- Мишела Христова
- Здравна енциклопедия , Обща здравна информация
- 2 коментари
Съдържание
Калциевият пируват се получава при смесването на пируватна киселина с минерала калций. Пируватът е вещество, съществуващо в естествена форма, което се произвежда в тялото и допринася за метаболизма и храносмилането на въглехидратите. Пируватът (под формата на пируват дехидрогеназа) е необходим за започване цикъла на Кребс, процес, чрез който тялото произвежда енергия от химичните реакции. Естествените източници на пирувата включват ябълки, сирене, тъмна бира и червено вино.Калциевият пируват ускорява превръщането на захар и скорбяла в енергия.
Ползи от калциевия пируват
Като добавка калциевият пируват помага за изгаряне на мазнините, които се задържат в тялото, като ги прави лесно разтворими за използване като гориво. Освен това отделената енергия кара тялото да функционира по-ефективно и помага при физическо натоварване. Приемът на калциев пируват като добавка не намалява производството на пируват в самото тяло.
Калциевият пируват ускорява доставянето на глюкоза и протеини в мускулните клетки като увеличава количеството аденозин трифосфат (ATP), достъпен за енергийните централи на клетките (митохондриите) и може да подобри физическата издръжливост по време на упражнения.
Ревита Ви препоръчва
Калций & магнезий, 250 mg
Калций & магнезий & цинк, 255 mg
Калциев цитрат, 250 mg
Калциев комплекс, 500 mg
Корал калций, 805 mg
Калций & магнезий & витамин D, 250 mg










Коментари (2)
Нов коментар