
1. Салата от копър със зелен дресинг
Салатата включва връзка копър, 1 настъргана краставица, 1 стрък праз лук, 4 настъргани моркова, 1 зелена салата. За дресинга се смесват в блендер 300 грама зелен грах, половин чаша соево мляко, 2 супени лъжици лимонов сок, 2 скилидки чесън, малко джоджен и босилек. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
2. Салата от магданоз, авокадо и скариди
Салатата се приготвя от 2 връзки магданоз, 2 глави чесън, 2 лъжици зехтин, 2 супени лъжици каперси, сока на 1 лимон, 1 голямо авокадо, 12 големи скариди (сварени), 2 твърдо сварени яйца. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
3. Тайландска салата с броколи
Салатата се приготвя от чаена лъжица лимонови кори, сокът на 1 лимон, ¼ чаша мисо, 1 супена лъжица сусамово олио, 2 чаени лъжици настърган джинджифил, 5 супени лъжици рибено масло или соев сос, 3 скилидки чесън, 2 супени лъжици кафява захар, 1 люта чушка. Тези 9 съставки се блендират. В голяма купа се поставят 1 чаша настъргано зеле, ½ чаша боб мунг или броколи, 1/3 чаша кориандър, 2 супени лъжици джоджен, 1/3 чаша фъстъци. Добавя се в купата и пасираната смес. Може да се охлади в хладилник за 1-2 часа.
4. Средиземноморска салата от леща
Салатата се приготвя от 1 чаша леща (сварена с 4 чаши вода, 2 дафинови листа, 1 чаена лъжица мащерка и 2 глави чесън), 1/3 чаша сушени домати (залети с гореща вода), ½ чаша целина, ½ чаша нарязани чушки, половин глава лук, ½ чаша нарязан магданоз. Добавя се дресинг от 1/3 чаша зехтин, 3 супени лъжици винен оцет, 1 чаена лъжица нарязан копър, 1 чаена лъжица дижонска горчица, сол и черен пипер на вкус.
5. Салата от спанак с яйца и пореч
Салатата включва 100 грама спанак, 1 стрък праз лук, 4 твърдо сварени яйца, ¼ чаша натрошени орехи, ¾ чаша чери домати. За дресинга се блендират 120 грама пореч, 2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици ленено масло, 1 супена лъжица лимонов сок, ½ супена лъжица балсамов оцет, ½ чаена лъжица листа от пелин, ¼ чаена лъжица морска сол, ¼ чаена лъжица черен пипер.
6. Картофена салата със скариди
Салатата се приготвя от 3 сварени и нарязани картофа, 250 грама сварен зелен боб, 3 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици лимонов сок, 250 грама скариди, ¼ чаша винен оцет. По желание се добавят сол и черен пипер.

Салатата се приготвя от 1 кг задушено и нарязано на парчета цвекло, 2 шепи рукола, 60 грама козе сирене, 1 авокадо. Добавя се дресинг от 1 малка глава чесън, ¼ чаена чаша сол, 1 супена лъжица лимонов сок, 2 супени лъжици зехтин.
8. Салата от зрях боб, тиквички и розмарин
Салатата съдържа 3 малки тиквички, 1 червен лук, ½ килограм зрял боб от консерва, ¼ чаша сушени домати. Приготвя се дресинг от 1/3 чаша зехтин, ¼ чаша винен оцет, 2 чаени лъжици дижонска горчица, ½ супена лъжица розмарин, 1 глава жълт лук, ¼ чаена лъжица сол
9. Салата от пуешко месо със сушени боровинки
За салатата за необходими 2 чаши фино нарязано пуешко месо, 2 супени лъжици нарязан лук, ¼ чаша целина, 2 супени лъжици сушени боровинки, 2 супени лъжици натрошени орехи, 2 чаени лъжици естрагон, 4 супени лъжици масло, 2 супени лъжици майонеза. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Всички съставки се смесват и салатата се поднася с пълнозърнест хляб.
Коментари (0)
Нов коментар