×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
защо не можем без магнезийУмора, слабост, липса на апетит, изтръпване, нарушения в сърдечния ритъм... Всичко това може да е следствие от недостига на магнезий – минералът с огромна биологична роля, от когото зависи нормалното функциониране на целия организмъм; минералът, който действа подмладяващо, предпазва от заболявания, поддържа нормалното състояние на нервната система.

След калция, фосфора и калия, магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в организма. В тялото на един възрастен човек средно присъстват около 50-60 g магнезий. За сравнение, калцият е около цял 1 кг! Тук трябва да отбележим, че магнезият и калцият са взаимозависими и не могат един без друг. Всички знаем колко важен е калцият за здравите кости и зъби например. Знаем ли обаче, че колкото и калций да приемаме ежедневно, той няма как да бъде усвоен ако магнезият не достига? Този дисбаланс между калция и магнезия, когато магнезият не достига, а калцият е в повече, дори може да направи костите още по-чупливи. А хората . Те целенасочено се стремят към висок прием на мляко, сирене и под., но липсата на магнезий не позволява калцият да бъде усвоен, при което той става трудно разтворим и започва да се отлага в тъканите.

Магнезият се усвоява много добре, лесно се изхвърля. Това означава, че организмът непрекъснато има нужда от още и още магнезий.

Защо се нуждаете от магнезий? 


 

Магнезият изпълнява множество разнообразни функции в организма. Той подпомага нормалното функциониране на имунната и ендокринната системи, нормализира сърдечния ритъм, поддържа мускулните функции и здравината на костите.

Магнезият е отговорен както за усвояването, така и за обмяната на много други минерали, на витамините от В група, витамините-антиоксиданти С и Е, и др. Магнезият също така регулира секрецията и транспорта на редица хормони и невромедиатори, и участва в много ензимни реакции.

В съчетание със здравословен начин на живот, магнезият изключително много подобрява здравния статус. Той благоприятства както физическото, така и психическото здраве, и е силно препоръчван и за състезатели и спортисти, които искат трайни резултати, а не временно, изкуствено подобрение.

Антистресов минерал


Магнезият може да направи чудеса за вътрешния ви мир и спокойствие. Той е от изключително значение за цялостната дейност на нервната система. Липсата на магнезий води до нервност, раздразнителност, бърза уморяемост и трудности със съня. Човек, който страда от недостиг на магнезий реагира доста чувствително на всичко около себе си, реакциите му са прекомерно емоционални, често не понася шум и светлина, има сърцебиене. Пристъпите на обща слабост и разтреперване също характерни симптоми на магнезиев дефицит. Специално при жените, недостигът на магнезий често се изразява и в чести пристъпи на плач.

Подмладяващ минерал


Твърди се, че биологичната възраст на жените, се определя от съотношнието магнезий-калций в клетките. Магнезият предотвратява калцирането на органите и тъканите, което с напредването на годините се активизира. Здравата и млада клетка е с високо съдържание на магнезий и по-ниско – на калций.

Помощник на сърцето


Магнезият действа отпускащо на най-важния мускул в тялото – сърцето. Минералът понижава кръвното налягане, действа съдоразширяващо и намалява риска от инфаркт. Проучвания са доказали, че магнезият е много полезен и след инфаркт. Инжектирането на магнезий след първите 24 часа след инцидента, увеличава вероятността за възстановяване с цели 50-80%. Магнезият намалява холестерола в кръвта и предотвратява запушване на артериите.

„Женски” минерал


Магнезият често е сочен като полезен при бременност както за жената, така и за плода. Той, заедно с фолиевата киселина, осигурява правилното развитие на плода. Установено е, че ако майката страда от магнезиев дефицит, е много по-вероятно детето да има умствени и неврологични проблеми. Симптомите на ПМС, като подуване, болки в корема, чувствителност в гърдите, раздразнителност и променливи настроения, могат да бъдат напълно потушени при приема на магнезий.

Броят на хората с магнезиев дефицит е огромен, но в повечето случаи те дори не подозират същинската причина за проблемите си.

Кое „унищожава” магнезия в организма?


 

Стрес


Преумората, напрежението и безсънието са пряко свързани с магнезиевия дефицит. Изобщо, дългите периоди на емоционален спад, се отразяват много зле на нивата на този така важен минерал в организма.

Прочетете още как може да се контролира стреса

Загуба на течности


Заедно с течностите, се губят и много от солите в организма. Така например, честото ходене по малка нужда и прекомерното изпотяване, са свързани със значително обезводняване. Ако заедно с това, човек злоупотребява с напитки като кола, кафе или алкохол, положението се усложнява още повече. Те обезводняват и деминерализират тялото, затова се препоръчва употребата им да бъде сведена до абсолютния минимум.

Минерален дисбаланс


Прекомерно високият прием на някои минерали (калий, натрий, фосфор, калций, цинк или желязо), може да провокира магнезиев дефицит. Те често присъстват в ежедневното ни меню. Така например, ако прекалявате с млечните продукти, ще увеличите нивата на калций, ако пък обичате по-соления вкус, вероятно прекалявате и със солта, която внася натрий във вашия организъм.

Лошо хранене


Бялото брашно, рафинираната захар, полуфабрикатите и консервите, рафинираните, пържените и сварени храни, консумирани без водата, в която са били приготвяни, намаляват нивата на магензия в организма.

Фибри


Фибрите може и да действат пречистващо на тялото, но от друга страна – дразнят червата и стомаха, и разстройват минералния баланс. Те са полезни, стига да бъдат консумирани в умерени количества.

Лекарства


Известно е, че антибиотиците, хапчетата против забременяване, някои транквиланти, диуретици, стероидни и нестероидни медикаменти и др., значително намаляват нивата на магнезий.

Алкохол


Както алкохолизмът, така и съвсем „нормалната”, умерена, но РЕДОВНА употреба на алкохол, водят до магнезиев дефицит. При алкохолиците обаче, недоимъкът на магнезий е огромен.

Един от най-добрите продукти с магнезий на пазара в момента, е Магнезиев комплекс на Nature's Way. Продуктът съдържа магнезиев цитрат и оксид, и има осезаемо благоприятни ефекти върху мозъчната функция, нервната система, мускулите, сърдечно-съдовата система и сърдечния ритъм и др.

Как действа Магнезиев комплекс на Nature's Way:

  • Намалява усещането за умора и отпадналост.

  • Подпомага дейността на нервната система.

  • От полза за добрата психо-емоционална кондиция.

  • Благоприятства нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, регулира сърдечния ритъм и насърчава поддържане на нормално кръвно налягане.

  • Поддържа мускулните функции.

  • Допринася за производството на енергия и нормалното протичане на метаболизма.

  • Спомага за укрепването на зъбите и костите.





Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.