×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Как да държим бебето при кърмене


Първият урок, който трябва да научите непосредствено след раждането, е как се държи бебето по време на кърмене. Това е ключово умение, което ако усвоите бързо и лесно, ще осигури на вас, а и на детето ви спокойствие месеци наред.  Нещо повече – според статистиката близо 23% от жените, които се отказват да кърмят поради невъзможност или затруднение е именно в следствие на това, че не са открили правилната поза за кърмене. Надяваме се, че с този материал ще успеем да помогнем поне на няколко бъдещи майки и те няма да се откажат да дадат най-ценната храна на своите деца, а именно кърмата.


Как се държи бебето, при кърмене?

В родилното отделение вероятно вече са ви обяснили. Вашата майка, свекърва и приятелки са ви дали съвети от личен опит. Сигурно сте чули и видели десетки пози, но сега стоейки с бебето на ръце, просто не знаете откъде да започнете. Първото нещо, което трябва да знаете за кърменето, е, че майката трябва да е спокойна, а по възможност и уверена. Стресът и дори изнервянето поради появили се проблеми влошават ситуацията. Нещо повече – те могат да спрат кърмата. Могат и да изнервят бебето и то в крайна сметка да не засучи. Приемете процеса като двустранен. И на двамата трябва да ви е удобно, приятно и спокойно.


Кои са най-ефикасните пози за кърмене?

Ефикасната поза е стабилната поза. При нея и майката, и бебето изпитват комфорт. Добри примери за целта са следните:

  • използване на възглавница за опора встрани или за гърба;

  • поза прегръдка, като бебето е обърнато към вас, поради което често тази позиция се нарича и „корем срещу корем“;

  • легнали един срещу друг, като в този случай е добре да помогнете на детето да засучи, особено през първите дни и седмици, когато не е привикнало към целия процес;

  • отново легнали, но с бебето върху вашата ръка;

  • добре познатата поза люлка е изключително удобна и за майката, и за детето;

  • биологична поза – при нея кърмачката е полулегнала назад, а детето лежи върху нея по корем;

  • поза тип конче, при която майката е седнала, а бебето е в нейния скут.


Проблеми при кърмене и подходящи за тях решения

Много майки решават да спрат да кърмят още докато децата им са на 1 месец. За съжаление, много често това се случва не от нежелание, а по-скоро от отчаяние. Последното идва при липса на подкрепа и съдействие. Такива можете да получите от консултанти по кърмене, но и от вашия педиатър и дори личен лекар. Най-често кърмачките униват и се притесняват при следните проблеми:

  • бебето хълца. Имайте на предвид, че и при хранене с адаптирано мляко, този проблем не може да се избегне. За да го решите, поставете го в изправена позиция, държейки го за ръце, като придържате главичката и нежно потупвате по гръбчето, докато не излезе погълнатия с кърмата въздух;

  • задавяне. Това може да е доста плашещо за една майка, когато го види за първи път. Но е напълно нормално да има давене, ако бебето е лакомо, а кърмачката има достатъчно мляко. Значи и, че детето има апетит. В случай че ви се случи, вместо да се паникьосвате, веднага вдигнете новороденото и отново го потупайте по гръбчето;

  • разранени зърна. Използвайте силиконови зърна, ако бебето хапе много. До момента на следващото хранене можете да успокоите кожата с крем. Той обаче трябва да е 100% натурален и безопасен за детето.

Кърмата е най-добрата храна за новороденото. Каквито и проблеми да срещнете по време на кърмене, не се предавайте. Ще се справите с тях! 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.