×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
БиотинБиотинът е необходим за физиологичните процеси на всички растителни и животински организми. Той може да бъде синтезиран само от бактерии, дрожди, плесени, водорасли и някои растения. Той е от голямо значение за биохимичния състав за човешкото тяло, тъй като участва директно в преноса на въглероден диоксид и следователно е жизнено важен за метаболизма на въглехидратите и мазнините.

Познат още като витамин В7, витамин H или коензим R, биотинът действа като част от групата на витамин В комплекс, за да разгради и използва храната за енергия.

Тъй като е водноразтворим, биотинът помага за синтезирането на мастни киселини, аминокиселини и глюкоза. Биотинът се използва още за производството на междуклетъчни карбоксилазни ензими, което го прави жизнено важен за нормалния растеж и здраве на кожата и косата. Биотинът е необходим за здравето на костния мозък, кръвните клетки и нервната тъкан.

В тялото биотинът се намира в малки количества в мозъка, черният дроб и мускулната тъкан. Освен това тялото синтезира малки количества биотин в червата с помощта на бактерия, като той може да се абсорбира и да допринесе за набавяне на дневната доза биотин.

Добре балансираното хранене може да подсигури достатъчно количество биотин. Той се среща в черния дроб, жълтъка на яйцето, зърнените и бобовите храни, ядките. За него може да се каже, че е сравнително устойчив на висока температура, светлина и кислород. Различните методи за топлинна обработка на храната, обаче, могат да го разрушат. В резултат на това може да каже, че по-малко обработената храна съдържа повече биотин и съответно е по-полезна за здравето.

Ползи за здравето от биотина

Основната роля на биотина е свързана със способността му да разгражда мазнините, протеините и въглехидратите.  Биотинът е съществена градивна част на няколко ензима (където играе ролята на коензим), участва в метаболизма на енергия. Освен че е част от процесите на синтез, биотинът помага на тялото да усвои кръвната захар (глюкозата) за своите енергийни нужди.

Симптомите на дефицит на биотин включват косопад, червен люспест обрив около очите, носа, устата и гениталиите. Неврологичните симптоми на дефицита на биотин може да включват депресия, летаргия, халюцинации, сковаване на крайниците.

При хората недостигът на биотин може да бъде предизвикан при продължително хранене само със суров яйчен белтък, който съдържа протеин, който се свързва с биотина и пречи на неговата абсорбция. Продължителният прием на антибиотици може да възпрепятства образуването на биотин в червата и да увеличи риска от появата на симптомите на негови дефицит. Продължителната употреба на медикаменти против припадъци също може да доведе до недостиг на биотин.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.