

  2. Особено важно предимство пред останалите методи е приемането именно на пресни плодове в ограничено количество /до 800 гр. дневно/. Страната ни е богата на плодове през цялата година. Те носят в себе си слънчевия заряд.


Какво съдържат плодовете? Въглехидрати – под формата на прости захари, които са поносими дори при болни от диабет; белтъчини – под формата на готови аминокиселини; ненаситени мазнини – почти готови за абсорбция; много витамини, минерални вещества, ензими, баластни вещества и вода.

С други думи казано, плодовете са лесноусвоима храна, съдържат достатъчно количество вода и изискват минимален или почти никакъв разход на енерия за разграждането и усвояването на хранителните вещества. Едновременно с това при усвояването на хранителни съставки от плодовете, организмът набавя енергия, така необходима по време на гладуването за изхвърляне на всички болни, мъртви клетки, за отделяне на токсините от всички органи и системи. Ето защо това е едно от основните преимущества на системата на Лидия Ковачева пред останалите строги форми на гладуване.

  1. При приемането на плодове организмът си доставя чрез плодовия сок най-чистата дестилирана вода, съдържаща само водород и кислород, която лесно се усвоява от гладуващия и е най-близка по състав до протоплазмената течност на живата клетка. За разлика от дугите методи, които препоръчват приемане на дестилирана или минерална вода, при гладолечението на плодово-чаен режим се препоръчва приемането на толкова течност, колкото органимът има нужда, без насилие и без ограничения. Това е особено важно да се спазва при болни с тежки хронични заболявания на бъбреците.

  2. Много важно предимство на плодово-чаения режим на разтоварване на организма е ограниченото приемане на суров чист пчелен мед – не повече от 2-3 чаени лъжички дневно. Медът е концентрирана пълноценна биологична храна. Какво съдържа той? - Въглехидрати /под фомата на моно и ди-захариди/, вода, минерални вещества, азотни съединения и белтъци, ферменти /ензими/, органични киселини, витамини, багрилни вещества, пчелно млечице, ароматни съединения, биогенни стимулатори, растителни антибиотици и др. С приемането на минимални количества мед болният е предпазен от появата на хипогликемични състояния за разлика от другите строги форми на гладуване. Приемането на малки количества глюкоза и фуктоза по време на лечебното гладуване чрез меда способства за регулиране на нервната дейност, разширяват кръвоносните съдове, подобряват хранененто на сърдечния мускул, усилват диурезата, подобряват обмяната на вещаствата, имат кръвоспиращо действие, ускоряват сърдечната дейност, понижават високото кръвно налягане.

  3. Особено важно предимство на лечебното гладуване с приемането на плодове е по-лекото понасяне на ацидозната криза. С преминаването на ендогенно /вътрешно/ хранене и увеличаване отделянето на токсини от всички тъкани и клетки, в организма се увеличава киселиността. Плодовете балансират алкално-киселинното равновесие. Това от своя страна води до идеалните условия за извършване на биохимичните процеси и ускоряване отделянето на токсини. Оздравителният процес като цяло се ускорява.

  4. Много важно предимство на метода е приемането на естествени витамини и ензими чрез плодовете и меда, които действат като катализатори на биохимичните процеси.

  5. Друго важно предимство на системата е, че дейносттта на храносмилателната система не се спира изцяло. При бавното дъвчене се намалява престоят на плодовете в стомаха. По-бързото им преминаване в червата не създава условия за ферментация. Освен това се подтиска евентуалното чувство на глад, което е силно изразено при гладуването само на вода.

  6. При другите методи на гладолечение се препоръчва постелен режим, за да не се губи енергия, така необходима за очистителните процеси. Обездвижени по този начин мускулите на организма могат да атрофират. По системата на Лидия Ковачева наред с омекотената форма на гладуване се препоръчват разходки на чист въздух, движение, леки физически упражнения. Така се запазва тонусът на мускулатурата, въпреки спадането на теглото. Освен това чрез активните движения се подпомага отделянето на токсини и чрез кожата /при потоотделянето/. По този начин се подпомага очистителата дейност на бъбреците по време на лечебното гладуване.

  7. Особено важно предимство на системата на Лидия Ковачева е леката поносимост на гладуването, което може да се практикува и от деца в ранна възраст с тежки хронични заболявания. Приемането на плодове и мед ускорява оздравителните процеси при децата и в много случаи приемането на антибиотици или предстоящата операция стават излишни.


„Някои отричат системата на Лидия Ковачева, като смятат, че това не е гладуване.” – казва д-р Георгиева. - Като лекар категорично мога да кажа, че при провеждането на плодово-чаената система на разтоварване на организма, характерните фази на гладуване са ясно изразени, но са по-леко поносими. Всяко състояние, при което се развива автолиза /вътрешно хранене/ е форма на гладуване. Все още са много противниците на лечебното гладуване. Грешки и усложнения са възможни само ако то и особено захранването не се се провеждат правилно, внимателно и постепенно. Ето защо лечението трябва да бъде под контрола на лекар-специалист с опит в тази област. Убедена съм, че всеки, който упорито, с търпение и вяра тръгне по пътя към здравето, чрез това, което природата ни е дала в най-чист вид, ще победи болестта. Като лекар, изпитал върху себе си силата на лечебното гладуване, вярвам, че това е МЕДИЦИНАТА НА БЪДЕЩЕТО.”

Повече за д-р Георгиева и нейният Център по природна медицина и гладолечение може да прочетете тук

Коментари (10)

    • Димитър
    • 2015-05-11 15:52:00
    Дали лечебния глад би излекуванл МС
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-05-18 16:26:35
    Здравейте, Има описани случаи, в които лечебният глад е излекувал сериозни заболявания, може би и МС, но не съм попадала на информация какво се случва след години, дали ефектът е траен, има ли усложнения от глада. Така или иначе, всеки случай е индивидуален, понякога има полза, а друг път наврежда, особено ако се прави без наблюдение от специалист. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Мая Тонева
    • 2016-10-20 17:41:24
    Правя плодовата диета всяка година, а понякога и два пъти и мога да уверя всички, че може да лекува почти всичко. На 49 години съм, наскоро си гледах вътрешните органи на 4 D скенер, всичко е перфектно, даже си имам овулация игодни яйцеклетки. С гладуване си излекувах възпаление на сухожилието на лакътя. Напълно е възможно да се повлияе МС. Съветвам Ви да не слушате никакви конвенционални лекари, защото те имат за цел да сте болни и да ви вземат пари за лечение. Така е с фармацевтиката. Иначе, аз съм веган от няколко години, преди това бях вегетарианка. Правя упражнения, обичам да вървя и не слушам съветите на никакви доктори. Пречистете си тялото и болестите ще отшумят.
    • Йордан
    • 2017-02-11 19:31:06
    Да и аз съм мс и мн съм доволен
    • Слави Лангуров
    • 2016-07-17 12:23:34
    Моля ако е възможно да ми отговорите при онкологично заболяване и лимфедем едновременно дали ще помогне лечебния глад Меда няма ли да подхрани раковите клетки Благодаря Ви
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-07-20 16:12:29
    Здравейте, Аз не съм привърженик на лечебния глад. Потърсете друго мнение. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Ревита
    • 2016-07-20 16:15:43
    Здравейте, Може да се свържете с д-р Георгиева тук http://prirodolechenie.com/
    • Митко
    • 2019-03-19 07:36:40
    Здравейте ! Правя режим на плодове и чай с мед за трети път ! Чувствам се перфектно ! Втория път обаче , не направих захранването правилно и брах дертове . Днес ми е девети ден и се събуждам бодър и отпочинал . Изчезна високото кръвно , болките в кръста , умората, подаграта . На четвъртия ден изкарах от носа си безброй люспи , за които после разбрах , че са някакви налепи .Изчезна лошата миризма от устната кухина , изчезнаха химороидите . Продължавам !
    • Светлозар
    • 2019-12-23 21:21:58
    Здравейте имам деградация на маколата на лявото око въпросът ми е може ли да се излекува напълно с гладуване.Защото съвременната медицина може само да забави процеса но не и да ги излекува напълно.Имам суха деградациа.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-12-27 14:58:49
    Здравейте, Привържениците на лечението с глад съобщават за успешно повлияване на дегенеративни заболявания, каквото е дегенерацията на макулата, макар че не се откриват отзиви точно за това заболяване. И ако решите да се подложите на този метод на лечение, трябва да се направи под ръководството на специалист, тъй като вместо да изпишете вежди, може да извадите очи, както се казва в поговорката. По-разумно е да се изготви индивидуален хранителен режим от лекар-диетолог и да се приемат хранителни добавки, които да забавят, а в най-добрия случай да спрат процеса на изтъняване на ретината в централната й част, и да предотвратят загубата на централно зрение. Подходящи хранителни добавки са: Лутеин, Цинк, Селен, Вит.С или Eye Factors® с лутеин – комбиниран продукт. Подходящи са и упражненията за очи – подобряват кръвоснабдяването и храненето на ретината, с което забавят процеса на макулна дегенерация. упражнения за очи д-р Аелита Петрова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.