×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Бял равнец

Белият равнец (Achillea millefolium) е лечебно растение със силно изразено имуностимулиращо и антибактериално действие. Произхожда от Европа, но постепенно бива култивирано и по земите на Северна Америка. Наименованието Achillea се отнася до тесалийския герой Ахил – най-смелият и най-силният от всички гърци, участвали в Троянската война. Легендата разказва, че Ахил използвал белия равнец за себе си и своите войници с цел укрепване на здравето и повече сила. "Millefolium" оначава "който идва от хиляда листа" и се отнася до миниатюрните, фини и перести листенца на растението. Поради тази причина, то бива наричано и „Хилядолистен равнец”.

Белият равнец е използван от древните гърци още преди 3000 години за лечение на външни рани. От цветовете и листата правели чай за общо укрепване на тялото. Пресните листа използвали, за спиране на кървенето от рани, лечение на стомашно-чревни проблеми, треска, намаляване на менструалното кървене и по-добра циркулация. Другата по-известна употреба на пресните листа от бял равнец тогава, била свързана с облекчаване на зъбобол.

Според китайската медицина белият равнец е много ефективно естествено средство за облекчаване на проблеми с бъбреците, далака и черния дроб. До ден днешен китайците използват извлека от тази билка за общо тонизиране на организма и увеличаване на енергията.

Съвременните изследвания потвърждават способността на белия равнец да дезинфекцира и намалява кървенето при рани, порязвания и ожулвания. Много специалисти по природна медицина са на мнение, че белият равнец е най-подходящата билка за подобряване на циркулацията в матката, менструалния цикъл и намаляване на маточните спазми.

Ето какви ефекти още проявява белият равнец!
  • Благодарение на мощното си антисептично действие, унищожава различни бактерии и вируси.
  • Горчивите части на растението и мастните киселини в състава му насърчават жлъчния поток от жлъчния мехур (жлъчегонно действие). Подобрява храносмилането и намалява риска от образуване на жлъчни камъни.
  • Насърчава секрецията на ензими и стомашен сок, повишава апетита, подобрява храносмилането.
  • Ефективен деконгестант за облекчаване на запушения нос и обилна хрема.
  • Облекчава кашлицата, потиска инфекциите в синусите и намалява образуването на храчки.
  • Значително облекчава състоянието при алергии, като намалява отделянето на носен секрет и сълзенето от очите, причинени от плесени, прах и др.
  • Насърчава изпотяването при грип, треска и настинка.
  • Успокоява кожата, особено при екзема.
  • Заради добре изразеното си противовъзпалително действие, може да бъде от полза в лечението на артрит.
Употребата на белия равнец за вътрешно или локално приложение е широко разпространена. Най-добре е белият равнец да се приема под формата на висококачествен екстракт, при който дозирането е абсолютно точно.

Не приемайте бял равнец за твърде дълъг период от време, тъй като активните вещества в състава му могат да увеличат чувствителността на кожата към слънцето.

Екстрактът от бял равнец на американската компания Nature’s Way противодейства изключително ефективно при лоша циркулация на кръвта, слаб имунитет и податливост към настинки и грип, обща слабост и липса на енергия. Има чудесно тонизиращо действие и приемът му е особено подходящ за есенно-зимния период. Подобрява храносмилането.  Бял равнец (цвят) е сертифициран от Tru-ID™ и Non-GMO Project, чиито тестове гарантират чист състав без съдържание на ГМО! Продуктът не съдържа изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, царевица, млечни продукти, глутен, консерванти, сол, соя, захар, пшеница, мая. Прочетете още за свойствата на белия равнец тук.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.