×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Moringa oleifera e дървовидно растение с антиоксидантни и антиинфламаторни (противовъзпалителни) свойства. Растението е ендемичен вид за Хималаите и някои части от Индия и Африка

Съдържа над 90 защитни съединения, включително изотиоцианати, флавоноиди и фенолни киселини. Местните народи го наричат ,,растението чудо“, ,,божественото дърво”, благодарение на високата му ефективност в борбата със стареенето на клетките и обезвреждането на свободните радикали.

Най-често билката се прилага вътрешно под формата на хранителна добавка, но се потвърждават данните за нейната ефективност и при нанасянето й външно под формата на маслен извлек от екстракта.

Биологичен състав

Моринга съдържа някои от най-важните витамини и минерали, необходими за правилното функциониране на организма като:

  • Витамин А

Витамин А (ретинол) е мастноразтворим витамин, участващ в някои от най-важните функции на организма. Основното му действие е да поддържа функциите на ретината, растежа на скелета, репродуктивните органи и имунитета. Витамин А има мощни антиоксидантни свойства.

  • Витамин В1 (тиамин)

Витамин В1 е водоразтворим витамин от В групата. В организма регулира нормалното разграждане на мазнините, функциите на сърцето и нервната система. Недостатъчното му количество води до увреждане на нервната и сърдечно-съдовата система и до развитие на болестта бери-бери.
  • Витамин В2 (рибофлавин)

Витамин В2 е друг много важен В витамин, при недостиг на който могат да бъдат засегнати сериозно зрението и здравето на кожата, косата и ноктите.

  • Витамин В3 (ниацин)

Витамин В3 осигурява нормалния метаболизъм на мазнините, понижава LDL холестерола, понижава кръвната захар до нормални стойности и помага при депресия, тъй като стимулира производството на серотонин в организма.

  • Витамин С (аскорбинова киселина)

Витамин С е може би най-важният витамин за нашия организъм, тъй като участва в почти всички негови функции. При много хора е възможно да се развие  недостиг на витамин С за организма, в резултат на недостатъчното му приемане с храната. Препоръчителна  дневна доза за възрастни е поне 100 mg дневно, като тази доза се увеличава значително при вирусни заболявания.

  • Калций

Калцият е един от основните минерали, без наличието на който не може да се осъществяват минерализацията на костите и зъбите, техният растеж и развитието на черепа. Действието на калция в организма е пряко свързано с действието на фосфора, като двата минерала, са в пряка зависимост помежду си.

  • Калий

Калият регулира водно-електролитното равновесие, задържането на солите и предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Въпреки това, хора с бъбречни заболявания, трябва да контролират приема на калий с лекар!

  • Желязо

Желязото е основен елемент, който участва в образуването на хемоглобин и пренасянето на кислород чрез хемоглобина до клетките. Недостигът на желязо води до развитие на желязодефицитна анемия, която е често срещан проблем дори и при по-млади хора.

  • Магнезий

Магнезият е основният минерал, който регулира функционирането на нервната система, сърдечната възбудимост и електропроводимостта на сърдечния мускул, както и физиологичните процеси на мускулното съкращение в скелетните мускули. Последните научни изследвания потвърждават ефективността от прием на магнезий като хранителна добавка при състояния на преумора, стрес , депресия и тревожност.

  • Фосфор

Фосфорът е вторият минерал, който е пряко свързан с метаболизма на вит.Д и Калция. Заедно с калция, контролират процесите на минерализация и растеж на костите и зъбите.Дефицитът на един от двата минерала, не позволява функционирането на другия.

Основни ползи от прием на Моринга за здравето

  • Осигурява защитата на кожата и косата от увреждащото действие на УВ лъчите

Доказано е действието на Моринга в обезвреждането на свободните радикали в клетките. Това я прави надеждно средство в лечението на рани и при изгаряния, причинени от Слънцето.

  • При едем

Едемът се разглежда като патологично натрупване на течност в определени тъкани. Това води до развитие на болка и възпалителна реакция от страна на организма.Проведени са многобройни опити с нанасяне на масло от моринга, което дава обнадеждаващи резултати за нейното действие за намаляване на медиаторите на възпалението в тъканите.

  • Протектор на черния дроб

Моринга има мощно  противолипидемично действие за предпазване на черния дроб от мастни отлагания.

При проведено клинично проучване, учените са установили, че групата, която е приемала моринга , има много по-ниски нива на

LDL – холестерола, в сравнение с контролната група.

  • Подпомага терапията на стомашно-чревни заболявания:

1. Богатият състав на фибри подобрява храносмилането и намалява образуването на газове.

2. Има лаксативен ефект и се използва успешно при запек.

3.Силните противовъзпалителни свойства на Моринга подтискат развитието на потенциално патологичните бактерии в червата.

4.Моринга би могла да повлияе намаляването на язвите при хроничните чревни възпалителни заболявания като Улцерозния колит и Болестта на Крон.

  • Обезврежда бактериални инфекции в организма

Съгласно проведени клинични проучвания върху мишки,

се доказват антибиотичните свойства на билката срещу едни от най-разпространените патогени S. aureus и E.colli, които са една от водещите причини за развитие на вътрешни инфекции в организма.

  • Облекчава болките при ревматоиден артрит

Антиинфламаторните свойства на Моринга дават основание на учените, да смятат ,че тя би била от полза в терапията на ревматоидния артрит, като намалява възпалителните реакции и отока в ставите.

  • Има невропротективен ефект

Антиоксидантната активност на Моринга може да има протективен ефект срещу различни неврологични заболявания като Болест на Алцхаймер, Множествена склероза, невропатна болка.

  • Предпазва от развитие на диабет

Благодарение на свойствата си на антиоксидант, Моринга предпазва клетките на панкреаса от действието на свободните радикали и по този начин намалява риска от диабет при хора, с генетична предразположеност.

  • Защитава сърдечно-съдовата система и предпазва от развитието на високо кръвно налягане

Приемът на Моринга подтиска увеличаването на липидите в миокардните тъкани и по този начин предпазва от развитие на инфаркти.

  • Подобрява зрението и състоянието на ретината

Антиоксидантите в Моринга предпазват ретината от дегенеративни изменения, като запазват кръвоносните й съдове от свръхваскуларизация. Освен това, осигурява и защитата на фоточувствителните клетки на ретината от действието на свободните радикали и така намалява риска от развитие на макулна дегенерация.

  • Моринга може да подпомогне борбата със затлъстяването

Моринга би била ефективна в борбата със затлъстяването, тъй като има данни , че намалява LDL холестерола.

Възможни ли са странични ефекти от приема?

Приеман в препоръчителните дози, екстрактът от Моринга е безопасен и не носи риск от поява на сериозни странични ефекти. Най-честите такива са стомашно-чревен дискомфорт и диария.

Възможно ли е да се употребява от бременни жени и малки деца ?

Билката не трябва да се употребява от бременни и деца, тъй като  съществува риск от поява на аборт и алергични реакции.

Възможно ли е да се употребява  в комбинация с лекарства?

Тъй като няма достатъчно клинични данни за взаимодействие на екстракта с лекарства, е препоръчително да се избягва тази комбинация без съгласуване с лекар.

Кои са най-ефективните продукти на пазара?                

Тъй като растението е ендемичен вид за Азия и части от Африка, е изключително важно да изберете продукт, който отговаря на международните стандарти за качество и има потвърден статут на чистота на екстракта, защото на пазара има суплементи, които съдържат екстракта в много малко количество и това ги прави неефективни.

Revita.bg Ви препоръчваме продукт, с потвърдена ефективност на екстракта от пациенти – Moringa 1000 mg, 210 капсули на световноизвестната американска компания Double Wood

Продуктът е без аналог на пазара, тъй като съдържа максимално висока доза на прием – 1000 mg в 1 капсула.

Другите предимства на продукта са:

  • Сертифициран и патентован съгласно стандартите в USA

  • Чист от примеси – не съдържа ГМО и глутен

  • Напълно подходящ за вегани

  • Предлага се под формата на удобна софтгел капсула

В какви случаи да се приема?

  • За подсилване на имунитета и при отслабена имунна защита след преболедуване
  • За подпомагане на кръвотворенето и при желязодефицитна анемия
  • В случаи на психическа преумора
  • За профилактика на диабет
  • Като допълнително средство в терапията на трудно заздравяващи рани.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Димитър Жиланов

Завършил съм Медицина в Медицински университет, София през 2019 г.
Интересувам се от здравословен начин на живот и суплементиране с хранителни добавки. Личното ми мнение е, че те могат да бъдат много ефикасни за здравето и правилното функциониране на организма. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.