×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Проблеми със сърцето

 

 

Чували ли сте за магичното действие на биофлавоноидите – растителни пигменти и антиоксиданти от групата на полифенолите? Те присъстват в багрите на някои цветя и плодове, основно в червените, жълтите или сините цветове. Но каква е ползата на растенията от биофлавоноидите? Освен че ги разкрасяват, биофлавоноидите защитават растенията от атаките на насекоми и много други вредители. За нас важното обаче е, че благодарение на биофлавоноидите някои растения имат висока лечебна стойност!

Основната полза от биофлавоноидите е тяхната антиоксидантна активност, която е по-висока дори от тази на бета каротина и витамините Е и С. Те насърчават очистването от токсините в дългосрочен план, включително от тежките метали, които при натрупването си в тялото предизвикват мутации, малформации и др. Биофлавоноидите имат мощни антибактериални ефекти, възпрепятстват окислението на липопротеините и съсирването на тромбоцитите, потискат производството на хистамина, отговорен за появата на алергични реакции и др.

 

Рутин – един от най-мощните биофлавоноиди с оздравяващо кръвоносната система и сърцето действие!

Рутинът е биофлавоноид, открит в елдата, зеления чай, цветните пъпки на японската акация, ябълковите кори, цитрусовите плодове и др. Въпреки че не е витамин, през 1940 г., той получава наименованието „витамин Р”. Една от основните му здравни роли е, че помага на организма да използва витамин С по-ефективно, както и насърчава производството на колаген (основните градивни елементи на кожата). Рутинът има дълга история на употреба в различни лекарствени природни продукти - в действителност, от 2013 г. насам на пазара има регистрирани повече от 130 препарати със съдържание на рутин.

Едни от основните ползи на рутина са, че укрепва лигавицата на кръвоносните съдове, предпазва ги от изтъняване и намалява кървенето. Един от начините, по които го постига е чрез т. нар. оксерутини, антиоксидантни съединения от групата от флавоноидните химикали, получени от рутин. Още от 1960 г. насам оксерутините се влагат в различни природни добавки за профилактика и лечение на разширени вени и язви на краката. Според специалисти от Медицинския център към Университета на Мериленд, рутинът категорично пртежава способността да облекчава подуването и болката, резултат от разширените вени. Тъй като укрепва вените и артериите, рутинът може да се използва в лечението на хемороиди и вътрешно кървене, както и с цел намаляване на риска от хеморагичен инсулт (мозъчен кръвоизлив).

Нещо повече, изследванията показват, че рутинът предотвратява образуването на кръвни съсиреци (тромбоза). Това би било от огромна полза за здравето, тъй като тромбозата е една от водещите причини за смърт в много държави по света. Не само кръвните съсиреци предизвикват инфаркти и инсулти, дълбоката венозна тромбоза и белодробната емболия също могат да доведат до тези неприятни последствия. Рутинът се оказва много ефективно средство срещу образуването на кръвни съсиреци, тъй като подпомага профилактиката и лечението на съсиреци в артериите и вените.

Според изследване, публикувано в Harvard Gazette, рутинът може да се окаже по-ефективна и по-безопасна алтернатива от аспирин, плавикс и варфарин. Авторите на изследването се аргументират с факта, че и трите медикамента не отбелязват особен успех  сред рисковите групи, основно пациенти, които преди приема са имали инфаркт или инсулт. „Рутинът се оказва най-силното и ефикасно анти-тромботично съединение, което някога сме тествали”, отбелява един от авторите на изследването – Робърт Флауменхафт, изследовател в отдела по хемостаза и тромбоза към BIDMC (Beth Israel Deaconess Medical Center) и доцент по медицина в Харвардския медицински институт.

Освен тези си свойства, рутинът е и един от най-ефикасните антиоксиданти, проучени до момента – той се свързва със свободните радикали и ги неутрализира. Тъй като свободните радикали предизвикват преобразуване на LDL холестерола в плаки, блокиращи артериите, възпрепятстващи нормалния кръвоток и предизвикващи атеросклероза, рутинът може да помогне и тук – той намалява или предотвратява запушването на артериите, понижава кръвното налягане и редуцира риска от сърдечно-зъдови заболявания и инсулт.

 

Рутин и остеоартрит.

Едни от последните изследвания върху действието на рутин, твърдят, че той би бил от полза и срещу остеоартрит - заболяване, при което ставният хрущял постепенно се износва, правейки движението трудно и болезнено. Учени от Изследователския център на Нестле в Лозана, Швейцария, установили, че рутинът инхибира ензима Coll2-1 – основен маркер за наличие на остеоартрит.

Към момента се правят изследвания върху комбинацията от рутин и бромелаин – протеолитичен ензим с растителен произход, съдържащ се в естествен вид в плода и стеблата на ананаса. Резултатите от тях сочат, че тази комбинация проявява изключително мощно противодействие срещу процеса на хронично възпаление, който е в основата на развитието на остеоартрит.

Дозировка: идеалното количесто е 250 мг дневно. Не приемайте повече от 500 мг на рутин дневно, по-високите дози е редно да консултирате със специалист. Винаги приемайте рутинът на гладно!

Продуктът на Natural Factors, CanadaРутин, е източник на 250 mg рутин и 100 mg витамин С в 1 капсула. Рутинът в продукта е получен от цветните пъпки на дървото японска акация / японска софора (Sophora Japonica), което произхожда от Азия. Комбинацията от рутин и витамин С има още по-големи антиоксидантни предимства и ползи за сърдечно-съдовото здраве!

Коментари (3)

  • Боби
  • 2020-10-15 07:29:02
  Има ли либковебна ресурсите от къде в взета информацията, проучванията и данните? Много полезно
  • Бетина Германова
  • 2020-10-19 11:05:29
  Здравейте! Рутинът, както и други биофлавоноиди, е обект на интензивен интерес в изследователските среди и за него е натрупано значително количество клинични и лабораторни данни. Ето някои по-обзорни публикации за свойствата и приложението на рутина: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5355559/ Фармакологичният потенциал на рутина. Описана е химичната му структура, фармакологичните му ефекти върху нервната, ендокринната, храносмилателната, дихателната и репродуктивната системи, потискащото му действие върху различни клетъчни линии от ракови тъкани, действието му върху кръвоносните съдове и тези на ретината; като протектор спрямо оксидативното увреждане в различни органи и т.н. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4614038/ Друг преглед на фармакологията на рутина с голям брой референции за отделните му действия. https://microbiologyjournal.org/an-updated-review-of-pharmacological-standardization-methods-and-formulation-development-of-rutin/ Обзор на свойствата на рутина с методи за съставянето на различни лекарствени форми с рутин. https://www.hindawi.com/journals/omcl/2018/6241017/ Рутинът като невропротектор в превенцията и лечението на невродегенеративни заболявания. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1742-7843.2006.pto_241.x Антиоксидантно и антидиабетично действие. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20374237/ Предпазващо действие на рутина срещу индометацин-предизвикана стомашна язва у плъхове. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19814870/ Предпазващо действие върху сърцето след експериментално предизвикан миокарден инфаркт у нормални и диабетични плъхове. Съществуват редица други източници за рутина – при конкретен интерес за даден медицински проблем мога да приведа още информация. Поздрави, Борис Гинчев магистър-фармацевт
  • Жасмина Станчева
  • 2023-01-03 14:59:22
  Моята майка е с операции на сърцето. Сменена е аортната клапа, а на митралната и отрязан ринга. Противопоказно ли е да приема РУТИН? В момента има оток на двата крака под коленете с излив на лимфна течност. На 87 години е.

  Здравейте,

  Предвид сменената аортна клапа и пластика на митралната, Wашата майка сигурно приема Синтром, като медикамент за разреждане на кръвта. Рутин има изразени свойства за повлияване на съсирването на кръвта и представлява повишен риск за пациент приемащ разреждащи кръвта лекарства, да ги комбинира. Препоръчвам Wи да посетите лекуващия Wи кардиолог в скоро време, предвид отоците по краката, най-вероятно е необходимо да се оптимизира диуретичната терапия.

  Поздрави,

  Д-р А.Кръстев

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.