×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Креатин глюконатът представлява молекула креатин, която е свързана с глюкоза (или глюконова киселина). Този продукт всъщност представлява просто креатин със захар като притежава всички качества на креатина, но с много по-добра абсорбция в сравнение с други вещества, съдържащи креатин. Тъй като захарта подпомага усвояването на креатин в клетката, той се абсорбира в тялото лесно и почти стопроцентово.

Креатинът е добре позната в спорта добавка, която се използва за подобряване на физическата издръжливост. Обзор на клиничните изследвания показва превъзходство на научните доказателства, че добавките с креатин могат да се окажат ефективни при физическо натоварване.

Креатинът се произвежда в черния дроб от метилирането на гуанидинацетата с помощта на аденозил метионина, донор на метил. Креатинът може да бъде доставен и чрез храната, основно чрез месото или рибата, които съдържат около 4-5 грама креатин на килограм. След неговия биосинтез, креатинът бързо се пренася до мускулите, сърцето, мозъка и други тъкани. По-голяма част от него се превръща в тези тъкани във фосфокреатин (креатин фосфат), който представлява основната форма за съхранение на енергия в тялото.

Креатинът увеличава запасите от аденозин трифосфат (АТР) чрез доставянето на фосфатен йон. Когато нуждите от енергия са високи, креатин фосфатът помага на аденозин дифосфата да произведе аденозин трифосфат, който регулира мускулните контракции и производството на протеин. Тази реакция е обратима. Фосфатът от АТР може да се превърне обратно в креатин, като се образува креатин фосфат в помощта на креатин фосфокиназата. Фосфокреатинът се съхранява в мускулите за бъдеща употреба. При необходимост фосфокреатинът по-късно може да се свърже с аденозин дифосфата и да образува АТР.

Чрез използването на глюкозата за преносител, креатин глюконатът се явява безопасна и ефективна форма на креатина. При абсорбцията на креатин глюконата, той се разгражда до креатин и захар. Това катализира секрецията на инсулин и следователно подпомага навлизането в мускулите на креатина и другите хранителни вещества. За разлика от някои видове добавки с креатин, креатин глюконатът рядко причинява подуване на корема или други проблеми с храносмилателната система, тъй като той се абсорбира ефективно през червата.

Креатинът може да увеличи мускулната издръжливост и да отложи мускулната умора. Въздействието на креатина върху АТР е жизненоважно за всички метаболитни дейности – особено при спортове като вдигане на тежести, спринтиране или скачане – кратки, интензивни дейности, които използват бързо огромно количество енергия.

Ползи за здравето от креатин глюконата

Креатин глюконатът може да подпомогне увеличаването на мускулната маса, да подобри представянето при спортове, свързани с голям разход на енергия, увеличава енергийните нива и ускорява възстановяването след физически упражнения.

Съществуват две предимствата при комбинирането на креатин с глюкоза. Първо, креатин глюконатът се абсорбира по-пълноценно в сравнение с други подобни средства, когато е приет през устата и така постъпва в кръвоносната система. Второ, абсорбцията на креатин глюконат настъпва по-бързо.

Увеличаването на мускулната маса може да доведе до увеличаване на теглото, тъй като креатинът привлича водата в мускулните клетки.

Креатин глюконатът не изисква период на натрупване за разлика от други продукти, съдържащи креатин, които се използват основно от атлетите, които искат да натрупат мускулна маса и да повишат енергийните си нива. Такива са състезателите в силовия трибой, вдигането на тежести, бодибилдърите, спринтьорите, гребците и бегачите.

Пониженото ниво на креатин не е често срещано и обикновено не е причина за притеснения. При хората с активна физическа дейност, обаче, особено при тези, които ограничават приема на червено месо, може да има малко запаси от креатин в мускулите. Недостигът на креатин е свързан с умора, понижена мускулна сила, слаба издръжливост, повишена мускулна болезненост, нужда от честа почивка.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.