• -20%
5-HTP (хидрокситриптофан) 50 mg х 30 таблетки Nature’s Way - 1

5-HTP/ 5-Хидрокситриптофан 50 mg х 30 таблетки

За поддържане на психо-емоционален баланс и добър сън

Промоционалната цена се отнася за продукти със срок на годност до 30.10.2020 г. и до изчерпване на количествата.


45240 NW
19,86 лв. 24,82 лв. -20%
С вкл. данък

Поръчай на тел. 0700 12 498

Описание

--

5-Хидрокситриптофан 50 mg х 30 табл. – естествен продукт за поддържане на нормалното психо-емоционално състояние

При тревожност депресивни състояния и проблеми със съня.


Животът ви е непрестанен стрес. Всекидневно напрежение, липса на почивка, проблеми в службата и в личния живот, монотонно ежедневие, почти никакви забавления… През деня сте уморени, а вечер заспивате много трудно. Всичко това неминуемо рефлектира върху психиката ви и ви кара да се чувстватена ръба. В резултат, все по-често изпадате в депресивни и тревожни състояния, липсва ви енергия за живот!

 

  • 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) е натурален източник на една много важна аминокиселина, която при попадането си в мозъка, се превръща в мозъчния химикал серотонин – т. нар. „хормон на щастието”. Помага за постигане на емоционално благополучие, без приемът му да води до привикване!
  • 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) допринася за повишаване нивата на серотонин, в резултат от което психоемоционалният баланс бива възстановен. Значително редуцира меланхоличните настроения.
  • 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) спомага за подобряване на настроението, намалява депресивните епизоди и противодейства при състояния на паника и тревожност.
  • 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) допринася за възстановяване на нормалния ритъм и качество на съня.

Приемът на 5-Хидрокситриптофан (5-HTP) може да въздейства благоприятно и по отношение на повишения апетит, особено за сладко и прости въглехидрати. В резултат от това, с времето се редуцира и телесното тегло.

Съставки:

1табл.:

Дн. доза

Витамин С (като аскорбинова киселина)

60 mg 

60 mg

Витамин В6(като пиридоксин HCL)

4 mg

10 mg

5-HTP (L-5-хидрокситриптофан)

50 mg

50 mgЦелулоза, малтодекстрин, натриева кроскармелоза, стеаринова киселина, силиконов диоксид, етилцелулоза, натриев алгинат, средно-верижни триглицериди, олеионова киселина.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен, соя, захар, сол, мая, пшеница.

Нето тегло: 11,76 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: По 1 таблетка дневно, за предпочитане с храна.

Приложение: Допринася за нормалната функция на нервната система и съня и

за нормалното ниво на апетит.

Забележка: Не се препоръчва за деца под 12 годишна възраст, бременни или кърмещи. Да не се приема заедно с MAO – инхибитори и антидепресанти, съдържащи фенфлурамин.

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител

Производител: Nature`s Way products, Inc, USA

Вносител: Ревита ООД, гр. Пловдив, бул. Източен 48

www.revita.bg 

Тел.: 0700 12498

Въпроси и отговори (7)

от Златка георгиева | 2020-09-22 04:39:48

Пия екцетил.мога ли да го спра и да вземам тези.есцетила го пия от 2 месеца.А с хапчета за кръвно триприксан и за холестерол роваста може ли

Ревита БГ

Здравейте,

5-ХТ е съвместим с медикаментите, които приемате за високото кръвно налягане и повишен холестерол, но за да го започнете, е необходимо бавно и постепенно прекъсване на АД и по преценка на психиатъра. Може би за състоянието ви е необходимо да приемате антидепресант. Ако все пак, на ваша отговорност решите да прекъснете лечението с антидепресант, направете го постепенно за около 10 дни.

Поздрави,
Д-р Аелита Петрова

от Елена Христова | 2020-09-09 19:29:50

Може ли да се комбинира л теанин и глицин, благодаря!

Ревита БГ

Здравейте,

можете да съчетаете 5-HTP с L-теанин – комбинацията е успокояваща, без да води до сънливост или умора. Двете средства балансират серотониновите нива, нормализират невроналния стрес и подобряват настроението. Добър ефект срещу безсънието поради стрес и тревожност имат вечер, около час и половина-два преди лягане. Глицинът не пречи на съчетанието, даже може да подобри ефекта му. Той е сред най-разпространените аминокиселини и се среща практически във всяка храна, съдържаща поне малко протеин, но в храните е почти изцяло свързан в дългите вериги на протеиновите молекули. Свободният глицин има ноотропно („подхранващо нервната тъкан“) действие и подобрява паметта и концентрацията, а при вечерен прием благоприятства съня.

Поздрави,
Борис Гинчев
Магистър-фармацевт

от Валентина Богданова | 2020-08-25 15:56:56

здравейте. Вземам золофт по 1т сутрин. може ли и 5-HTP да вземам

Ревита БГ

Здравейте, г-жо Богданова!

Не е безопасно съчетаването на антидепресанти с 5-HTP поради увеличения риск от натрупването на завишени количества серотонин в синапсите между невроните на серотонинергичната система. Това може да доведе до т. нар. серотонинов синдром, който се проявява с мигренозно главоболие (излишният серотонин разширява силно съдовете на мозъчната обвивка, последва рефлекторен съдоспазъм с остра болка), изпотяване, сърцебиене, обърканост, треперене на мускулите и дори гърчове. По същата причина не бива да съчетавате Золофт с адаптогени като жен-шен, златен корен (родиола) или елеутерокок.

Безопасно е съчетанието на Золофт и антидепресанти по принцип с Ашваганда (например Sensoryl на Natural Factors) - https://bit.ly/3cJvAvr , при което може да се постигне общо успокоение на нервната система, подобряване на съня и подобряване на настроението, без да се предизвиква сънливост или зависимост. Дозата е два пъти дневно по 1 капсула, след хранене. В някои популярни сайтове и журнали е посочено, че Ашваганда също може да предизвика серотонинов синдром при съчетание с антидепресанти, но няма научно потвърдени данни за това.
Поздрави,
Борис Гинчев,
магистър-фармацевт

от Невяна Стоянова | 2020-08-10 16:31:39

Здравейте!Колко дълго може да се приема 5-HTP?

Ревита БГ

Здравейте,

При добра индивидуална поносимост може да се приема без прекъсване 3 месеца. При нужда се повтаря след 3-4 седмици. Не се приема заедно с антидепресанти и някои други медикаменти – антимигренозни, седативни /успокояващи нервната система/ и т.н. При самолечение /без контрол от лекар/ се препоръчва минималната доза 50 мг. За по-добро усвояване може да се комбинира с вит. В6.

Поздрави.
Д-р Аелита Петрова

от Невяна Стоянова | 2020-08-10 16:26:07

Здравейте!Колко продължително може да се приема 5-HTP?

Ревита БГ

Здравейте,

При добра индивидуална поносимост може да се приема без прекъсване 3 месеца. При нужда се повтаря след 3-4 седмици. Не се приема заедно с антидепресанти и някои други медикаменти – антимигренозни, седативни /успокояващи нервната система/ и т.н. При самолечение /без контрол от лекар/ се препоръчва минималната доза 50 мг. За по-добро усвояване може да се комбинира с вит. В6.

Поздрави.
Д-р Аелита Петрова

от Ангел Ангелов | 2020-08-03 05:53:07

Колко дьлго може да се пие денксит и ако вече си го пил 3 години значи ли че си увредил нещо вьв тялото си....

Ревита БГ

Здравейте!

Много хора приемат Деанксит години наред и нямат установими увреждания, но не бива да се изключва развиването на умерено силна психическа зависимост към него, която се разпознава по общия дискомфорт, повишената раздразнителност, безсънието и понякога изпотяване и сърцебиене, ако го спрете за няколко дни. Полезно е да се проверят нивата на чернодробните ензими - аспартат аминотрансфераза, аланин аминотрансфераза, гама-глутамил транспептидаза, за да се провери дали претоварва черния дроб (разбира се, има много други лекарства и индустриални химикали, които също повишават нивата на тези ензими). От страна на другите органи вероятността за увреждане е по-ниска, но при съмнение за такава може да направите ЕКГ за проследяване на сърдечната ритъмна активност и да проверите бъбречната функция, чрез креатининовия клирънс в лаборатория. От страна на мозъка, следете за проблеми в съня, хронична умора и затруднения в паметта, както и за сравнително редките, но все пак възможни суицидни (самоубийствени) мисли и настроения (!!) , характерни за антидепресантната компонента на Деанксит.
Много важно е да имате предвид, че НЕ бива да комбинирате Деанксит с 5-HTP! Едновременният им прием може да увеличи нивата на серотонин в мозъка и да доведе до серотонинов синдром – главоболие, ускорен пулс, треперене в мускулите, тревожност, обърканост, разширени зеници, диария, тежко изпотяване и др., тежките форми на който могат да доведат дори до гърчове!
Приемайте едното или другото – може да се консултирате с Вашия лекар относно това, как е най-добре да постъпите в дългосрочен план.

Поздрави,
Борис Гинчев,
магистър-фармацевт

от Венислава Зафирова | 2020-06-27 14:31:24

Здравейте!
Поръчах си 5-HTP.Въпросът ми е:Може ли да се комбинира с Деанксит, хапчета за кръвно Тенаксум, Клименум и Дормиплант?
Благодаря ви!

Ревита БГ

Здравейте, г-жо Зафирова!

Можете да приемате 5-HTP с Тенаксум и Дормиплант, както и с Клименум – няма данни за взаимодействия между съставките им и 5-хидрокситриптофана.

Не бива обаче да се съчетава с Деанксит – приемайте едното или другото. Едната от съставките на Деанксит – мелитраценът, е от групата на трицикличните антидепресанти, които повишават нивата на серотонин и норадреналин в синаптичната цепнатина между невроните чрез блокиране на техните транспортери. 5-HTP, от друга страна, също увеличава серотониновите нива, понеже е прекурсор на самия серотонин – превръща се в такъв в организма.

Едновременното засилване на серотониновия ефект по няколко механизма може да предизвика т. нар. серотонинов синдром, който се проявява с безпокойство, главоболие, ускорен пулс и/или кръвно налягане, разширени зеници, изпотяване и понякога диария, а в тежките случаи – мускулна скованост, висока температура и дори гърчове. Състоянието може да варира от досадно главоболие до животозастрашаваща ситуация и поради това не се препоръчва приемът на 5-HTP с антидепресанти.

Поздрави,
Борис Гинчев
магистър-фармацевт

Страница: 1

Само регистрирани потребители могат да задават въпроси.
Попитай специалист
Затвори формата
Captcha
Product added to wishlist
Продуктът е добавен за сравнение

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.