×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

черен дроб


Черният дроб е най-големият орган след кожата и на него се пада тежката задача да елиминира вредните вещества от организма. За съжаление той е подложен на все по-растящо токсично натоварване, следствие на нездравословния ни начин на живот -  продължителна употреба на лекарства, орални анаболи при спортуващите, злоупотреба с алкохол, прием на вредни храни като трасмазнини, захар, газирани напитки. Дори, ако злоупотребяваме с добре познатия ни парацетамол, ефектите върху черния дроб са тежки! Списъкът е дълъг, а отговорността е само на черния дроб. Ако той не работи добре, животът и здравето ни са сериозни застрашени.

Този ултраефктивен чистач денонощно обезврежда отровите в тялото ни, но, ако можеше, често би крещял за помощ! Подложен на непрекъснато растящо токсично натоварване, функциите му се затрудняват и умората и чувството за отпадналост са само два от симптомите, че се нуждае от подкрепа. Следват подуване на крайниците, болка, напълняване и алергии, пожълтяване на кожата, нарушено храносмилане, свързано с липса на апетит, газове, подуване, повръщане, запек, диария, променен цвят на урината и изпражненията. Това са сигурни знаци, че нещо не е наред. Природата обаче е дарила този комплексен орган, отговорен за над 500 функции в тялото, с изумителната способност да се самолекува. Просто трябва да му дадем малко почивка и да се погрижим за детоксикацията му.

 

TUDKA – естествена подкрепа за черния дроб - неутрализира токсичните ефекти на алкохола, лекарствата и вредните храни

Китайската медицина отдава основно значение на черния дроб като орган, според нея той осигурява свободния поток на Цивиталната жизнена сила, субстанцията, от която е образувано всичко съществуващо, „диханието на  Вселената“. Когато Ци спре да се движи и животът спира. Трите основни аспекта на тази функция на черния дроб са храносмилане, емоции и жлъчен секрет. Затова и за древните източни лечители са били особено важни субстанциите, които се грижат именно за този най-комплексен във функционалното отношение орган. Сред тях на почит е Tudka (Тауроурсодезоксихолова киселина), която участва в над 396 традиционни рецепти. Тя стимулира секрецията на жлъчен сок, предпазва митохондриите на черния дроб и понижава нивата на чернодробните ензими. Tudka естествено присъства в човешкото тяло - жлъчката я секретира, за да подпомогне разграждането и усвояването на мазнините от организма. Освен това подобрява инсулиновата чувствителност на клетките. В китайската медицина Tudka се добива от жлъчката на мечки. Жлъчката на мечката представлява над 50% Tudka, като според някои учени това дава възможност на животните да бъдат в състояние на продължителна хибернация. Tя съставлява над 50% от жлъчните киселини в жлъчката на мечката, в сравнение с 2% в жлъчката на човека!

Тауроурсодезоксихолова киселина осигурява храносмилателна подкрепа на хора, чийто черен дроб не може да произвеждат достатъчно жлъчка. Жлъчката в тънките черва е много важна за смилането и усвояването на мазнините и хранителните вещества от храните, които се консумират. Жлъчката също така разгражда храни, холестерол и премахва някои вредни бактерии.

В случай, че черният ви дроб се нуждае от подкрепа за регенерацията си, е наложителен прием на хранителни добавки. Tudka – този мощен хепатопротектор, се съдържа и във формулата на продукта Tudka (Tauroursodeoxycholic acid) на американската компания Double Wood, като това изцяло естествено съединение притежава широк спектър от подобряващи здравето ефекти, включително хепатопротективни, противовирусни, антибактериални, хиполипидемични, противовъзпалителни и други.

Като ендогенна жлъчна киселина, Tudka стимулира естествения поток на жлъчката и инхибира образуването на токсични метаболити на стероиди - вещества, които, на първо място, причиняват блокиране на жлъчката. Ето защо Tudka е любима добавка сред спортистите, тъй като стероидите са известни с това, че инхибират производството и потока на жлъчка от черния дроб. Този ефект е известен като холестаза. Натрупването на токсични стероидни метаболити в черния дроб може да доведе до клетъчно увреждане и дори смърт.

Тауроурсодезоксихолова киселина е мощна и ефективна при възстановяване и поддържане на черния дроб от увреждане, причинено от алкохол, както и от увреждане от съединения, които трябва да преминат през черния дроб два пъти. Освен това има способността да действа като митохондриален стабилизатор и антиапоптотичен агент (инхибира апоптозата) при невро-дегенеративни заболявания. В допълнение, доказано е, че намалява възпалителните маркери в тялото, действа като антиоксидант и намалява урежданията на ретината на очите, и още - нормализира кръвната глюкоза и ефективно подобрява инсулиновата чувствителност. По този начин е възможно не само да се подобри гликемичният отговор на тялото към въглехидратите, но и да се помогне за намаляване на телесните мазнини, което се свързва с редуциране на теглото.

 

Каква е ролята на TUDCA в тялото?

Подобно на много съединения във вашето тяло, Tudka се произвежда чрез микробен процес. Първо, жлъчните соли се освобождават в червата през жлъчния канал на черния дроб. След това микробите в дебелото черво метаболизират жлъчните соли в урсодезоксихолева киселина (UDCA). След това той се конюгира с тауринова молекула, за да се създаде Tudka. Целият този процес се случва естествено в тялото ви и се поддържа, когато имате здравословно количество жлъчни соли.

Здравият човек произвежда много малки количества Tudka, рециклирайки около 95% от своите жлъчни соли чрез ентерохепатална циркулация – когато жлъчката се абсорбира през червата и се връща в черния дроб през чернодробната портална вена. Въпреки това, лошата диета, намалената чернодробна функция и някои лекарства могат да нарушат този процес.

Осигурете си надеждна подкрепа на черния дроб с най-добро качество Tudka (Тауроурсодезоксихолова киселина) от американската компания Double Wood. Тази хранителна добавка е сертифицирана от Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA). Притежава GMP сертификат за добри производствени практики. Тествана е от трета страна в сертифицирани външни лаборатории. Не съдържа глутен, соя и ГМО съставки.

Tudka (Тауроурсодезоксихолова киселина) се понася много добре от организма и не се наблюдават странични ефекти, ако не се превишава дневната доза. Имайте предвид, че едновременната комбинация от алкохол и Тауроурсодезоксихолова киселина може да увреди още повече черния дроб, така че при повишено натоварване на черния дроб с алкохол е препоръчително да вземете Tudka в деня след консумацията на спиртни напитки, но никога в деня на приема на алкохол.  

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Аглика Илиева

Аглика Илиева е журналист с дългогодишен опит в различни печатни и електронни медии, майка на две деца. Има множество публикации и авторски текстове в сферата на културата, лайфстайл и съвременен начин на живот. Интересът й към здравната тематика е продиктуван от убеждението, че всеки един от нас носи хармонията в себе си, а грижата за тялото е неразривна част от усещането за красота и душевен комфорт.

Продуктът беше успешно добавен в любими.