×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Хремата при децата може да е признак на много неща- от алергии и вирусни инфекции до изкривявания на носната преграда. За да се намери правилния лек, родителите трябва да разпознават характерните симптоми при детето.

Най-честата причина за появата й е баналната настинка. Състоянието се характеризира с възпаление на лигавицата на гърлото и на носа. Това води до повишена продукция на секрет, който не само пречи на детето през деня, но може да наруши и съня му. 

Откриване на подходящ лек може да се окаже предизвикателство, когато се касае за бебе под 1 година.


Какви са симптомите на острия назофарингит (настинка) при децата:

  • кихане и кашлица;
  • отделяне на воднисти сополи;
  • болка и дразнене в гърлото;
  • запушен нос и затруднено дишане;
  • задавяне със секретите;
  • типичните симптоми на вирусно заболяване: температура, втрисане, отпадналост и болки по тялото.

Децата в предучилищна възраст, които посещават детска градина, са подложени на повишен риск от вирусни инфекции, предаващи се по въздушно-капков път. Хремата, причинена от настинка, отшумява за около 10 дни. Ако оплакването продължи след този период, то трябва да се търси друга възможна причина и адекватно лечение.


Алергична хрема (алергичен ринит)

Упоритата хрема с алергичен характер се предизвиква от усилената реакция на имунната система на детето към нещо от околната му среда. Дразнителите се вдишват и водят до отделяне на по-голямо количество секрет от нормалното. Най-честите алергени, които то може да вдиша са: полени, спори на плесени, козина и слюнка на домашни животни и акари в праха. В по-редки случаи хранителните алергии се проявяват с обрив по кожата и хрема. Ако детето е на повече от 2 години, то може да се докаже наличието на алергия с провеждане на кожни проби с алергени. Конвенционалния лек за алергичния ринит при по-големи деца е приемът на антихистаминови препарати или билкови екстракти с подобно действие.


Неалергична хрема (неалергичен ринит)

По проява прилича много на тази, причинена от алергии или инфекции. Тя се появява, поради дразнене или стимулиране на носната лигавица от нещо. Може да се дължи на: цигарен дим, някои парфюми, пикантни подправки, студен, сух въздух и други. Лечението се състои основно в откриване и избягване на дразнителя, който я отключва.


Какъв лек ще помогне?

  • Промивки с физиологичен разтвор

При наличие на силна хрема, ежедневните промивки с физиологичен разтвор могат да се окажат изненадващо ефикасен лек.  Те почистват насъбралите се секрети в носната кухина и улесняват дишането при запушен нос. Освен това овлажняват лигавицата и облекчават кихането. При настинки може да се правят няколко промивки на ден.

  • Овлажнител за въздух

Ако въздухът в дома ви е твърде сух, особено през отоплителния сезон, той може да доведе до дразнене на лигавицата на носа и гърлото. Овлажнителят за въздух увеличава влажността в дома ви е лек за сухота в носа и устата. Той може да облекчи запушения нос и силната хрема. Помага за по-бързото възстановяване от настинка.

  • Инхалации

Инхалациите съществуват като лек в народната медицина от десетилетия. Най-простият и примитивен начин за извършване е да сварите вода с подходяща билка, малко сода за хляб и да вдишвате от парите. Това не винаги е лесно или безопасно, ако детето е малко. В тези случаи на помощ идват модерните инхалатори за домашна употреба. Те разпръскват суспензия от воден разтвор, който може да се вдиша през устата или носа. Прилага се при запушен нос и хрема с по-гъсти секрети. Подходящ лек за алергичен ринит и настинка.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.