×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Аутизмът представлява сериозно отклонение в поведението, което започва в ранна детска възраст (обикновено преди третата година). Въпреки че се наблюдават вариации в симптомите и сериозността на заболяването, всички те засягат способността на детето да общува с околните.

Наблюдава се постоянно увеличаване на броя на болните от аутизъм. Все още не е открит метод за излекуване на това заболяване, но ранната му диагностика и лечение може значително да подобри състоянието на болното дете. Страдащите от аутизъм имат проблеми в три важни сфери на развитие - социално взаимодействие, език и поведение. Тежката форма на болестта е свързана с пълна неспособност за общуване с околните.

При някои деца симптомите се проявяват още в ранното детство, докато при други те настъпват след първите няколко месеца или години. Въпреки различието в проявите на аутизма, най-често срещаните симптоми при детето включват:

  • не отговаря на името си

  • осъществява слаб зрителен контакт

  • понякога сякаш не ви слуша като говорите

  • съпротивлява се на държане и гушкане

  • предпочита да си играе само - в негов „собствен свят"

  • проговаря след втората година, има голямо изоставане и в други сфери на развитие

  • загубва вече придобитата способност да изговаря думи или изречения

  • не може да започне или да поддържа разговор

  • изпълнява повтарящи се движения като полюшване, въртене, пляскане с ръце

  • става неуравновесено от най-малките промени в установените порядки

  • може да бъде необичайно чувствително към светлина, звук и докосване и слабо чувствително към болка


С напредване на възрастта при някои деца с аутизъм поведенческите проблеми намаляват и те започват да водят почти нормален начин на живот. При други, обаче, проблемите с общуването и говора се задълбочават. Повечето деца с аутизъм усвояват трудно нови умения. Малка част от тях са истински гении в определени области като изобразителното изкуство, музиката, математиката.

Не е ясна точната причина за появата на аутизма. Предполага се, че той може да е резултат от наличието на наследствени фактори, влиянието на средата (вирусни инфекции, замърсяване на въздуха, др.) Все още се проучва вероятността някои от ваксините, прилагани в ранна детска възраст да са причината за появата на аутизма.

Лечението на аутизма е свързано с присъединяването към програми за подпомагане на децата с говорни или поведенчески проблеми, приема на някои лекарства, които облекчават симптомите (напр. антидепресанти), специална диета (ограничаване на алергените, диета без глутен и казеин, прием на витамини А, С, В6, В12, магнезий, фолиева киселина, омега-3 мастна киселина).

Коментари (2)

    • Сехер Исуф
    • 2017-04-11 20:34:27
    Здравейте, какви добавки бихте препоръча ли за детенце на 5 год с аутизъм.?.благодаря...
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-04-18 16:20:56
    Здравейте, Препоръчва се продуктът Ефа Бленд За Деца и Мултивитамини за деца – Мореплаватели или Алайв. Необходимо е личният лекар да е запознат с всяко допълнително лекарство или хранителна добавка. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.